Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev težave v službi

težave v službi

Imam grozne težave v službi. V prejšnji službi sem bila zelo uspešna, dobro sem delala, šef je bil zadovoljen, a na žalost sem bila takrat zaposlena le za določen čas.
Sedaj sem že pol leta zaposlena za nedoločen čas, vendar pa imam v službi grozne težave. Šefica ni nikoli zadovoljna z mojim delom, vedno me popravlja in mi govori, da sem nesposobna in da sem na razgovoru za to službo obljubila več… Čeprav sem v tej službi začetnica, moja šefica pričakuje, da jaz obvladam svoje delo in kot da bi bila tukaj zaposlena že trideset let. Z marsičim sem se v tej službi srečala prvič! Prvič v življenju! Toda moja šefica tega noče videti in mi ves čas govori, da je moja predhodnica delo veliko bolje opravljala kot jaz. Imela sem sicer nekaj uvajanja in pomoči s strani sodelavcev in šefice, vendar pa mi šefica non-stop govori, kako pomoči ne bi smela imeti in da sem edina, ki rabim pomoč in edina, ki sem imela uvajanje. Ena moja sodelavka mi tudi govori, da njej ni nihče povedal, kako je treba delati, ko je prišla in je takoj vse znala, jaz pa vedno delam napake, pa čeprav se še tako trudim, da bi delo opravila zadovoljivo. Zadnjič sem se zelo posvetila eni nalogi, da bom ja naredila brez napak, potem pa pride moja šefica in mi reče, da je želela nekaj drugega. Enostavno ne vem več, kje se me glava drži. Občutek imam, da me hočejo vsi v tem podjetju narediti za nesposobno. Šefica mi tudi govori, da nimam delovnih navad, kar me je zelo prizadelo.
Ali mi lahko prosim svetujete kakšno rešitev? Čisto sem že izgubila samozavest. Sploh ne vem več, ali je kaj narobe z menoj ali z organizacijo dela v podjetju, kjer delam.

Mogoče pa želijo doseči, da boš sama dala odpoved. In se tako rešili obveznosti do tebe, ki bi jih imeli, če bi te pač sami dali stran. Psihološki pritisk je pač učinkovitejši.
A kar takoj so te vzeli za nedoločen čas ali si imela prej kako drugače dogovorjeno?
Drugače je pa težko karkoli rečt, če ne vemo podrobnosti.
Toncka

Meni to tudi smrdi na šikaniranje. Verjetno jim zdaj nisi več všeč, ni jim všeč tvoj načn dela… verjetno so si te predstavljali drugačno, kot si se pokazala in zdaj ne vedo, kako bi se te rešili….. Njihova napaka je, da so te vzeli za nedoločen čas brez poskusnega dela in zdaj se te ne morejo kar tako rešiti. Ampak verjemi, našli bodo način…

To, da ti nekdo reče, da si edina ki rabi pomoč in uvajanje, je čista bedarija. TUdi tvoja šefica in sodelavka sta potrebovali pomoč in uvajanja, pa sta to sedaj, ko delo obvladata pozabili in pač menita, da vesta vse, obvladata vse. Svetujem ti, da se jima postaviš po robu, še sploh, če imaš službo za nedoločen čas, pokaži samozavest in se ne boj. Mislim pa, da gre pri tebi za nekaj drugega. Očitno tvoja šefica ni sodelovala pri izboru kadra ali pa je sodelovala, pa ni bila izbrana kandidatka, ki si jo je ona želela, zato se pa sedaj tebi maščuje tako, da tolče po tebi v smislu “nič dobro ne narediš”. Ne daj se jima in ne pokaži, da te to prizadene ampak dvigni glavo. Nekateri ljudje so resnično žleht in karkoli boš naredila, nikoli ne boš naredila dovolj dobro. Sicer pa ji lahko odbrusiš, da če bi ti dala točna navodila, kakšen rezultat pričakuje od tebe, bi ti tako tudi naredila. Če pa so navodila nejasna, pomeni, da niti ona ni kaj prida šef in ne zna voditi ljudi. Upam, da boš problem rešila. Srečno!

če samo pomislim, da bi meni v službi rekli, da sem naredila kaj narobe, joj joj koliko bi se sekirala …

… nekaj časa.

Potem bi pa opazovala. Pozorno poslušala navodila. Stopila korak “od sebe” in se opazovala s svojimi očmi … kako naredim, kaj sem naredila, se izobraževala, vohljala po arhivu (pa ne zaradi kakšnih insajderske informacije, ampak da bi primerjala, kako je bilo pa to pred mano narejeno …), si poskušala zapomniti kar največ, minimalno spraševala in delaal po svoji pameti, brez kančka strahospoštovanja, ki bi ga radi vcepili …

vse to preden bi me prepričali, kako nesposobna sem … manj vredna od cunje za brisanje prahu …

… verjemi mi, noben človek ni vreden manj kot cunja, kokoši, ki vedo že od nekdaj vse, pa tudi ne (so pa dobre za kakšno župco …

Morda so preveč pričakovali, morda ti za njihov okus preveč sprašuješ, morda dlakocepite (šefica in ti) …

samo nikar iz ene službe ne sklepaj, da si nesposobna. Si preveč dragocena. Kot mi vsi.

Se podpišem pod m1234.Predvsem pa ozri se vase koliko ti ta služba pomeni na dolgi rok……in koliko dolgo boš še gledala svoje prekrasne sodelavce. Sklepam, da si še mlada…..in če se sedaj ne postaviš zase,….najbrš se drugi ne bodo spremenili, potem se boš morala prilagoditi ti ali pa oditi tam, kjer boš najprej ti zadovoljna, ker potem bodo zadovoljni tudi drugi…..Pa predvsem bodi samozavestna!!! Lp, M.

Si že sličala za moderno varianto, kako se na tak načit kot tebe želijo znebiti delavca (mobing). Očitno hoče tvoja šefica nekoga drugega na tvoje delovno mesto. Jaz bi jo enostavn vprašala, v čem je problem in kaj namerava. Sigurno bi se potem tudi sama šefica umirila, ko bi ugotovila, da s tabo ni dobro češenj zobati. POSTAVI SE ZASE!

lp

zakaj pa je tvoja predhodnica zapustila to delo? morda vzrok ravno šefica?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close