Najdi forum

testo

En lep pozdravcek!
Jst mam pa eno vprasanje in sicer, zadnjic sem probala eno “pito” oz. nekaj podobnega, pa testo ni blo ne krhko, niti navaden biskvit ni bil, ampak je blo tako tanko in bolj trdo, podobno testu za pizzo… In tudi narezano je blo na take kose kot pizza in se ga je dalo normalno v rokah drzat… Ima kdo kaksno idejo, kaksno testo bi to lahko blo? Sem velik receptov prebrala, neki sem jih tut sprobala, ampak nisem nasla tapravega, in v bistvu sploh ne vem kaksno testo naj iscem. Tako da bi bla zelo hvalezna za pomoc.
Lp, Tas

Samo ugibam.

Kaj pa če je bilo običajno piškotno testo. Če je nekaj časa namazano imaš občutek, da je malo bolj sočno, pa še vedno obdrži svojo kompaktno obliko.

Lep pozdrav
Mateja

Da ni piškotno (krhko) in ni biskvitno in ni kvašeno…
Poleg vsega tega poznam še krhke podlage iz zdrobljenih piškotov in masla. Mlete piškote (navadne albert, piknik) samo zmešaš z maslom (margarino) na sobni temperaturi, v nekaterih receptih se lahko doda še nekaj mletih orehov, mletih mandeljnov, lešnikov za poseben okus testa. To se potem samo potlači v pekač, delno speče, potem obloži ali prelije s čim in speče do konca. Ali se do konca speče že prvič, odvisno od recepta oz. nadeva.

Recimo poglej slavne skutine ledene kocke, tam se zmeša 25 dag piškotov, 20 dag masla in 10 dag orehov. Ravno včeraj sem jih delala. Res pa je, da prvič na začetku nekako ne verjameš, kako bo to skupaj stalo oz. se raztegnilo v pekaču. Dobro zmešaš, zdrobiš kot usukančke, vse je kot drobtine. Samo presula sem v pekač, razporedila, potem pa s celo dlanjo po vrsti pritiskala navzdol. Na koncu je zgledalo kot perfektno razvaljano.

S podobnim testom sem že delala marelično torto. To je bila podlaga, potem jajčna vanilijeva krema, polovičke marelic in preliv. Narezali smo na trikotnike. Ja, podlaga je bila tako trda, da bi lahko kos držal v roki in jedel kot pico. Prej smo imeli težave z vilicami na krožniku, tako da sem po tistem začela tole torto delati z biskvitno podlago. Vendar v originalu je trda podlaga iz piškotnih drobtin.

Toliko bi jaz vedela, bo še kašna kaj rekla. LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close