Težave s Canon digitalnim fotoaparatom
Imam Canonov digitalni fotoaparat. Star je skoraj 4 leta. zadnje čase se vsake toliko na zaslonu (in če takrat slikam tudi na sliki) pojavijo ali vijolične črte ali pa je slika kot nek vijola zmazek. Ne more dobro izostrit. Zaenkrat zaleže če ga ugasnem in spet prižgem, ampak to se dogaja vedno pogosteje, tako da ga bo treba popravit ali pa kupit nov foto.
Zanima me če je imel kdo podobne težave in kako ste jih rešili oz. koliko je prišlo popravilo?
Hvala
Lahko, da ste s fotoaparatom kam zadeli, tudi pri nas se je kar naenkrat tik pred dopustom z našim 3 leta starim Canonom začelo pojavljati zgoraj opisano.
Ko smo okvirno izvedeli, kakšni so stroški popravila – govora je bilo o zaslonki in stabilizatorju, smo za ta denar (100+ EUR) raje kupili nov Canonov dig.fotoaparat.
Sistemska napaka Canon. (crknil je sonyev CCD- nekaj takega). Sony je napako priznal- sicer naj bi to veljalo bolj za vlažne vremenske pogoje_ ampak to crkuje tudi pri nas!
Nesi na canon servis , naj ti ga pregledajo. (Ponavadi je to kar sem napisal)!
NAPAKO ODPRAVIJO-ZAMENJAJO BREZPLAČNO!
je pa dobro omeniti za kaj gre.
Je bilo objavljeno na netu. Crkujejo tudi kamere ,rekorderji etc
TAko kot pravi Cveto – je Canonova serijska napaka. Fotoaparat nesi na servis – pri nas edini 3 a ali nekaj takega. Aja, pa dolgo traja, da kao sploh ugotovijo napako – cca tri tedne, potem pa ali popravijo ali dajo nov aparat. Midva sva namesto S1 letos julija dobila S5. Je pa opis napake identičen našemu.
Ja, zamenjajo.
Tudi pri nas se je zacelo z vijolicnimi crtami, potem je kar naenkrat Cannonov fotkic crknil. Moz je nesel na popravilo, so zamenjali oz. ker niso dobili dela za zamenjat, pa so mu dali kar novega (in to najnovejsega – serijo 5, prej je imel serijo 1) … odlicno, nisva mogla verjeti, ker se nama se nikoli ni kaj takega zgodilo:-)))
Svetujem, da greste na servis in vam bodo povedali, kaj in kako. Morda gre tudi pri vas za iste vrste serijsko napako. Srecno!!!
Nič ni potrebno plačati za odpravo napake, ker je šlo za serijsko napako – tako kot je zgoraj napisal cveto. Na servisu 3A fotoaparat pregledajo – za to potrebujejo 3 tedne. Našemu sosedu so so pri Canonu A70 zamenjali del, na našem S1 pa ne, oz. so nam kot opcijo ponudili nov SX100 ali S5. Odločila sva se za S5.
Je pa kar nekaj na to temo napisano po forumih in na spletni strani canona je napisano kateri modeli fotoaparatov so imeli težave oz. za katere modele je priznana brezplačna odprava napake – jaz sem takrat vse preverila tako, da me niso mogli odpraviti s tem, da popravilo plačam (nekaterim so celo plačilo predlagali:?). Pojdi še na podforum Glasba, film, fotografija.
Evo, tole je s canonove strani pri katerih modelih se pojavlja napaka oz. pri katerih ste upravičeni do brezplačnega popravila (ali zamenjave v kolikor ne morejo popraviti). Nama so takrat na servisu rekli, da sony ne dela več nadomestnih delov.
Affected models
Previously announced
Digital Camcorders: Digital cameras:
MV600i
MV630i
MV650i
MV700i
MV730i
MV750i
MV5i
MV5i MC
MV6i MC ZR60
ZR65 MC
ZR70 MC
ZR80
ZR85
ZR90
Elura40 MC
Elura50 PowerShot A60
PowerShot A70
PowerShot A75
PowerShot A300
PowerShot A310 Digital IXUS V3
Digital IXUS II
Digital IXUS IIs
Additional camera models
PowerShot A40
PowerShot A80
PowerShot A85
PowerShot A95
PowerShot S1 IS
PowerShot S60 Digital IXUS V2
Digital IXUS 330
Digital IXUS 400
Digital IXUS 430
Digital IXUS 500
Imam Canonov digitalni fotoaparat. Star je skoraj 4 leta. zadnje čase se vsake toliko na zaslonu (in če takrat slikam tudi na sliki) pojavijo ali vijolične črte ali pa je slika kot nek vijola zmazek. Ne more dobro izostrit. Zaenkrat zaleže če ga ugasnem in spet prižgem, ampak to se dogaja vedno pogosteje, tako da ga bo treba popravit ali pa kupit nov foto.
Zanima me če je imel kdo podobne težave in kako ste jih rešili oz. koliko je prišlo popravilo?
Hvala[/quote]