Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Testo za pizzo

Testo za pizzo

Pozdravljene,

rada bi si pripravila domačo pizzo, pa se mi žal ne da vsakič znova mesiti testo. Ali ga je možno zamrzniti? Če da, ali ostane v kepi ali ga že razvlečem?

Za odgovore se vam zahvaljujem.
lp

Seveda se ga da zamrznit. Le vedeti moraš pravilno količino testa, ki ga boš rabila za enkrat. Pusti ga v kepi, zjutraj daj iz zamrzovalnika, popoldan pa naredi pizzo!

mi ga pa drugače zamrzujemo: naredimo eno veliko pico in tisto pojemo takoj, ostali del testa pa damo na pokrov od jenske posode in nastane tak model za pico ravno za enega. In tako testo pa zamrznemo. In potem das gor samo se ostale sestavine in v pečico in ni potrebno nič tajati.

Midva vedno zamesiva testo iz 1 kg moke,spečeva eno veliko pizzo iz ostalega testa pa na pomaščeno alu folijo zlagava razvaljena testa, ki jih kar obloživa s paradižnikovo omako, sirom, pršutom oz. kar pač imava. Vsako pizzo potem pokrijeva s prozorno folijo in jih nato zlagava eno na drugo in zamrzneva. Tudi midva pečeva kar zmrznjene.

Vesna

Mi ga vedno kupimo že narejenega od Pečjaka. 4 kosi stanejo 200 sit, mislim, da se ne splača doma pacati in pacati, pa meni še vedno ne rata tako kot bi moral.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close