Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Testo za pico – hitro pliiisssss

Testo za pico – hitro pliiisssss

Evo, se odpravljam v stacuno, pa so moji moski izglasovali pico za jutrisnje kosilo.
In ker smo se vsi trije doma, bi se pozabavali z delanjem domace pice, a nobeden ne zna narediti testa.

Hitro, pliisss, en fajn recept za testo za pico. Pa podroben, od tocke do tocke, ker sem cepljena proti tem “packarijam”.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

meni in mojemu je tole testo daleč najboljše…

http://www.kulinarika.net/recept/kruh/Odlicno_testo_za_pizzo-6549.html

500 g moke
1,5 dl mlačne vode
0,5 dl mlačnega mleka
1 vrečka suhega kvasa
2 žlički soli
1 žlička sladkorja
2 žlički olja (olivnega najbolje)

Najprej v večjo posodo stresemo moko. V moko vmešamo vrečko kvasa, dodamo sladkor, sol. Dobro premešamo in dodamo še mlačno vodo in mleko. Nazadnje dodamo še olivno olje. Nato najprej z leseno kuhalnico dobro zmešamo sestavine, naprej gnetemo z rokami (cca. 5 – 10 minut). Ko dobimo lepo testo, ga postavimo na toplo za cca. 30 minut do 2 ur (dokler ne vzhaja). Vzhajano testo nato še enkrat pregnetemo in ga razvaljamo na pomokani delavni površini. Razvaljano testo postavimo v namaščen pekač za pico in ga postavimo v toplo pečico, da še enkrat vzhaja. Ko vidimo, da se je negov volumen povečal, testo obložimo z dodatki po želji.

Vsaka cast.

Hvala.

jaz v testo še zamešam na drobno nariban sir……..njami testo. :))

meni in mojemu je tole testo daleč najboljše…

http://www.kulinarika.net/recept/kruh/Odlicno_testo_za_pizzo-6549.html%5B/quote%5D

Tudi nam je to testo za pizzo najboljše.
Ne najboljše, res je ODLIČNO!!!

Kakšna pa je tista moka, katero kupiš že kot pripravljeno zmes in v katero samo dodaš malo vode?

Zadnjič sem poslušala dve kolegici – ena jo je ful hvalila, druga pa pravi, da je zanič :-S

A kera pozna to reč?

Porocam, da je pica uspela :)))
Pa se to, namesto navadne vode sem dala radensko, testo se je topilo v ustih 🙂

Hvala vsem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close