Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Težava z ex partnerjem

Težava z ex partnerjem

Verjetno se bo našel kdo, ki bi mi znal svetovati.

Zadeva je sledeča, z bivšim sva narazen dobro leto (nisva bila poročena), imava otroka (3 leta). Opažam, da zanj zelo slabo skrbi, ko je pri njem (pride umazan, pa ne samo obleke, kar je pri tej starosti normalno), vidim, da ga ne umije itd… Včasih se mi zdi, da je celo lačen.

Kako in na kakšen način mu lahko omejim stike? Se je kdo soočils čim podobnim?

Hvala za pomoč.

Verjetno bo prvi korak CSD? tam ti bodo svetovali glede postopkov in ukrepov. Upam samo, da bodo mislili na otroka, velikokrat slišim, da se tam grejo grde igre in otrok potegne ta kratko

Kako je bilo pa prej, ko sta bila skupaj? Ga je kdaj umival, hranil ali je bilo vse to tvoje delo?

ne vem v kakšnem odnosu sta sicer z bivšim. Če se kolikor toliko pogovarjata, potem slikaj razcapanega in umazanega, lačnega otroka, ko pride k tebi. Potem pa ga povabi na kofe in mu naloži, da je otrok izjemno rad pri njem, kako ga ima rad in bla bla, da pa ne mara biti umazan in se ful rad kopa, pa naštej mu, katero hrano ima rad. Če pa to ne bo šlo, potem dokazni material predložiš CSD, ki ga bo povabil na razgovor. Če je kolikor toliko normalen, se ga bo kaj prijelo.

mijav mijav hvala za odgovor in nasvet. Vse to sem že naredila, govorila s svetovalko na CSD, ampak se mi zdi da so bolj naklonjene njemu kot otroku.

Razmišljam o pravni pomoči, ampak si težko privoščim trenutno še odvetnika.

Naj omenim še to, da ima otrok alergije in je posledično precej bolan, ker se on ne drži protokola. Seveda bolniško koristim jaz in veste potem kako je, delodajalec ni navdušen in sem že večkrat dobila pod nos, da me služba ne bo čakala večno.

Enkrat sem nekje zasledila, da je fino, če se vse takšne stari dokomentirajo. Da pišete kot nek dnevnik. Da dokumentirate vse svoje skrbi, komunikacijo z bivšim partnerjem in morebitne incidente, ki bi lahko ogrozili otroka. S temi dokazi boste lahko podprli svoj primer, če bi prišlo do tega.

Kaj pa če kdo reče, da prirejam dokaze? Je to sploh možno.

Če ima kdo podobne izkušnje bom res vesela nasvetov.

Joj, grozno mi je to poslušat in brat. Poznam kar nekaj takih primerov. Od tega, da očetje ne skrbijo za otroke, kot je treba, do tega, da ko so otroci pri njemu, jim v roke potisne telefon in igrice, da ima mir. Nobenega ukvarjanja z otroci. Poznam tudi eno gospodično, od katere bivši partner otroke pusti doma novi partnerki in gre on ven – s prijatelji na bowling, vadbo in pride domov sredi noči. Bogi otroci….

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimnnna, 24.01.2024 ob 09:02

mijav mijav hvala za odgovor in nasvet. Vse to sem že naredila, govorila s svetovalko na CSD, ampak se mi zdi da so bolj naklonjene njemu kot otroku.

Razmišljam o pravni pomoči, ampak si težko privoščim trenutno še odvetnika.

Pa saj vemo, kako CSD deluje….NE DELUJE. Otroke lahko prej uničiš, predno bodo kaj ukrenili. Edino kakšna tožba bi šla čez…kar pa je za večino zelo (pre)drago 🙁

Če boš imela foto dokumentirano, bodo verjeli. Piši dnevnik, večkrat se pojdi pogovarjat na CSD, če je otrok pri očetu tudi med tednom, povprašaj vzgojiteljice …

Anonimna, vem, da so odvetniki dragi. Preveri, morda se najde kakšna brezplačna pravna pomoč ali pa poglej pri zavarovalnici ARAG, kjer tudi krijejo tožbe v zvezi s preživninami in skrbništvom…

Sama sem imela podobno izkušnjo! Res je grozno, ko si nemočen in veš, da bo tvoj otrok morda zaznamovan za celo življenje. Sama sem se določila za tožbo za skrbništvo. Po dolgem dokazovanju, borbi na sodišču, neprespanih nočeh in precejšnjem finančnem zalogaju, sem tožbo dobila. Oče lahko vidi otroka le v mojem spremstvu ali spremstvu osebe iz CSD-ja. Vse se da, le ne obupajte, mamice! Za vaše otroke se gre. Sposodite si denar, zaprosite za brezplačno pravno pomoč ali se zavarujte.  Samo ne popustiti.

Zapiski ali dnevnik samo po sebi jasno ni dokaz (lahko si marsikaj zmisliš, pišeš za nazaj, itd.), ampak v povezavi z vsem ostalim kot npr. slikovno gradivo, pogovori in uradni zaznamki na CSD-ju, priče, …, pa lahko pride še kako prav. Če ne drugega, da imaš datume in kaj se je dogajalo. Saj marsikaj tudi pozabimo. Ko oziroma če pride do sporov, je lahko zlata vredno, da imaš vse razdelano po dnevih in dogodkih.

