Težava z najemodajalko
Pozdravljeni, pišem v upanju na pomoč.
Moja zgodba se glasi takole, star sem 24, zaposlen in bil vedno redni plačnik. Pred kratkim (1 mesec nazaj) sem najel sobo s souporabo kopalnice v Ljubljani, natančneje v Trnovem. Ker stanovanje nima kuhinje, sem si prinesel pečico s kuhalno ploščo (velikost mikrovalovke) Že od prej, je v sobi bil hladilnik in majhen kuhalnik, le da sem ga zamenjal z večjim. Namesto cene 160, bi sedaj plačeval 180€ (dodatna poraba elektrike). težave pa so se začele že nedolgo po selitvi s tem, ko mi je lastnica omenila stvar, katero sem imel napisano na listu papirja spravljenega v potovalki, potovalka je bila v omari. “da kakšne številke imam napisane na listu” takrat sem si še mislil, vredu, prišla je pogledat sobo, a že naslednji dan ko vstopim v sobo sem imel čudežno prižgan računalnik (ko sem odšel sem ga ugasnil), ko sem pogledal “nedavne dokumente” sem opazil, da je nekdo brskal tako po mapah, slikah, kot tudi po internetu, opazil sem tudi premaknjene stvari na polici omare. Vredu, sem toleriral, pač firbčni, naslednje jutro sem najdel posodo od kuhe premaknjeno, vrečke z začimbami začudežno ni več bilo. No lastnico vprašam, a je brskala, pravi da ne, njen zet, tudi “kao” ne. To večer mi je izklopil kabel za internet (modem se nahaja v njegovi sobi na vrhu hiše) zjutraj rekel, da ga je ponesreči z nogo ruknil in se smejal, a modem pod mizo in kabl na položaju kjer ga je nemogoče iztaknit kot sem sam videl. No dan miru in zaklenem sobo!Nato dan za tem vse premaknjeno, vse lepo videno da je nekdo brskal po stvareh in, da si je za to vzel še čas, saj je lastnica poznala moj urnik dela in vedela, kdaj lahko brska. Potovalke obe, hladilnik, police, žepi hlač, majice – vse preobrnjeno, za nameček pa še ukraden pribor. Imel sem dovolj in sem rekel da zakaj brskajo, kljub temu da kolikor vem lahko vstopi v sobo le 1x v terminu pol leta, se pravi 2x na 12 mesecev. Ona pa men pravi, da je to njena hiša, da je gazda in da lahko visi v sobi kolk njej paše. Ko sem ji rekel da kaj jo moti, je rekla nič, kasneje pa rekla da naj se odselim ker jo mini pečica moti in, da bo soba smrdela po kuhi, a prej ko mela star kuhalnik not pa neb smrdelo? Ter naj se odselim zarad tega ker nimam nič pametnega, mislim HALOOOO, (nič pametnega za ukrasti) Zadevo imam namen prijavit, me pa zanima koga vse naj obvestim (razen davčne) da ji nabijejo čim večjo kazen. Zanimajo me tudi kaj lahko doleti mene, saj za kot najemnik nimam pogodbe.
Nobenega pametnega razloga ni, da bi lastnica vstopala v sobo vsak dan, ki si jo najel in plačal kaj šele brskala po osebnih stvareh. Predvsem obvesti policijo, ker so ti bili določeni predmeti odtujeni, prstnih odtisov verjetno ne bo težko najti. Odseli se čim prej, ker to je zgleda po opisu čisti “nut-house” in se ne bo nehalo.
Še sreča, da je to za mano… Tudi sama sem doživela marsikaj v študentskih časih. Meni je lastnica ukradla sintesajzer – dobro, ni bil vreden ne vem koliko več, ampak je bil darilo za moj rojstni dan, trdila pa je, da sem ji jaz razbila neko posodo, ki da je bilo njeno poročno darilo in da je inštrument njeno poročno darilo. Naredila sem tako, da sem se pač odselila in si našla drugo stanovanje. Bile smo tri cimre – še dve bivši sošolki – od katerih se je ena iz neznanih razlogov odselila že prej. Lasnica mi je o njej pravila same čudne stvari, ki se je pač niso nič tikale, niti mene – da se moja bivša sošolka daje dol s profesorji s faksa. Ne vem, kje je to pobrala. Ko pa sem enkrat prišla nenapovedano v Ljubljano, sem našla cimrino potovalko do vrha naloženo s cunjami od lastnice, ki se je odpravljala sorodnikom v Srbijo. Vzela je potovalko, brez da bi vprašala. Z izgovorom, da bi ji jo verjetno tako pustila vzet. Bolano, res.
Pa da plačuješ še 180 EUR za neprimerno sobo? Bogi študenti res, pa bogi starši, tudi sama imam dve sestični, ki študirata, na srečo sta dobili v študentu, kjer tudi ni vedno najboljše. Niso bogati, komaj se preživljajo, sta pa ful pridni in inteligentni, tako da upam, da data to čimprej skozi.
Forum je zaprt za komentiranje.