Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija težave z grafiko in ADSL-jem

težave z grafiko in ADSL-jem

Pozdrav vsem!

Imam težavo in predvidevam, da je storila smrt moja grafična kartica..??
Ko zaženem računalnik, mi nastavi resolucijo 640 x 480 in je ne gre prenastavit..oz.lahko prenastavljam a ko potrdim, gre nazaj na 640 x 480. To se mi je sicer že zgodilo, pa je pomagal restart računala, zdaj pa nič več :((

Drug problem pa, da mi je verjetno smrt storil tudi ADSL modem (Callisto). Gori samo lučka za napetost. Ko iztaknem kabel, zagorita tudi še drugi dve lučki, pa ugasneta po cca 5 sekundah. In nič več ne deluje, javlja tudi, da je iztaknjen mrežni kabel. Vsaj fizično ni, sem preverila, iztaknila vse kable in vse na novo nazaj.
Nastavitve sem pregledala, nič ni videti kaj drugače kot 3 dni nazaj, ko je vse delalo BP.

V tem času je enkrat zmanjkalo elektrike, oz.je bil kratek stik na omrežju doma, ampak računalnik je bil takrat ugasnjen.

Kaj in kako lahko še pogledam in preverim sama?
Ja, pa čarunalnik par let star P3, WIN XP.

Tole so ugibanja.
Odpri PC in iztakni grafično, malce popihaj in jo previdno namesti nazaj.
V sistemu odinštaliraj grafično in jo potem na novo inštaliraj.

Za modem – poglej če niso tiste štiri žičke ki štrlijo v luft v luknji za priključek kaj skrivljene. Poskusi tudi z drugim kablom.

Sicer pa – če je bil kurcšlus na isti varovalki kot je bil priklopljen PC je res možno, da ti je kaj skurilo čeprav ni bil prižgan. Čeprav malo možno. Edino, če ni bil kurcšlus na ADSL kabel…

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Kabli so vsi OK; vse iztaknila, na pogled vsi v redu, vse namestila nazaj…

Kratek stik pa je bil sicer na istem fit stikalu, ampak druga varovalka, na čisto drugem koncu hiše.

Ja, pa še to! Modem je res storil smrt, vsaka čast Telekomovim serviserjem, 2 uri po klicu so bili že pri nas doma in menjali modem (imam ga 4 mesece), je pa baje crknila tudi mrežna kartica, se jim zdi.
(“stregel” jim je oče, ki se spozna na računalnike kot jaz na pasje dirke in ne ve točno, za kako kartico so rekli, lahko tudi, da so mislili na grafično, ki pači sliko).

Bolj verjetno je, da je šla mrežna karta.

Ktero grafično pa imaš?

ATI Radeon 128 …. za naprej pa na pamet sorry, ne vem, ker ne morem pogledat v računalnik (nisem doma!), ni pa to neka nova roba. Sama kartica je stara kaka 3-4 leta.
Računalnik je star skoraj 6 let in sem grafično sicer menjala, osnovne plošče pa ne, tako, da super ultra nove stvari itak ne grejo več gor.

Monitor pa Nokia 447i in ne gre mi več nastavit na še nedeljsko resolucijo. Vztraja na 640 x 480, tudi ko prenastavim v lastnostih zaslona, pusti še, da potrdim, spremembe pa ni.
Pa tudi pri zagonu računalnik opozori, da je zaslon nastavljen na najmanjšo globino, če želim popraviti…pa se tudi na ta način ne zgodi nič. In tudi ponovni zagoni ne pomagajo, se je parkrat to že zgodilo in je restart pomagal.

In ne, čisto nič ni na novo inštalirano, ne SW ne HW, sredi prejšnjega tedna pregledano z e-trustom in spy bootom – čist, v nedeljo je imel zadnji delovni dan in je bil popolnoma zdrav, se normalno ustavil, včeraj pa …grrrrr…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close