Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika testo za pizzo

testo za pizzo

prosim za kakšen dober recept za testo za pico ki bi jo spekla kar v pečici, ali lahko uporabim suhi kvas

250g moke
1-1,5dcl mlačne vode
2žlici olivnega olja
ščepec soli
1/2 suhega kvasa

Vse to zgneti in pusti pol ure počivati v naoljeni skledi.

in koliko časa potem pečem v pečici in koliko stopinj

V iskalnik sem dala ravno naslov tvoje teme “testo za pizzo” in dobila ven nič manj kot 172 rezultatov. Sigurno boš med njimi našla kaj zase. Če pa daš v iskalnik “pizza” (in seveda nastaviš katerikoli datum) boš pa lahko kar nekaj dni izbirala med recepti.

lp

Štos pečenja pice je v temperaturi, zato nastavi pečico na najvišjo možno, potem pa je odvisno od debeline – tanjša pica je pečena že v slabih 10 minutah.

Zdravo!

Jaz pa ima tako razmerje, pa je super:
300 g moke
2 dl mlačne vode
ščepec ali dva soli (odvisno, kako soljeno testo imaš rada)
2-3 žlice olivnega olja
1 kocko kvasa (v trgovini kupim tisto eno kocko, pa je)

To precej zgnetem z rokami, pol pa pustim vzhajat v posodi, ki jo samo malo pomokam. Ko naraste na vsaj dvakratno maso, ponovno zgnetem in še enkrat pustim vzhajat. Potem pa kar z rokami ali pa z valjarom razvaljam na čim tanjše (mi malo radi tanjšo pizzo), naložim po okusu in dam pizzo v zelo vročo pečico (tam okrog 200-230°C), pečem pa med 10 in 15 minut – ko je testo od spodaj rahlo rjavo, vem, da je fino hrustljavo zapečeno.

Pa dober tek!!

Lp
Maja

Vse zgoraj našteto drži. Tu pa sem pred časom prebrala še eno finto, in sicer da namesto vode dodaš v testo mlačno pivo. Menda je pica še bolj okusna.

LP, Ela S

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close