Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Težava z ex partnerjem

Težava z ex partnerjem

Zavedajte se: inštitucije potrebujejo konflikt. Bolj ko je konflikt intenziven, več zapisnikov bodo lahko napisali. In več zapisnikov, ko bodo napisali, več težkih primerov bodo lahko izpostavili.

Ste opazili, da nikjer nisem omenil otrok? Ja, otroci so pa odgovornost staršev. In prepuščeni na milost in ne milost njuni zmožnosti iskanja konsenza in sklepanja kompromisov.

Dobrodošli v čudoviti resnični svet.

Modra

in takšnega smrdljivca si izbrala za očeta tvojega otroka?

takšnemu umazancu jaz nebi dala fukat, to pomeni, da sam nič kaj boljša nisi.. ne mi ti, da se je spremenil čez noč ali od ločitve naprej.

že prej je bil umazanec, ti pa tudi

Jok, kakšna tragedija. Otrok pride umazan in kdaj pa kdaj lačen. Ja umij ga pa nahrani, ne pa otroku zaradi te malenkosti prikrajšat za očeta. Se ti ne zdi, da bi ti otroku s tem več škode naredila?! Dajte ženske vzemite se v roke in ne delajte vseovsod scen, ker ni tako v nekem trenutku, kot vam paše. Samo, da se vam dogaja in da mislite, da ste glavne. Otrok je od obeh!!!!!

Upajmo, da je to, kar si opazila pri CSD znak, da delajo dobro: da so naklonjeni otroku in ne vajini nedoraslosti življenjskih vlog.

Po kateri logiki bi moralo biti po vajinem razhodu v tvojem življenju zdaj lažje? Težje bo.

Zveza moža in žene je ekipno garanje in ne zgolj romantična uživancija. Škoda, da nista tega vedela.

Bivši se je pobral zdaj pa ne veš kak bi ga zjebala, pa greš preko otroka. Doživel na lastni koži. Ded, drži se, samo pri naslednji pazi, ker so vse iste.

Gre otrok rad tja? Pove, kaj sta z očetom počela? Je navezan na očeta? Imaš občutek, da se ima lepo, ko je z očetom? Ga kdaj omeni, tudi, ko je pri tebi, ga pogreša?

To so vprašanja, ki so res, res pomembna. Če ima otrok odpor, če noče tja, če nikoli nič ne pove, kaj je počel, če nikoli ne pogreša očeta, ko je pri tebi… Takrat naj te skrbi.

Če se otrok veseli časa pri očetu, če gre z veseljem, če vse štima na tem področju, naj te malo umazanije ne skrbi. Tudi glede lakote je tako, da so 3-letniki pač 3-letniki. Imam eno 4,5-letnico doma in bo za sveto trdila, da ni lačna, ko jo sprašujem, ona ne bo jedla, mogoče enkrat da v usta… gremo na obisk k teti in tam prvo pove, da je lačna, ker doma ni nič dobila za jest. Ko so lačni znajo pri 3eh letih to prekleto jasno izrazit in tudi jest tako kot je treba.

Kar se tiče alergij, se pa le pogovori z njim, povej, da naj bo bolj dosleden, da ima otrok težave in da si bosta morala začet delit bolniške, ker imaš tudi ti službo, ki je ne moreš postavit na kocko. To bi si jaz tudi beležila, ker tu gre dejansko za zdravje otroka, ki ga nihče nima pravice ogrožat.

Postavi mu ultimat in daj jasna navodila, morda mu jih celo napišeš po alinejah. Če se bo stanje ponavljalo pa pač advokat in sociala. Advokati delajo tudi pro bono.

Jaz imam Identicne probleme. Ne umiva ga, za šolo ne delata, oz. minimalno, sploh ne vem, kako bo v višjih razredih, ko bo še več dela. Prav tako ga ne vozi na dejavnosti, ker baje nima časa, in je v tem času z njegovimi starši, ki so že močno ostareli in ga ne vozijo v mesto. Na csdju sem vse to že vsaj 3x povedala, pa ne naredijo nič. Prvič mi je celo glasno in jasno pred njegovim očetom povedala, da od umazanije se nihče ni umrl. Tako, da se ne čudim, da kakemu staršu vsake toliko odpelje tam, če posluša takšne nebuloze od svetovalk. Je pa res, da je otrok rade volje pri očetu, kako ne bi bil, če ima neomejen čas za računalnikom in nihče ga ne sili jesti zelenjave in umivati zob.

Pa se tole, vsi ki pravite, da mame pretiravamo, kakšna katastrofa, ker ga ne umije… Tako se začne, pri 3 letih očeta ne briga, če gre v ponedeljek otrok v vrtec z istimi spodbjicami, ki mu jih je mama oblekla v petek zjutraj, pri 6 letih ga ne briga, če cel vikend nista vadila branja, pri 10 ga ne briga, če otrok cel vikend preživi z igranjem strelskih igric, pri 13 ga ne briga, če na skrivaj s sosedi kadijo, pri 16 pa pijani vozijo avto. Tako se začne. Oče ne bo potem kar naenkrat postal skrben in dogovoren. Če ga pri 3 letih ne more spravit pod tuš, ker otrok valda reče ne, ne bom se umil, mu oče ne zna postavljati jasnih mej in avtoritete. In pri 10 letih bo ostala enaka komunikacija in način njunega delovanja, samo stvari bodo vedno večje in bolj nevarne.

zdravo..malo vec opisi kaj opazas..so neke realne normalne stvari in so stvari ki jih negre spregledat…malo vec povej kaj opazas na otroku pa.lahko kj povem saj sem dala podobne ali enake stvari skozi

Pozdravljena!

