Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Testo za sirove štruklje trd kot podplat!?

Testo za sirove štruklje trd kot podplat!?

Včeraj sem naredila sirove štruklje.

V pol kg moke vmesila 1 jajce, malo soli, žlico olja in mlačno vodo. naredila sem takega lepo mehkega, pustila v hladilniku počivat pol ure in pričakovala da bodo štruklji ko jih bom skuhala mehki.

Namazala z mešanico skute, kisle smetane, cimeta in sladkorja, kuhala v vreli vodi 25 minut, zabelila z drobtinami prepraženimi na maslu, vsem so se cedile sline, dokler niso poskusili… 🙁

Matr testo trdo kot bi žvečil podplat od enega starega gumijastega škornja. Pa kaj za boga sem naredila narobe? Kako vi to delate, če delate, pa če vam rata mehko testo ko je kuhano?? Res ne vem kje sem ga biksnila…

Ma vse super dobro naredim, tole je bila pa res polomija no..

Jaz v testo dam tudi kvas. So nam bolj všeč taki rahli in malo večji, ker po tem, ko jih kuham v sopari lepo narastejo. Včasih sem jih delala brez kvasa, pa mi večkrat niso uspeli. Od kar dam tudi kvas pa ni problema.

Binki a drugače daš pa iste sestavine kot jaz?
Koliko kvasa cca pa daš na pol kg moke? A suh a navaden kvas?

Tudi nam so boljši kvašeni, so tako rahli mmmmmmmmm.
Naredi kot si napisala le dodaj še 1/2 kocke kvasa in namesto vode deni mleko. Potem jih narahlo zavij v krpo, ker testo naraste.

Poskusi narediti vlečeno testo brez jajca – pol kg moke, 2dcl mlačne vode, sol, 2-3 žlice olja.

Jaz uporabljam izključno sveži kvas. Za pol kg moke dam približno 3/4 paketka kvasa. Cel se mi zdi kar preveč. Če boš pa dala pol, pa tudi ni panike. Samo pazi, da ne pride skupaj s soljo. Jaz testo atudi malo posolim (en dober ščep).
Nikakor pa ga potem ne daj počivat v hladilnik. Jaz ga pustim kakšnih 45 min na pultu v pokriti posodi (s krpo).

Pol litra moke, 1 jajce, pol žličke soli, žlica olivnega olja, malo kisa. Počivati najmanj eno uro. In šele potem se da razvaljat in nategnit čisto na tanko. Tudi kis v veliko meri pripomore k dobremu vlečenju.

Enkrat sem naredila samo s 15 minutnim počitkom, se ni hotel razvleč in tudi po pol ure kuhanja je bilo testo debelejše in bolj trdo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close