težave z attachmenti
Zdravo !!
Spet jaz z enim problemom. Oziroma bolje rečeno en moj kolega ( iz Anglije) , ki mi pošilja priponke zgleda , da ima problem.
Primer: Pred kako uro mi je poslal en fajl ( v pdf ). Jaz pa sem dobil nekaj čudnega in sicer mi je “nekaj” razdrobilo ta fajl v 85 ( petinosemdeset) sporočil s prav toliko priponkami , ki so velike vsaka po 6,68 kb. Vsaka od teh priponk ima končnico .dat . Seveda je ne morem odpreti ( niti ne želim) , ker mi javlja, da to datoteko uporablja sistem etc….
Račun imam na arnesu, kot poštni ” odjemalec” uporabljam outlook express 6 , imam pa XP windowse ( proffesionall) .
Boste rekli to je pa virus!!!
Kolega mi zagotavlja , da nima virusa, da ima instaliran protivirusni program in, da mu nič ne javlja o kakšnih virusih. Vem, da imajo tudi na Arnesovem poštnem strežniku protivirusno zaščito , pa gredo vsa ta razdrobljena sporočila “skozi”. In ne nazadnje tudi sam imam Nortona 2003 z auto updatom, skozi katerega gredo vsa sporočila. Pa nič….Torej verjetno virusa ni, ali pač.????
Še to . Znancu sem odpisal , da naj mi pošlje na moj drugi naslov na yahoo -ju , pa tjakaj sploh nobeno sporočilo, ki ima priponko ne pride. Vsa ostala njegova sporočila, ki NIMAJO PRIPONK pa pridejo normalno tako na yahoo kot tudi na Arnes.
In na koncu: Tudi jaz sem mu poslal že kar nekaj pripetih fajlov, pa jih prejema brez problema.
In še čisto, čisto nazadnje:-))) od vseh ostalih uporabnikov, ki mi pošiljajo priponke ( to so notna gradiva , če koga to bolj zanima) pa prejemam brez problema v enem kosu.
Dragi strokovnjaki, KAJ BI TO BILO????? Pomahajte !!”!!
LP
Posavec
Živijo!
Glede na to, da sprejemaš tako majhne datoteke, sklepam da še kar nimaš adsl-ja – ne saj nisem zloben hihi..
Skratka problem je na strani pošiljatelja, ker ima njegov e-poštni odjemalec
“skonfiguriran” tako, da velike datoteke, ali večje od neke velikosti pač razbije na manjše dele.
Skratka – gun anglež naj popravi pa bo delovalo (moralo bi).
pa lep pozdrav v cvičkovo deželo ..
Aha malo bližje smo že.
Res je adsl- a še ni ( pa ga še tudi ne bo, bojda nioče plezat po lesenih štangah), ampak moti me to , da je toliko fajlov. Pa še neuporabni so.
Torej slučajno vem, da uporablja Outlook express ( verzjio pa ne vem). Tudi za windowse ne vem na žalost.
Morda veš, kje se to poštima , v outlooku. Namreč zgleda , da je kar se tiče računalništva on še bolj blond ( saj je anglež) kot jaz, pa že jaz sem……
Pa pejva na hitro v Outlook express, ker se mi mudi na kavo s smetanco 🙂
Tools
Accounts
Select email account
Properties
Tab – Advanced
Part – Sending – Break apart messages larger than xxx KB
That’s it, sedaj pa resno moram na kavo
čao!
Forum je zaprt za komentiranje.