Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Testo za pizzo

Testo za pizzo

Zanima me, ali imate kakšne “skrivnosti” pri pripravljanju testa za pizzo. Saj meni tudi ponavadi uspe, včasih je pa le preveč trdo…

Lp pozdrav ter dober tek, V.

Jaz sem poskušala že ogromno receptov (vsi so si podobni), potem pa sem našla enega zanimivega in se tega držim, ker mi je všeč: testo je tanko, krhko (pravo italijansko – torej, ko odrežeš košček kroga in ga primeš z roko, se sredica ne sme povesiti). Recept sem našla na spletu – ne vem na kateri strani

Recept za testo za pico.

1/2 kg moke
1 jogurt,
2dcl mleka
sol
bazilika
kvas

zmešaš jogurt in mleko in v tej mešanici razstopiš kvas. Dodaš 1/3 moke in sol in pomešaš, dodaš postopoma drugo tretjino moke in nato še zadnjo tretjino. Močno pregneteš. Kdor želi, lahko v testo vmeša ščepec bazilike.
Nato pa:

1. če želiš res tanko testo, takoj razvaljaj zelo na tanko, takoj obloži in v pečico (meni je ta všeč)

2. če želiš malo debelejše testo – pusti 1/2 ure vzhajati in nato razvaljaj in obloži

pojdi na iskanje…vpisi pica…ali pizza in bos nasla kar precej podatkov!! lp petra

Jaz imam veliko skrivnost. Kupim ga v trgovini in to Pečjakovega in je najboljši – enostavno in hitro.

Pa ne okoli govorit.

lp

Hehehe

Ko zmešaš mleko in jogurt, a to malo pogreješ preden raztopiš kvas?

v receptu nič ne piše, sem pa jaz mleko malce segrela (ker sem ga ravno vzela iz hladilnika)

Živjo,
Prvo pravilo pri pripravi vseh vrst kvašenega testa je , da morajo imeti vse sestavine sobno temperaturo.

Drugo pravilo je, ko mesiš testo je boljše narediti bolj mehko in potem dodajati moko, nikakor obratno.

Drugače pa testo za pizze ponavadi vsebuje samo moko, sol, kvas in vodo, lahko se da mleko ali jogurt, vendar ni potrebno. Važno je da se ga dobro zgnete in da se ga pusti vzhajati. Če le da 2 x.

Koliko je testo visoko, ko se speče je čisto odvisno, koliko ga naložiš v pekač. No pa lep dober tek ti želim Silvia

Baje pomaga, ce imamo testo cez noc v hladilniku.

moj recept:
500 g moke (najbolje univerzalne)
1 zavitek kvasa
2,5 dl tople vode
1 žlička soli,
1 žlička sladkorja
2 žlici olivnega olja
zgenteš in pustiš vzhajati ca. 45 minut

testo zadošča za en velik pekač.
pomembno je tudi to, da jo pečete 12 do 13 minut pri temperaturi 220 stopinj.

lep pozdrav

Madonca, to mora biti pa ali zelo velik pekač ali zelo debelo testo, ko je pečeno. Jaz naredim testo za pizzo iz 400 g moke in spečem :

1 pizzo v okroglem pekaču za torte premera 26 cm,
1 pizzo v velikem plitkem pekaču, ki je sestavni del vsake pečice
1 pizzo v pravokotnem pekaču dimenzij ca 43 x 26 cm.

No sicer okusi so različni, pa lep pozdrav Silvia

Tudi meni se zdi da mora biti to testo kar debelo v samo 1 (pa ceprav ta velikem) pekacu. Sama uporabim 300-350 g moke za testo, ki ga potem razporedim po dveh ta velikih pekacih ki gredo v pecico. Res je, da imamo radi zelo tanko testo, posebej tisto iz kruanih oeci. Vendar zal doam to pac ni mogoce…..ko pecemo kruh na kmetiji pri babi, pa po peki kruha vedno gre v krusno pec se pizza 🙂

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close