Povej mu nagals, stojrat, naj bodo zraven priče, zapisuj, beleži. Otrok tudi ni več tako majhem, da sam ne zna kaj povedat.
Nujno pravna pomoč, je veliko ugodnih možnosti. Razen če bo šlo za mesarsko klanje.

Srečno

Mamica983, 24.01.2024 ob 10:11

Sama sem imela podobno izkušnjo! Res je grozno, ko si nemočen in veš, da bo tvoj otrok morda zaznamovan za celo življenje. Sama sem se določila za tožbo za skrbništvo. Po dolgem dokazovanju, borbi na sodišču, neprespanih nočeh in precejšnjem finančnem zalogaju, sem tožbo dobila. Oče lahko vidi otroka le v mojem spremstvu ali spremstvu osebe iz CSD-ja. Vse se da, le ne obupajte, mamice! Za vaše otroke se gre. Sposodite si denar, zaprosite za brezplačno pravno pomoč ali se zavarujte.  Samo ne popustiti.

Hvala za delitev izkušnje in nasvete.

Pa ima kdo izkušnje s tem arag podjetjem in okvirne cene vodrnja postopka?

Skrbnistvo za otroke bi naceloma dosti bolj pogosto morali dodeliti moskemu. Mama pa naj placuje prezivnino. Moski potrebuje tusi vec denarja, da tako lazje najde novo pratnerico in lepo skrbita za otroka, mama pa naj placuje prezivnino in dodarno dela. Vse za dobro otroka

joj kako mi je žal, ko to berem. kaj bi lahko storili. po mojem biti zelo natančni in neizprosini, pa po besedi zakona. vse drugo bo verjetno neuspešno.

Ok, tale zadeva s službo je tudi precej mejna. Kar se pa tiče alergij, sploh če so kakšne ogrožajoče, pa je to definitivno zrelo za prijavo. Posvetujte se s kakšnim odvetnikom.

Nujno dobi kakšno podporo in nasvet koga, ki ima več izkušenj s tem. Ne ukrepaj na lastno pest, ker se lahko samo še bolj zapleteš.

Anonimnnna, 24.01.2024 ob 08:45

Verjetno se bo našel kdo, ki bi mi znal svetovati.

Zadeva je sledeča, z bivšim sva narazen dobro leto (nisva bila poročena), imava otroka (3 leta). Opažam, da zanj zelo slabo skrbi, ko je pri njem (pride umazan, pa ne samo obleke, kar je pri tej starosti normalno), vidim, da ga ne umije itd… Včasih se mi zdi, da je celo lačen.

Kako in na kakšen način mu lahko omejim stike? Se je kdo soočils čim podobnim?

Hvala za pomoč.

Ne ukrepajte na svojo roko, CSD obvestite pa nujno odvetnika/pravno pomoč.

Na internetu je mnogo možnosti za brezplačno pravno vprašanje, sicer ne zagotavljajo nič drugega, kot da vas brezplačno usmerijo glede vašega problema (navadno odvetniki že za to zaračunajo vsaj 100€). Kolikor se gre k odvetniku kar pripravi nekaj 100€, samo, da si vzame čas zate, kaj šele, da sproži postopek. Jaz sem tudi samohranilka in hvalabogu nimam problemov z bivšim, ker ne vem, kako bi si lahko privoščila kakšne sodne postopke, CSD pa ne naredi nič. Imam pa problem v službi in je zame nerešljiv, ker si ne morem privoščiti niti par evrov več potrošnje zaradi visokih življenjskih stroškov…Mogoče je vredno razmislit o zavarovanju za takšne primere, da imaš potem vsaj sodne postopke krite..je pa tako pri tem, da je treba plačevati nekaj časa prej, ni pa drago. Jaz razmišljem, da bi se zavarovala, počakala še nekaj mesecev, potem pa šla v akcijo glede svojega problema v službi…

Vzami papir in mu napiši kakšen red ima otrok in česa ne sme ( izvidi).

Če je umazan, pomeni da se je z njim zunaj igral…tuširanje, pa mu je druga briga…ampak

Otrok potrebuje oba starša! Pika.

Pusti naj odrašča tudi z ocetom, da sam vidi in sam preceni kaj je OK.

Ne šcuvaj ga proti očetu!

Poznam primer, ko je CSD forsiral stike z otrokom, čeprav je od njega hodil otrok z modricami.

Če ga ima rad, zamizi tisto tuširanje, otroku pa lepo povej, da se je treba umivati. In ne rect…da ga oči ni umil, ker je tud sam pacek ipd.

Otrok bo najbolj nasrkal, če boš takole delala naprej.

Res ga povabi na kofe, daj mu list, kaj lahko in kaj ne, kdaj mora spat…daj mu osnovna navodila za otrokovo dobro, ne vpletaj vejic, pik…

Meni se zdijo smiselni vasi nasveti Anonimno 5444.

a ata je tisti, ki se je v začetku tedna hvalil, kako se goni okoli kot maček, pa nima časa otroka umit in nafojtrat?

Anonimnnna, 24.01.2024 ob 09:06

Naj omenim še to, da ima otrok alergije in je posledično precej bolan, ker se on ne drži protokola. Seveda bolniško koristim jaz in veste potem kako je, delodajalec ni navdušen in sem že večkrat dobila pod nos, da me služba ne bo čakala večno.

zakaj si ne delita bolniske,a ocetje niso sposobni skrbeti za oceta…

Reces ne skrbis dobro za njega,naslednja bolniska je na tebi. Ko gres iz sluzbe vzames otroka. Zjutraj ga ponovno dostavis ocetu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close