Najdi forum

Težave z bonusom

Sem malce razburjena zaradi neljubega dogodka, ki se mi je pripetil.

Pri simobilu sem že kar nekaj let in do sedaj sem bila zadovoljna, v tej situaciji pa resnično ne vem, kako se ravnati, zato lepo prosim za obrazložitev.

Pri simobilu sem pred recimo 3 meseci sklenila na novo paket orto u nulo in se zavezala za 2 leti. Telefona ob sklenitvi naročniškega paketa nisem vzela, ker sem imela svojega delujočega. Ponujena mi je bila možnost, da vzamem bonus 60 eurov, ki mi ga simobil podari ob vezavi. Bonus sem preko naročnine izkoristila in mi v teh recimo 3 mesecih ni bilo treba plačevati računa, saj sem koristila bonus. Sedaj se mi je telefon pokvaril in želela sem kupiti novega na način, da bi ga kupila na obstoječo vezavo, ki sem jo sklenila pred 3 meseci. V mislih sem imela, da pridem do prodajalca, pogledam telefon, ga plačam toliko, kolikor je napisano, da moraš ob sklenitvi razmerja ga plačati in ga nato odplačam v roku sklenjenega naročniškega razmerja. Vsaj jaz tako sistem z nakupom telefona in sklenitvijo naročniškega razmerja razumem. Telefon preko naročnine v 2 leti odplačam in v kolikor predčasno prekinem naročniško razmerje, moram odplačati simobilu razliko do vrednosti telefona.
Na primer…vrednost telefona je 180 eur, jaz ga ob vezavi “kupim” za 20 eur in ga 2 leti preko naročnine odplačam…v kolikor pa po x mesecih naročnino prekličem, moram razliko do 180 eur, kolikor je telefon vreden oziroma, kolikor bi zanj plačala, če bi ga kupila brez vezave, doplačati. In potem lahko grem, prav tako je tudi telefon moj. Upam, da to pravilno razumem.

Sedaj drugi del.
Kot že rečeno, bonus sem izkoristila in sedaj želim preko vezave za 2 leti vzeti na to razmerje telefon. Vendar, tukaj nastane problem, saj so mi rekli, da moram doplačati neke vrste razliko pri tem bonusu. To pomeni, da če sem bonus korisitla in bi želela vzeti telefon in ga vezati na že obstoječo razmerje, moram doplačati nekje 40, 50eur, ker sem bonus že koristila + ceno telefona, ki ga vzamem za 2 leti. Na tej točki pa se jaz izgubim, zato lepo prosim za kakšne usmeritve.

1. Če je bil bonus ponujen kot darilo zaradi vezave za 2 leti in sem ga že koristila, na kakšen način lahko prekinem naročniško razmerje, saj se v primeru nakupa telefona in predčasnega preklica naročniškega razmerja upravičena do možnosti odkupa telefona z doplačilom razlike. Kakšne možnosti imam v primeru zgoraj omenjenega bonusa? Bonus je bil predstavljen kot darilo ob sklenitvi naročnine. Kot darilo, ki ga date “novemu” naročniku zato, ker se je odločil za sklenitev naročniškega razmerja. K čemu me ta bonus sedaj dejansko zavezuje?

2. Telefon izplačam preko vezave z naročnino v 2 letih, kako lahko izplačam bonus 60 eurov, ki me vežejo na paket za 2 leti? In še to, kakšen je znesek v tem primeru. Ne gre se mi toliko za točen znesek, kolikor za način, kako se to obračunava. Na kakšen način ta sistem deluje.

3. Ali obstaja kakšna možnost, da kupim telefon na obstoječo vezavo brez doplačila zaradi koriščenja tega bonusa?

4. Telefona nisem primorana kupiti, saj ga lahko kupim tudi v trgovinah in cena, ki jo bom plačala bo ista. Saj ga kupim za 100 eurov, če ga pa vzamem na sistem, ki mi ga ponujate, moram plačati 50 uerov zaradi 60-ih eurov bonusa, ki sem ga dobila in če si vzamem telefon za 50 uerov, sem nekako na istem. To pomeni, da se mi dejansko ne splača kupiti telefona in se vezati za 2 leti, ker nimam bonitet.

Izkoristila sem priložnost in pisala na forum, kjer vidim, da vi odgovarjate, saj bom le tako dobila odgovor, ki mi bo pomagal malce razumeti tole situacijo.

Hvala za razumevanje

Pozdravljeni razburjenček,

Se oparvičujemo za nekoliko pozen odgovor. Veseli nas, da ste bili dosedaj z nami zadovoljni in hvala, da ste se na nas obrnili za dodatno obrazložitev.

Ob sklenitvi ali podaljšanju naročniškega razmerja uporabnikom ponujamo dve možnosti: lahko se odločijo za nakup novega telefona ali pa izkoristijo bonus na pogovore. Gre za dve enakovredni ponudbi in uporabnik lahko izbere le eno možnost – ali bonus ali nov telefon po znižani ceni. Neglede na to, katero možnost izbere, se s tem veže za obdobje 24 mesecev.

Glede prvega dela in vezave s telefonskim aparatom ste prav razumeli. Povsem enako velja za vezavo z bonusom, ki velja v vašem primeru.

Če bi sedaj po treh mesecih želeli nov telefon imate možnost, da ob doplačilu le tega kupite in se s tem vežete za 24 mesecev. Osnova za doplačilo je vrednost ugodnosti (bonusa), ki ste jo prejeli na podlagi Pogodbe o zagotovitvi posebne ugodnosti in se dnevno znižuje. Točen znesek vam lahko posredujejo na naših prodajnih mestih in na brezplačni številki 080 40 40 40. S tem, ko izkoristite ponudbo, Si.mobil šteje, da je pogoj iz predhodne Pogodbe o zagotovitvi posebne ugodnosti, izpolnjen. To pomeni, da imate po vezavi z novim telefonskim aparatom le eno aktivno pogodbo o zagotovitvi posebne ugodnosti.

Vse infrmacije o možnosti predčasnega nakupa telefona, najdete tudi na naši spletni strani.

Upamo, da smo vam uspeli odgovoriti na vsa vprašanja. Če karkoli ni povsem jasno, se nam prosim oglasite.

Lepo vas pozdravljamo,

Maja Lapajne
Naročniški sektor

Si.mobil d.d. www.simobil.si I info@simobil.si I 040 40 40 40

Kaj pa si pričakovala ko si vzela naročnino si tut vzela bonus za 60€ in se vezala 24 mesecev ker je to isto kot če bi vzela telefon…

Tko da če želiš sedaj vzeti telefon moreš prvo prvotno vezavo odplačat penale pol lahko se ponovno vežeš za telefon in pač plačaš vrednost telefon na svojem paketu..

Tko da si prvo preberi aneks ki si ga dobila zraven pogodbe o koriščenju ugodnosti v višini 60€ pol se komi razburjaj..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close