Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Težave pri zagonu računalnika

Težave pri zagonu računalnika

Imam problem pri zagonu računalnika, ko ga prižgem se nekje na polovici ustavi včasih totalno zablokira, da ga moram resetirat, včasi pa se odpre okno kjer se izpiše ,da je prišlo do napake (EXPLORER je vzrok za napako pri uporabi v modulu SHDOCVW.DLL). Za nadaljevanje pritisnem tipke CTRL+ALT+DEL in z muko se računalnik požene do konca. Ali mi lahko kdo svetuje, kaj naj naredim ali to lahko odpravim sama ali moram odnesti računalnik na servis.
Hvala in lep pozdrav.

keter windowse pa imaš.

Če imaš mogoče Windows XP in SP1 potem obstaja možnost, da imaš
pač virus v računalniku.
Najprej si naredi windows update, oz. z antivirusom preglej
če nimaš virusov

če ne bo bolš probi formatirat če pa še zmer nau bolš je pa neki narobe z strojno opremo(ram,matična…)

______________________________ Zgubiš pri kartah, dobiš v ljubezni, eni so srečni, drugi pa trezni.

Ja, najbolš če kar nov računalnik kupi zaradi tega.

To se ponavadi dogaja na sistemih z win 9x, torej če imaš polkenca 96, 98 ali MEEEEEE, potem bo mogoče najlažje, če probaš še enkrat namestit Internet Explorer, kajti ta namestitev ti bo povozila tvoj SHDOCVW.DLL.

Če ne bo bolje pa povej če imaš instalacijski cd od tvojih polkenc. Pa tako kot je že rekel gfd…. Napiši katere windowse imaš.

ehhh, polkna 95 in ne 96 sem seveda imel v glavi 🙂

Imam Windovs 98, pa tudi anti virusni program AVG FREE EDITION, so mi ga svetovali pri nakupu, ker naj bi se sam nadgrajeval. Ko pregledam računalnik z anti virusnim programom mi virusa ne najde. Moram pa povedati da je danes, ko sem šla vsa v strahu prižgat računalnik, kaj bo spet, prav lepo zalaufal in vse normalno dela
Hvala vsem za trud in lep pozdrav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close