Najdi forum

Testenine

LP,

prosim, da napišete svoje najljubše omake za testenine (npr. polnozrnate). Kako naredite tunino omako?

Hvala za vaše odgovore!

Lily

Hitro pripravljena omaka po moje!
V posodo v kateri se ne prijema daš žlico olivnega olja, malo sesekljane čebule, pustiš da postekleni, dodaš česen in narezane bučke. Malo podušiš, mogoče kake 5-10 min. Nato s paličnim mešalnikom vse dobro zmiksaš, dodaš paradižnikovo mezgo in po želji soliš, jaz dam malo zeliščne soli ali pa vegeto. To pustiš malo povreti in na koncu še dodaš malo šetraja ali začimbe za pico. Če je omaka čista, pa dodaš še malo moke.
Omaka je res hitro narejena, lahko bi bilo v njej tudi nekaj na koščke narezanih bučk, vendar jaz vse zmiksam zaradi sina, ki se je odločil, da pač bučke niso za jest.To omako pa naravnost obožuje. Pri nas si jo potem vsak posamezno pač prelije po testeninah, kolikor je želi, po želji pa potrosi z naribanim sirom, ki zelo paše zraven.
Polnozrnate testenine, pa delam kar sama in so veliko bolj okusne kot kupljene. Včasih naredim špagete, drugič pa široke rezance ali pa polžke in peresnike.
Evo sem se že odločla, danes bojo pri nas za kosilo testenine, zdajle še samo skočim na vrt po solato. LP

Evita, ali bi lahko prosim napisala recept za polnozrnate testenine?

vse lepo in prav ampak cesenj se doda nazadnje! tik preden je vse skupaj pripravljeno.

Jaz imam zelo rada omako iz gorgonzole. Tunino polivko pa naredim tako:
popražim malo čebule, česen samo toliko, da zadiši, dodam konzervo tunine, pelate , sol inlovorov list. Počasi dušim kakšnih deset minut. Na koncu dodam rožmarin in poper.

živjo
koliko bučk pa rabiš recimo za 4 člansko familjo

pozdrav
pia

jaz pa takole… Tune rio marem odlijem njihovo olje v ponev, dodam strt česen (količina po želji). Ko zadiši, dodam ribe, malce popražim, da se razpustijo, dodam kislo smetano, baziliko, poper, gotovo.

tunina omaka- ena razlicica

tuno iz konzerve/npr.rio mare../ malo zrezes …na hitro poprazis na olivnem olju…dodas 1/2 kozarca belega vina…10 kaper.. malo solis….popras…vse skupaj traja najvec 10 min…ko odstavis lakho prilijes se malo smetane za kuhanje/po zelji/…in prelijes cez testenine…lp

Pri nas je pa na seznamu št. 1 omak za testenine tale : Paradižnikova omaka
1 pločevinka ali 1/2 l pasiranega paradižnika, 2 stroka česna, 2 ž olivnega olja, 1 jušna kocka, origano, poper in feferonček (če imate radi pekoče)
na olju popražimo narezan česen- nekaj sekund, da zadiši, dodamo začimbe in zdrobljen feferon, vse to zalijemo s paradižnikom (če je svež ali pelati iz konzerve ga po nekaj minutah kuhe zmiksamo s paličnem mešalnikom) med tem skuhamo špagete- se najbolje podajo k taki omaki, omaka naj počasi vre 5-10 minut, omaka je za 2-3 osebe, prihaja pa iz Italije, jemo jo pa večkrat na teden, preostalo omako lahko porabimo za juho, golaže, druge omake….itd………

Pri nas smo štirje in jih dam, ( bučke) tam nekje 40 do 50 dag. Pač kolk imam pri roki. Če jih imam malo, dodam malo več moke, če jih je pa več, pa moko samo toliko, da malo poveže.

Recept za testenine. Točnega recepta nimam, ker delam vse po svoje in tako bolj na oko. Za široke rezance vzamem 25 dag bele in 25 dag polnozrnate moke. Potem, če želiš bolj kompaktne testenine daš štiri jajca in če je potrebno, še kakšno žlico vode, da dobiš primerno trdo testo. Lahko pa daš tudi samo eno jajce, pa se prej skuhajo. Potem jih jaz naredim na strojček za rezance. Za špagete in makarone, pa tudi imam posebne nastavke, tam je pa postopek drugačen. Če te zanima še to, bom še napisala.

guinness, pri nas imamo česen in ga dodajamo določenim jedem pač takrat, ko mi najbolj odgovarja, ne vem pa kaj je ” cesenj” .LP

Hvala Evita.

najboljši recept za testenine

rabiš šampinjone, ki jih narežeš na rezine in jih prepražiš , dodaš zrezano šunko dolij malo vode, dodaj parmezan, sladko smetano in zakuhaj.
Rabiš še 2 kokošje jušne kocke
Najboljši recepti so s sladko smetano, ki jo lahko v malih količinah dodaš skoraj v vsako omakico le k tuni ne paše
Pa dober tek in lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close