testenine s pršutom
Zdravo Barbka9!
Kako bi naredila omakco s pršutom?
Vzameš olivno olje, na vročega vržeš pršutek(lahko je v kockah), na to vrzi na drobno narezan česen, pa olivice ali kapre, zalij s paradižnikom iz tetrapaka ali pa vrzi sveže narezanega. Kakšne začimbe potrebuješ?
Malo rožmarina, mlete kumine,popra,lahko pa namesto rožmarina origano ali pa timijan. Soliti pa najbrže ne bo potrebno, ker že sam pršut odda dovolj soli. Za zgoščevanje pa lahko daš na koncu ali žlico kisle smetane ali pa malček masla.
Testenine skuhaj aldente(take so najboljše) in na vrh če imaš lahko narežeš ali svežo baziliko ali pa kar pertešilj.
Pa dober tek, Andreja
p.S.: lahko pa v oačko daš pred paradižnikom nekaj paprike, malancane, korenček…..
Jaz delam omako tako, da na par kapljicah olivnega olja popražim pršut, toliko da zadiši, sicer ne bo imel dobrega okusa, pa še trd bo. Najbolje je, da ga narežeš na trakce. Nato zalijem z mlekom in dodam notri par (odvisno od količine omake, ki jo pripravljaš) trikotnikov topljivega sira.Počasi segrevaš in mešaš z metlico, da se sir lepo raztopi. Začimbe dodaš po okusu jedcev. Soliti ni potrebno, lahko pa malo popraš.
Če ne gledate preveč na kcal, pa lahko zaliješ namesto z mlekom, s smetano.
Dodatek k mojemu serviranju testenin s pršutovo omako :
testenine lepo v krogu kot je krožnik pogrnemo, na sredo serviramo še malo ffete(mlado kozji sir) , po testeninah naokrog porazdeliš pršutkovo omako in po sredini, kjer je ffeta posuješ na drobno narezan pertešilj…mmmm, kako dobro, še parmezana ne potrebuješ….
To lahko je v bistvu skoraj vsak, le količina mora biti servirana glede na naše potrebe(kdor hujša, si da mlo manj, kdor veliko giba več…ipd).
Jaz se kljub hujšanju ne izogibam takih dobrot, ker je življenje samo eno, le skrbeti je treba, da smo zdravi in pri prehrani lahko veliko naredimo, da se dobro počutimo.
Ciao, Andreja
Forum je zaprt za komentiranje.