Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Težave s sosedo

Težave s sosedo

Pozdravljeni.

Mene pa zanima, če je že kdo imel podobne težave kot jaz.
S partnerjem in skoraj 2 letno hčerko živimo kot podnajemniki v hiša, ki ma 3 stanovanja. Tam živimo že od 1. oktobra 2011. Z najemodajalko se poznava že par let. Pri podpisu pogodbe nam je bilo rečeno, da lahko eno vozilo parkiramo pred hišo, drugo pa kje drugje, kjer je pač plac. Partner ima tudi cestni motor in nam je rekla, da ga lahko parkiramo pod stopniščem, da ne bo koga motil.
Že lani maja mesca smo imeli težave s sosedo, ki jo je motil voziček pred vrati in naša omarica za čevlje pa smo jo umaknili. Od takrat se nismo pogovarjali. Potem je pa letos marca pričela pozdravljat in poskušat se pogovarjat z nami. Ker so me doma učili, da se starejše ljudi (stara je 70 let) pozdravi, sem jo pač vedno pozdravila, ko sem jo srečala. In sedaj, ker najbrž ve, da nam poteče pogodba je sklicala še drugo sosedo in sta povedali, da mora partner odmakniti motor, ker je po njenem grd, star in ga ne uporablja že 1 leto in da bi one barvale stopnice. Partner se je strinjal, da ga odmakne 5m stran za tista 2 dni, ko bodo delali. Na srečo tudi deževalo ni, tako, da ni bilo problemov, da bi motor bil na dežju. Snoči, po 1 tednu ga je dal nazaj pod stopnice, ker je videl, da en delajo več nič. In danes me ustavi in reče, da kaj se dogaja, da je bilo zmenjeno drugače. Sem rekla, da sem govorila s partnerjem (dela po cele dneve) in je rekel, da ga žal nima kam drugam postavit, ker živi v tej hiši in ne drugje. Pa je povedala, da naj ga postavi zraven tega drugega avta, ki ni parkiran pred hišo. On ga žal tja en more postaviti, ker je potem motor na prostem in tam ni varen- ga lahko kdo naloži in odpelje. In mi je rekla, da ona s sosedo ne želi tam tega motorja in da je to 2:1 in se je pozanimala, da je to večinsko izglasovano in da se tega moramo držat in da če ga do jutri ne odmakne, da ga bojo oni ročno odnesli stran h temu drugemu avtu. Naša najemodajalka je pa tudi pred 1 letom rekla, da je lahko tam spodaj.
Ta soseda po cele dneve sadi rožice, zaliva, puca stopnišče, spredaj beton, kjer so avtomobili parkirani. V glavnem, nima drugega dela kot to. In rada bi imela vse pod kontrolo in ščiščeno. Preden je prišla sem živet, je živela v Kanadi. Marca 2012 se je sem preselila in od takrat so problemi. Naj še povem, da s to drugo sosedo nismo sploh imeli težav 6 mescev, dokler ni ta prišla. Potem je še ta druga soseda začela težiti- ne vem ali ji je ta sprala možgane al kaj, ker je do takrat ni nič motilo in je bilo vse lepo in prav.

Vem, sem zakomplicirala in napisala cel roman, ampak tako boste vsaj vedli za kaj se gre 🙂

Mene zdaj zanima kaj lahko mi storimo? A imamo sploh kašne pravice kot podnajemniki? Prosim za kašen pravni nasvet.

Hvala,
Mirna

20.01.2012 ????

Spoštovani,

glede na to, da prostor predstavlja skupno lastnino imate do uporabe tega pravico vsi. Predlagamo, da se obrnete na lastnico, ki naj npr. izobesi sklep, da je prostor pod stopniščem namenjen vam.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close