TEŽAVE – MENA
PROSIM ŽENSKICE, ČE MI LAHKO S SVOJIMI IZKUŠNJAMI IN NASVETI POMAGATE. STARA SEM 45 LET IM ME ŽE POL LETA MEČE MENA. OBLIVA, PONOČI SLABO SPIM, SEM TEČNA BREZ ENERGIJE….. VELIKO JE TEŽAV. SEVEDA MI JE GINEKOLOG PREDPISAL HORMONE AMPAK SE NISEM DOBRO POČUTILA.
KAKO SI POMAGATE? ALI JE TUDI KAKŠNA ALTERNATIVA MOŽNA, DA PRIME OZIROMA POMAGA. SAMA SEM PROBALA MENOSOY PA NI BILO UČINKA.
HVLALA ZA ODGOVORE IDA
Ida hojla. Veš o meni je bilo zelo veliko napisanega, a ne na tem forumu. Tudi mene poliva, že 10 – 12 let. Je zelo neprijetno, a je to naravni pojav “staranja”. Kmalu na začetku, sem 2 meseca jedla klimaktin (takrat je bila reklama zanj), pridelala sem bradavice na blazinicah podplatov pri prstih. Ne prej ne pozneje, jih nisem imela nikoli. Pomagam si samo na tak način, da o tem ne premišljujem, čeprav mi je zelo težko prenašati valunge. Najhuje je poleti, ko se ne moreš toliko sleči, da ti ne bi bilo vroče. K valungam pripomore pitje alkohola in kave. Proti pa pomaga tudi čaj iz hmelja, materine dušice in hribske rese (plahtica). Poskusi sprejeti valunge kot del življenja, ker marsikdo tega ne doživi, ker mlad umre. Življenje pa je lahko zelo lepo, če si takega naredimo. Lep pozdrav Mica
Mica , hvala za spodbudne besede. Upam, da bom res lahko vse skupaj preživela. Mogoče je vse skupaj ker je šele začetek toliko težje, ker pač na te stvaru nisi pripravljen in se počutiš dobesedno kot, da bi ti kdo zamajal tla pod nogami. Vse je druagče kot prej. Predvsem me moti, ker nisem vsak dan fit in pri energiji kot sem bila prej.
Lep dan želim,
IDA
Ida, ne zahtevaj od sebe preveč. Sprosti se, požvižgaj se na vse skupaj in začni misliti nase – na prvem mestu, potem boš tudi laže ustregla drugim. Poskusi biti flegma, do kakih takih zadev, ki te obremenjujejo, pa boš videla, da bo vse smo po sebi steklo, brez velikega truda. Pomisli na rek:”Ko te prime delat, se vsedi v kot in počakaj, da napad mine.” ali pa, kot so včasih rekli: “tuki čiči pa čaki”, poskusi, boš videla, da deluje. Jaz v zakonu, ki je trajal 10 let nisem “imela časa” poslušat sebe – srce. Po prekinitvi nemogoče zveze, sem si zavestno vzela čas zase in ugotovila, da sem bila zelo, zelo neumna, ker sem pozabila na sebe. Pojdi v naravo, poglej okrog sebe, opazila boš marsikaj, tako kot dekleta v postih Zima je mar ne???. Še ena lepa misel: Vzemi si čas in se ozri naokrog, dan je prekratek, da bi bili sebični. Lep pozdrav, Mica.
Hej! Ce pomislim nazaj,sem se tega obdobjabala,ker so kolegice zelo
tozile. Mislim,da mi je delo v razredu s prvosolcki zelo pomagalo.Enostavno
nisem imele casa misliti na tezave.Potem se je rodil vnuk in bilo je tako lepo. Mogoce je preusmeritev misli, najboljsa pomoc. Vsaj pri meni je tako delovalo,ali pa sem imela samo sreco,da nisem imela tezav.Vrocinske valove samo nekajkrat ponoci.Ene nadloge sem se pa resila – migrene so cudezno prenehale.
Ginekologu se ni zdelo potrebno predpisati nobenih zdravil.
Lep pozdrav in cim manj tezav Babi
Hoj! Tudi jaz se ne oziram na težave v meni. Spomnim se, da je moja mama imela v pisarni (tajnica) vedno pri roki steklenico vode ali kakšne osvežilne pijače, da je srknila kakšem požirek, ko je bilo najhujše.
Tudi sama imam flaško (pa ne alkohola!) vedno na mizi, pa kar gre. Tako v službi, doma pa je malo lažje, ker imaš več možnosti, da si olajšaš težave. Raznih zdravil in preparatov ne maram, ker menim, da je to naravni pojav in tako kot je prišel, bo tudi minil, samo če bom dovolj dolgo na svetu. Veste, ko so bile naše mame in babice v meni, se ni nihče oziral na to, pa tudi govorili niso dosti o njej.
Se strinjam z Mico. Življenje je lepo.
Lep pozdrav vsem
Baška
Hojla,
strinjam se z navedbami Babi. No tudi sama sem že v meni, čeprav še nisem tolko stara (tudi zdravnik mi je rekel, da sem še premlada za to, a kaj ko narava hoče svoje). Kako premagujem težave. Enostavno zaposlila sem se s tisoč in ena stvarmi. Vključila sem se v društva kjer sem zelo aktivna, časa mi ne ostaja skoraj nič, tako nimam časa za razmišljanje o tem kaj se dogaja z menoj. Svetujem, da storiš enako – čimveč izvendružinskih aktivnosti, ki te veselijo. Včasih me kdo vpraša kje jemljem tolk energije, pa jim odgovorim, da vso negativno energijo, ki me obkroža spreminjam v pozitivno in sebi v korist. In kako se počutim? Z eno besedo – božansko! Zelo zadovoljno, zvečer utrujena, da ko pridem do postelje v hipu zasapim…O težavah pa ni časa za razmišljanje.
Lep dan!
Tajna
Forum je zaprt za komentiranje.