testni nakupi – navidezni nakup
Delam v intersparu in me zanima glede testnih nakupov.
večkrat mesečno nam na blagajnih pripravijo testne nakupe. če testnega nakupa ne opraviš, dobiš opomin in grožnjo za naslednji tak nakup, ki ga ne boš opravil da dobiš odpoved.
je to dovoljeno?
testni nakup pri nas: na blagajni imaš stranko, ki ima nekaj skrito pod jakno, pod zabojem, v škatli od kozmetike …. zamenjane kode, nepravilno tehtano sadje ali zelenjava, držijo izdelke v rokah itd. to v navadni blagajni je še nekako rešljivo in hitro opazno na expres blagajnih, kjer imaš 4 -8 blagajn in kjer si stranke vse skenirajo same pa je že težje izvedljivo. je gužva, so takšni ali drugačni kuponi, popusti… zraven pa moraš se skenirat stranke, da slučajno nima kaj v rokah, na glavi itd..
zanima me ali mi lahko dajo odpoved, če tega testnega nakupa ne opravim uspešno? Bi moral obstajat kakšen pravilnik o teh nakupih? in kaj je tu naloga varnostnika in kaj blagajničarke pri expres blagajnah?
kje se konča testni nakup in ali je dovoljeno, da takšen testni kupec zapusti z vozičkom trgovino in se vrne po 15 minutah in ti rečejo, da nakupa nisi uspešno opravil? ti lahko za takšen nakup dajo opomin pred odpovedjo iz krivdnih razlogov??
Ne rabjo pravilnika, čeprav ga verjetno imajo. Namreč, v zakonu piše, da lahko delodajalec poda delavcu pisni opomin, če delavec krši pogodbene in druge (zakonske, ipd.) obveznosti.
Zagotovo med tvoje naloge sodi tudi sodi vizuelni pregled stranke, če ima morda kak prodajni artikel, ki ga ni položila na pult. No, če te dobijo, da tega nisi storila, pa čeprav je stranka recimo direktor podjetja, je to lahko problem.
Kar se tiče t.i. testnih nakupov, je že sodišče reklo, da jih podjetje lahko izvaja, ker pač tega noben zakon ne prepoveduje. Kar ni prepovedano, je dovoljeno. Pa tut normalno je, da nekako podjetje skuša preveriti, kako delujejo vsi postopki.
Forum je zaprt za komentiranje.