Testo za palčinke
Meni testo vedno uspe, moj recept pa je takle (na uč):
Visoka posoda, dva cela jajca, moka, ščepec soli in dva ščepca sladkorja, en liter mleka in pol vrečke pecilnega praška, da so palačinke bolj rahle.
V visoko posodo vlij malo več kot pol litra mleka, dodaj cca 7 velikih žlic moke, in vse ostalo in premešaj, če masa ni dovolj gosta, dodajaj moko toliko časa, da se ti bo zdela masa dovolj gosta – ne sme biti pre gosta. Jaz potem počakam še pol do ene ure in nato začnem s peko palačink. Še nikoli se mi ni zgodilo, da masa ne bi ratala kar tako “po občutku”.
Imam pa še eno idejo, kadar delaš teso po recepturi, malo zmeri z žlico, koliko jih daš za količino po receptu in tako z ostalimi sestavinami.
Jaz pa zelo rada eksperimentiram, kar pomeni, da vsakič nekaj novega dodam masi.
Na liter mleka dodam tri jajca, malce posolim, dodam kakšne tri ali štiri žlice sladkorja, pomožnosti malo vanilijevega, malo limonine lupinice, pa malce cimeta, včasih par kapljic ruma ali sladke smetane ali radenske ali coca cole.
To dobro ymešam nakar po žlicah dodajam gladko moko do željene gostosti.
Garantirano ta boljše palačinke!
Delaj jih z ogromno ljubezni in nekaj domišljije pa ti uspeh ne izostane.
Obilo uspeha! 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.