Sama sem bila na istem..dobre 3 leta na sodišču za ločitev in določanje skrbništva..od končanega postopka je sedaj dobrih 6 let..CSD pri nas ni ukrenil nič..mlade frfle,naučene po knjigah,direkt iz šole..morata na stik pod vsakim pogojem..ker to je očetova pravica..dolžnosti nima..ne plačuje preživnine,iz vikenda prideta vedno bolana,smrkava,kašljata,do 1 leta nazaj se niso tuširali..vrhunec odpora pa je bil,ker jih je mlajši večkrat dobil po riti pri atiju…šla sem na CSD..nič..ni se nehalo,dokler ni starejši razložil stvari v šoli..šola je klicala CSD,šele potem so ukrepali in klicali policijo..bila je tudi prijava na policijo iz moje strani,ampak je rekel ati da sem si izmislila..šoli pač tega ni mogel reči..po obisku kriminalistov pri njemu se je stanje umirilo..ni ga bilo po otroka skoraj 4 mesece..zdaj moram rečt,da greta rada dol..pač so mu uradne osebe razložile,da se je TREBA umivat,TREBA tudi čez vikend kaj naredit za šolo,TREBA pojest tudi kaj kuhanega,ne cel vikend hladilnik party pa čipsi in smokiji..mi je pa tudi veliko pomagala odvetnica z brezplačnimi nasveti,kaj in kako ukrepat..skratka,dolga zgodba,ki se vleče že skoraj 9 let..

Če želiš,pusti kontakt,pa ti bom pomagala zasebno,ne tu gor..dam ti številko odvetnice,dodatne napotke kaj in kako..

Če pa kej,pa sovražim izmečke,ki niso vredni da jim nekdo reče ati..

Lp

Seveda piši dnevnik in si se ogromno zamisli zraven,potem pa hitro na sodišče in ker tam manipulatorji hitro precitajo pride do sprememb otroka očetu materi omejitev

Odgovor na objavo uporabnika
Isti šmorn, 26.01.2024 ob 08:42

Pozdravljena!

Sama sem bila na istem..dobre 3 leta na sodišču za ločitev in določanje skrbništva..od končanega postopka je sedaj dobrih 6 let..CSD pri nas ni ukrenil nič..mlade frfle,naučene po knjigah,direkt iz šole..morata na stik pod vsakim pogojem..ker to je očetova pravica..dolžnosti nima..ne plačuje preživnine,iz vikenda prideta vedno bolana,smrkava,kašljata,do 1 leta nazaj se niso tuširali..vrhunec odpora pa je bil,ker jih je mlajši večkrat dobil po riti pri atiju…šla sem na CSD..nič..ni se nehalo,dokler ni starejši razložil stvari v šoli..šola je klicala CSD,šele potem so ukrepali in klicali policijo..bila je tudi prijava na policijo iz moje strani,ampak je rekel ati da sem si izmislila..šoli pač tega ni mogel reči..po obisku kriminalistov pri njemu se je stanje umirilo..ni ga bilo po otroka skoraj 4 mesece..zdaj moram rečt,da greta rada dol..pač so mu uradne osebe razložile,da se je TREBA umivat,TREBA tudi čez vikend kaj naredit za šolo,TREBA pojest tudi kaj kuhanega,ne cel vikend hladilnik party pa čipsi in smokiji..mi je pa tudi veliko pomagala odvetnica z brezplačnimi nasveti,kaj in kako ukrepat..skratka,dolga zgodba,ki se vleče že skoraj 9 let..

Če želiš,pusti kontakt,pa ti bom pomagala zasebno,ne tu gor..dam ti številko odvetnice,dodatne napotke kaj in kako..

Če pa kej,pa sovražim izmečke,ki niso vredni da jim nekdo reče ati..

Lp

Kaj pa izbirate take partnerje ženske medtem, ko dobri,pošteno,vljudni,strastni ostajamo sami.

Dokler se ti zdi, to niso dokazi …

Tudi jaz sem ločena, ampak nikoli nisem omejevala očetu stike z otrokom. Pa vem, da tam ni bilo marsikaj ok. Tudi glede prehrane. Pa sem iskala rešitve, da sem npr. dala otroku za jest s seboj, kot karkoli drugega. Saj otroku lahko tudi svetuješ npr. pa reci očku, da bi šla na sprehod ipd. Pa tudi pogovoriš se lahko z očetom, kaj kaj delata skupaj, lahko kaj predlagaš …

probi na drugem CSD. Kamor koli boš šla te morejo sprejet in jim tudi povej da si že bla na CSD ampak ni nič od njih zato si se obrnila na njih. drugače pa itak…. dragi odvetniki ?.

V mojem primeru so svetovali glede mojih težav da kadar koli se Lah obrnem na drug CSD. (mislim CSD v drugem kraju) sploh če imam občutek da so na strani žene. Itak pa vsak dokaz je točka zate ?

Ampak pri meni ima bivša skrbništvo in nevem koliko krat se slišima je vedno otrok pri starih starših, ko pa pade kaka ostra beseda, pol pa je ona najbolj boga da more sama skrbet za njega. No sj takrat je z njim so se pofotka za FB da se vidi kako je oh in sploh skrbna mama……..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close