Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev težave v službi

težave v službi

V podjetju sem zaposlen 10 let.Z sodelavci se dobro razumem,razen z enim,od katerega name letijo razne žaljivke,pač,da za nič nisem,itd…Z tem sodelvcem nimam edini težav,razlika je pa v tem,da ostali se mu lahko izogibajo,ker ne delajo skos z njim kot je to v mojem primeru(nadrejeni so bili o vsem tem že obveščeni in to ne samo iz moje strani).In kot da to še ni dovolj imam delovno mesto z pomankljivotsmi oz.ni zagotovljeno varno delo.Prosim za pomoč,odgovore in se vsem Vam v naprej zahvaljujem

Spoštovani “steel984”

hvala za zaupanje težave, verjamem da vam povzroča precej nezadovoljstva, moti delovni ritem, kar lahko resno ogrozi uspešnost na del. mestu, nato pa že tudi zdravje. Glede na opis vam predlagam, da ste pri zahtevah vztrajni, ne odnehajte dokler uprava ne ukrepa, kajti morate jo nekako prepričati, da se dogajajo resne nepravilnosti in zlorabe na delovnem mestu, ki vas ogrožajo pri delu. S tem da poskrbite sami, da to izvedete varno in spoštljivo. Vendar nikakor pa ne odnehajte.

Kratka in jedrnata A4 pritožba v zvezi s težavo (z navedbami dejstev – kaj, kdo, koliko in kako), poslana priporočeno po pošti že lahko zaleže, lahko pa ne, odvisno je od več dejavnikov. Ampak če ne poskusimo, ne moremo vedeti kako bo. Nanjo je delodajalec po zakonu dolžan odgovoriti in predlagati rešitve za ponovno vzpostavitev varnih delovnih pogojev. Toda sam nisem pravnik, da bi vam svetoval o tem, ampak zakonski in družinski terapevt, ki svetuje in trenira na področju TDM in medosebni komunikaciji, bo najbolje če se obrnete še na kakšno brezplačno pravno pomoč. Nekaj informacij v zvezi s tem je že na našem forumu, veliko pa je dostopnega že na spletu.

V kolikor bi se počutili brezvoljnega, utesnjenega in nemočnega zavoljo te situacije in ste blizu Ljubljane, se lahko oglasite na kakšnem posvetu pri nas, sicer pa se za psihosocialno pomoč pozanimajte v vaši regiji.

Glavni povzetek: ne dajte se odgnati, opremite se z kakovostnimi informacijami in zahtevajte zase varne pogoje dela in spoštljivo komunikacijo. To vam pripada že po ustavi, da ne govorimo o osnovni kulturi in osebnem dostojanstvu.

Upam, da sem kaj pomagal. Srečno!

- - Edin Duraković, STUDIO SIMBALEIN Center za kulturo in terapijo odnosov Ljubljanska c. 15, 1293 Šmarje-Sap t: 030 689 656 e: edin.durakovic@gmail.com

hvala Vam se bom držal vaših nasvetov

…no po dolgem času se zopet javljam obupan do konca,teroriziranje se nadaljuje z grožnjami,žaljivkami…bil tudi že v bolniški,da se pomirim in malo odklopim vse to,kar se dogaja,ok,se obrnem na direktorja,ta mi obrne hrbet,češ,da on ne more tu posredovati,pokličem na sindikat mi obljubi pravnika,ki ga imam zastonj,kot član sindikata in ni nič…torej lahko samo čakam kdaj bo to teroriziranje šlo čez vse meje in nato se odstranim iz obrata (razmišljam že tudi o prijavi na inšpektorat za delo,pa potem bo kar bo)

Spoštovani,

obžalujem poslabšanje situacije in verjamem da je težko vse to prenašati. V takšnih situacijah se je potrebno odločiti kako naprej, kajti naše telo takšnih pristiskov ne more prenašati ne da bi se zateklo v bolezen.

Od delodajalca zahtevajte večjo odgovornost in pisne odzive (torej morate tudi sami pisati), nič več ustno, hranite dokazno gradivo (vse, kar dokazuje kršitve na del. mestu, naj bo pri roki v primeru formalne prijave. Snemati ne smete brez soglasja vpletenih, imate lahko zapisnike (kdaj, kje, kako in kdo), priče, več pa se posvetujte pri pravni službi.

Tega je danes veliko in preveč, toda v stiski ne bodite sami. Ne obupajte, zahtevajte zase več, medtem si priskrbite varen odnos, če je treba tudi strokovni, v katerem boste lahko stisko predihali ali pa tudi predelovali.

Srečno in pogumno naprej!

- - Edin Duraković, STUDIO SIMBALEIN Center za kulturo in terapijo odnosov Ljubljanska c. 15, 1293 Šmarje-Sap t: 030 689 656 e: edin.durakovic@gmail.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close