Težave v zvezi
Partner ima kopico težav. Vseskozi se zgovarjava o njih in ga poslušam ter dam tudi kak nasvet. Vseskozi mi obljublja, da se bo izkopal iz njih, vendar ni od tega popolnoma nič, vedno najde izgovor, zakaj ne bi naredil koraka naprej. Zaradi specifičnosti težave, sem mu predlagala obisk pri strokovnjaku, vendar so tudi tu stalni izgovori. Moči me počasi zapuščajo in ne zmorem več. Danes so me stvari tako razjezile, da sem izključila telefon. Ne zmorem več poslušati enih in istih zadev, sploh ker vem,da so težave rešljive, če se poišče ustrezna pomoč. Dolgo sem mu stala ob strani in ga bodrila, vendar se ni premaknil niti za ped in tako ostaja/ostajava na istem. Zavrača karkšnokoli pomoč in vedno najde izgovor. Čezdalje bolj pomišljam, da mu takšno stanje pač ustreza in da je vse skupaj samo bob ob steno in podaljševanje agonije.
Partnerjeva primarna težava ni MOM. Vem, da depresivcu težko pomagamo, precej poznam te psihične zadeve in težave, ampak res sem poskusila vse. Od poslušanja, do aktivnega vključevanja, do tega, da sem ga popolnoma pustila pri miru in čakala, da bo izpolnil obljubo o aktivnem reševanju težave. Ker vedno, ko mu povem nekaj, kar noče slišati in to po tistem, ko sem ga že pol ure poslušala, mi reče, da ga sploh ne poslušam. Danes mi je res prekipelo.
Forum je zaprt za komentiranje.