Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Testo za navadne kekse ki hrustajo

Testo za navadne kekse ki hrustajo

Rada bi čisto navaden recept za kekse, ki so ¨trdi¨ oziroma hrustljavi in to hrustljavost obdržijo dlje časa, dokler jih ne poješ.

Vsi keksi ki sem jih do zdaj pekla so ratali mehki, to pa nam ni všeč. Zato ponavadi kupim Grancereale, ki so mi zaradi hrustljavosti res všeč.

Če hočeš, da bodo keksi hrustali daj v testo žličko limoninega soka. Hrani jih v zaprti pločevinasti škatli, ne v plastiki.

Moji vsi hrustajo, ker jih vedno zažgem.

vsi sveže pečeni keksi hrustajo. Po moje jih morš shrant brez dostopa zraka. Mene bolj kot da ne hrustajo moti bela moka pri keksih ki jih običajno gospodinje pečejo. Zato jaz uporabljam samo polnozrnato. In če bi kupljene pustila na luftu tudi več ne bodo hrustali, ampak se bodo navlažil

300g moke
150g sladkorja
150g masla
3g pecilnega
1 celo jajce
1 rumenjak

Zgneteš maso, ki naj v hladilniku počiva 30 minut. Oblikuješ piškotke z modelčki in jih premažeš s preostalim beljakom. Pred premazom lahko na njih, na sredino potisneš mandeljne, lešnike, orehe,…..ali delaš linške oči ali jih pomakaš v čokolado.

Super simpl hrustljavi piškotki, prvi dan so lahko zunaj, potem jih moraš imeti zaprte v škatli brez dostopa zraka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close