težave s povezavo
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Arhiv › Računalništvo, telefonija, internet in televizija › težave s povezavo
Doma imamo dva računalnika. Enega poslovnega, drugega za otroke. Težava je v tem, da na otroškem internet deluje normalno, na poslovnem pa ni povezave, tako da ne dela internet ne povezava z NLB (proklik), ki je preko direktne telefonske linije.
KAj bi lahko bilo narobe?
Premalo podatkov za ustrezen odgovor…
Katere podatke še potrebujete?
– Račlunalnika sta med seboj povezana z Routerjem
– ADSL
– Proklik preko direktne telefonske linije NLB
– modem je v računalniku
Še kaj pomebnega?
Hvala
Naj še povem, da en dan dela, potem nekaj časa ne dela, pa spet dela, pa spet ne dela…..
Koliko je kabla med routerjem in poslovnim računalnikom in na kakšno hitrost je nastavljena povezava?
Kabla je cca. 1,5 m, za hitrost pa pojma nimam, kje naj pogledam.
Trenutni mi spet dela tale poslovni računalnik. Pišem z njega. Popoldne je bil pa mrk.
Na “otroškem” računalniku sem “betina”, zato dva različna imena, če je kdo slučajno opazil.
Lahko da vam težave povzroča router. Poskusi službeni računalnik priklopiti na drug port, če imaš router s štirimi porti.
Kako dolgo se vam pojavljajo te težave? Je router pravilno konfiguriran?
Ali vam tedaj, ko net na drugem rač. ne dela, deluje vsaj mreža?
Mislim, da Router dela OK, ker se na Proklik NLB prilključujemo preko direktne linije NLB in tudi ne dela. Ali je možno, da ni kaj v redu z notranjim modemom?
Težave trajajo cca. 10 dni.
Bolj verjetno je, da imaš kako nesnago na tvojem računalu.
Imaš posodobljen antivirusni in antispyware program in si z njim pregledala računalo?
Antivirusni program: Panda
Ad-Awarw 6.0 in Ad-Watch 3.0
Vsak dan pregledano in ni nič.
Pa imaš tudi posodobljene definicije?
Adware najbrž že nimaš, ker je verzija 6.0 že precej stara.
Panda se mi avtomatsko posodablja. Pri Adaware mi pa tudi napiše, da je treba posodobit in to naredim. Nato mi napiše, da so definicije posodobljene.
Kateri Adaware pa si naj naložim?
Hvala ter lp
Adware SE .
Še bolje pa da poženeš HijackThis narediš log in ga pripopaš semle (ali pa na moj mail, če so notri kaki podatki, ki jih nočeš popat na net), pa bomo hitro vidli, ali ti nagaja kak nepidiprav ali ne.
Forum je zaprt za komentiranje.