Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Težave z Internet Explorerjem

Težave z Internet Explorerjem

Pred par dnevi se je kar naenkrat začel zapirati IE. Kar tako, po kliku ali dveh. Internet explorer je naletel na težavo…
Počistila sem začasne internetne datoteke, virusov ali česa podobnega ne najde niti Kaspersky, ki je inštaliran na računalniku, niti online Bitdefender. Obnovitev sistema ni uspela, najbrž zato, ker v bistvu ni bilo nobenih sprememb na računalniku.

Smo začeli uporabljati Mozillo, malo bolje je, pa se tudi včasih sesuje. Obvezno npr, če grem na spletno pošto tuštelekom, ko vtipkam geslo.

Sem malo iskala z iskalnikom in našla tole:

Sledila sem navodilu, naj pogledam event viewer, tu najdem kup errorjev, npr: Izjalovljena aplikacija “firefox.exe” različica 1.9.0.3324, izjalovljeni modul “unknown”, različica 0.0.0.0, napačen naslov 0x10001e39

ali: Izjalovljena aplikacija “iexplorer.exe” različica 6.0.2600.0, izjalovljeni modul “unknown”, različica 0.0.0.0, napačen naslov 0x10031e39

A ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe oziroma kako bi se dalo zadevo rešiti, saj sicer mašinka dela bp in je ne bi rada formatirala (niti ne znam in moram iskat kakšno žrtev, da mi to naredi).

Aja, imamo XP-je, če je to pomemben podatek.

Jst, jest… mar ni IE 6 že malo out. Pa naloži si vendar sedmičko ali osmičko, če te ne moti angleščina. Drugače pa čez Lisičko je ni. Probat ni greh. Če ne bo pomagalo, maš gotovo računalnik ves zapacan ali celo okužen.

Me IE 6 ni čisto nič motil, dokler je delal. Za naše potrebe čist OK.
A z lisičko misliš firefox? Imamo (sem napisala), pa se tud ta občasno sesuje.
Virusov ali česa podobnega (niti enega samega) ni našel niti kaspersky niti online bitdefender. A je vseeno možno, da je računalnik ves zapacan in okužen?

Marsikaj je lahko vzrok za motnje v delovanju Explorerja. Včasih pomaga čiščenje s programčkom Hijack This – vendar, pazi, treba je vedeti, kaj lahko zbrišeš. Vsekakor pa ti za začetek priporočam nadgradnjo IE vsaj na verzijo 7. Ne bo škodilo, verjemi. Programov za čiščenje računalnika je veliko, a žal vsem ne gre zaupati.

…pa kak Spybot ali pa Ad-aware tudi ne bi bil odveč… spyware nesnaga tudi naredi škodo…

Bad ideas indicate an open mind...

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close