Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika testo za palačinke

testo za palačinke

Pozdravljeni,

saj me je kar malo sram, ampak nikoli ne naredim taprave mase za palačinke. Je pa res, da sestavine mešam brez tehtanja. Ponavadi mi rata testo, ki ima polno luknjic. Kaj delam narobe. Prosim, če mi katera lahko pove točne dkg sestavin, koliko vroča plošča itd.Probala sem tudi že z radensko, pa ščepcem pecilnega praška…

Nikoli ne tehtam, naredim pa odlične palačinke.
Najprej stepem enih 5 jajc (za našo familijo), dodam nekaj radenske (deci, mogoče več) in še malo stepam. Potem dodam toliko moke, da nastane precej gosta masa, ščepec soli, ščepec sladkorja, včasih malo cimeta in potem dolijem toliko mleka, da je ravno prav tekoče (koliko je “ravno prav” pa ti ne vem povedat, precej tekoče mora bit).
Nič več,nobenega pecilnega.
Potem pa na zelo vročo ponvo, namaščeno z maslom (namastim enkrat na enih 5 palačink) vlijem eno zajemalko mase, ponev na hitro “povrtim”, da sem asa razporedi in to je to…
Meni je to zelo zelo enostavno.
Ma, veš kaj, vse pride s prakso. Spomnim se, koliko sem jih včasih zmetala proč!!!

Dodajam bralkinemu odgovoru. Vse naredim tako kot ona, (ne dodam pa sladkorja in cimeta, ker presežek palačink uporabim za fritate) vendar pustim maso stati kar celo uro, da se moka lepo napne. Če ne naredim tako, se mi palačinke rade trgajo.Sicer se pa prav lepo in gladko pečejo.
LP

Luknjice nastanejo, ker je v masi vmešanega preveč zraka. To preprečiš, če stepaš jajca skupaj z moko. Če jih stepaš preden dodaš moko (z mlekom ali brez), nastanejo mehurčki.
Naja

Jaz in tehtnica pa sva dobri prijateljici 😉 in kljub že precej prakse v kuhinji zelo veliko stvari še vedno tehtam, da se zdim še sama sebi včasih hecna 😉 Zdaj mi je sine pokvaril digitalno tehtnico in zraven urim še matematiko, kajti moja tehtnica kaže sedaj točno polovico realne teže. Če stehtam 1 kg moke, tehtnica pokaže 500 g :))))
Sem malo zašla…

Moj recept za palačinke:

3 jajca
ščep soli
žlička sladkorja
0,5 l mleka
200 g moke
žlica limoninega soka (se ga ne čuti, palačinke pa naredi mehke)

Dober tek.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close