Najdi forum

tezave s tiskalnikom

Doma imam tiskalnik Epson Stylus color 480. Do zdaj vse ok. Po kaksni dvomesecni neuporabi pa naenkrat ni vec printal. Na monitoringu mi pise, da je barve se dovolj (skoraj polne kartuse), tiskalnik tudi normalno vzame papir in vse, kot da printa, barve pa od nikoder. Tudi na racunalniku je vse normalno, kot da racunalnik printa, ven pa pride prazen list. Vceraj sem kupila nove kartuse, ker sem mislila, da se je mogoce barva zasusila, pa ni nic pomagalo. Se mi je zdi, da je nekaj narobe, tam ko gre barva ven? A je to mozno?

hoj,
sicer tega modela ne poznam – to pomeni, da ne vem, ali ima loceno kartuso in glavo ali pa sta v enem kosu. Ce sta locena in si zamenjala le kartuso (ne tudi glave), po tem je najverjetneje vzrok v zapacani glavi – bo treba mal spucat 😉

Klemen

"Če misliš, da zmoreš, ali če misliš, da ne zmoreš, imaš vedno prav." Henry Ford

Epson ima pri večini tiskalnikov glavo samostojno. In če premalo printaš, se ta zasuši. Zamenjava glave (material + delo) pa je popolnoma brez veze, ker je predraga. Podobne štose ima tudi večina Canonov. Za razliko od njih ima HP glavo vedno na kartuši in pri vsaki menjavi kartuše tiskalnik printa v ločljivosti, kot da si ga pravkar prinesel iz trgovine.

Če torej verjameš reklamam, da imata Canon in Epson cenejšo tinto (kar je res, ker ne vsebuje glave) in če prišteješ še vse v smeti zmetane tiskalnike zaradi zasušenih glav, boš hitro ugotovila, če so res najcenejši. In takoj laže razumeš, zakaj ima na tem tržnem segmentu HP 76% delež… Vsi NAJBOLJŠI skupaj pa bednih 24%.

Včasih smo jih čistili z vrelo vodo. Sedaj pa ne vem več.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close