Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika testenine s šunko in grahom

testenine s šunko in grahom

To smo včasih jedli v dijaškem domu v Novi Gorici. Danes bi to rada naredila pa ne vem kako . Ima kdo kakšen reept.

Mi smo pa to v dijaškem na Taboru v LJ jedli. Meni je bilo tako dobro.

Doma sem omakco naredila približno tako: paradižnike iz konzerve sem cmarila nekaj časa na malo olja, dodala sol in malo sladkorja, proti koncu še narezano šunko in grah iz konzerve. Iz internata se ne spomnim drugih začimb, tudi čebule ne, lahko pa vse to dodaš. Pri nas je šlo to čez špagete…

Natassa

Zgleda da je bilo povsod podobno. menij je bilo tudi ful dobro, zato bi rada naredila

Jaz pa omako naredim tako: na olivnem olju prepražim sesekljano čebulo, dodam na kockice narezano šunko, pražim, dodam mešanico začimb za perutnino, sol,malo vode, nato grah iz konzerve, še malo podušim, na koncu pa kislo smetano, česen in peteršilj, lep večer

no, še moj recept.

malo čebule prepražiš na olju, dodaš šunko narezano na majhne kocke, jo pražiš, dokler se malo ne prime, dodaš paradižnik iz tetrapaka in grah iz konzerve, posoliš(šele na koncu, ker je že šunka malo slana) in dodaš še malo sladkorja(po okusu), še malo pokuhaš in je končano.LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close