Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem test varnostne razdalje

test varnostne razdalje

Oapzil sem tablo o testu varnostne razdalje. Kako deluje?

Ko voziš, si izbereš en znak ki ga prevozi avto pred teboj. Če je znak pri tebi hitreje kot v treh sekundah, imaš prekratko varnostno razdaljo…to so osnove CPP..

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Si tako pameten, da ti to že škodi…

Si tako pameten, da ti to že škodi…[/quote]

In ko pogledaš na tvojem linku naprej, lepo piše – glede na to, da so testi varnostne razdalje pri nas na avtocestah:

Trisekundno varnostno razdaljo uporabljamo pri:
hitrosti nad 100 km/h;
vožnji v megli;
vožnji po mokrem vozišču;
vleki priklopnika;
vožnji za motornimi kolesi.

Štiri- do petsekundna varnostna razdalja se uporablja pri:
vožnji po spolzkem in zasneženem vozišču;
vožnji za vozilom, ki prevaža nevarne snovi;
vožnji za vozilom, ki prevaža nevarno naložen tovor;
vožnji za motornim kolesom, če voznik izkazuje nezanesljiv način vožnje.

Si tako pameten, da ti to že škodi…[/quote]

In ko pogledaš na tvojem linku naprej, lepo piše – glede na to, da so testi varnostne razdalje pri nas na avtocestah:

hitrosti nad 100 km/h;
[/quote]

Ne razumem o katerem zakonu govoriš?

hitrosti nad 100 km/h;
[/quote]

Ne razumem o katerem zakonu govoriš?[/quote]

Nikjer nisem omenila nobenega zakona, le na linku, ki si ga prilepil, sem pogledala naprej na drugo stran:http://cpp.avtosole.com/index.php?nStran=vsebina&id=6_2&nPod=1

Testi varnostne pa so pri nas na avtocestah, kjer je omejitev hitrosti 130 km/h.

Ko je sad pametnjakovič…??

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Sem ravno prevozil vse slovenske avtoceste, pa nikjer nisem videl trisekundnega testa…preveč govoriš, pa zato toliko neumnosti napišeš.

Nikjer nisem omenila nobenega zakona, le na linku, ki si ga prilepil, sem pogledala naprej na drugo stran:http://cpp.avtosole.com/index.php?nStran=vsebina&id=6_2&nPod=1

Testi varnostne pa so pri nas na avtocestah, kjer je omejitev hitrosti 130 km/h.[/quote]

Torej se strinjamo, da v Sloveniji velja 2 sekundna varnostna razdalja?

Testi varnostne pa so pri nas na avtocestah, kjer je omejitev hitrosti 130 km/h.[/quote]

Torej se strinjamo, da v Sloveniji velja 2 sekundna varnostna razdalja?[/quote]

Jaz se ne!!!! Kaj si fukjen…

Jaz se ne!!!! Kaj si fukjen…[/quote]

Ok, preoblikujem vprašanje…torej se vsi pismeni strinjamo, da v Sloveniji velja 2 sekundna varnostna razdalja (razen v posebnih razmerah, ko je le ta lahko 1 sekundna) ?

Jaz se ne!!!! Kaj si fukjen…[/quote]

Ok, preoblikujem vprašanje…torej se vsi pismeni strinjamo, da v Sloveniji velja 2 sekundna varnostna razdalja (razen v posebnih razmerah, ko je le ta lahko 1 sekundna) ?[/quote]

Znaš brati za sabo?

Na TVOJEM linku piše:

Varnostna razdalja

Sekundno metodo ali pravilo dveh sekund uporabljamo tako, da ob robu vozišča izberemo neki predmet oz. orientacijsko točko (na primer postavljen prometni znak, robni stebriček oz. cestni smernik). Ko pred nami vozeče vozilo z zadnjim delom vozila prevozi to točko, pričnemo šteti v sekundnem taktu: enaindvajset, dvaindvajset. Če isto mesto s sprednjim delom vozila prevozimo ob izteku štetja dveh sekund, imamo ustrezno varnostno razdaljo, če ga prevozimo prej, je naša varnostna razdalja premajhna.

Dvesekundna varnostna razdalja (štejemo 21, 22) se uporablja v neproblematičnih, normalnih razmerah v prometu.

hitrosti nad 100 km/h;
vožnji v megli;
vleki priklopnika;

Očitno si slab voznik in NE opazuješ okolice.

Kopirano iz DARS-ove strani:
Na avtocestnem omrežju v upravljanju DARS d.d. smo za zdaj izvedli pet testnih polj samonadzora varnostne razdalje, in sicer:

A 1, odsek Razdrto – Postojna na primorski avtocesti,
A 1, odsek Vransko – Šentrupert na štajerski avtocesti,
A 2, Čatež – Drnovo na dolenjski avtocesti,
A 2, Podtabor – Kranj zahod na gorenjski avtocesti,
A 1, priključek Maribor vzhod – razcep Dragučova na mariborski vzhodni avtocestni obvoznici.

Sem ravno prevozil vse slovenske avtoceste, pa nikjer nisem videl trisekundnega testa…preveč govoriš, pa zato toliko neumnosti napišeš.[/quote]

Ok, preoblikujem vprašanje…torej se vsi pismeni strinjamo, da v Sloveniji velja 2 sekundna varnostna razdalja (razen v posebnih razmerah, ko je le ta lahko 1 sekundna) ?[/quote]

Znaš brati za sabo?

Na TVOJEM linku piše:

Varnostna razdalja

Sekundno metodo ali pravilo dveh sekund uporabljamo tako, da ob robu vozišča izberemo neki predmet oz. orientacijsko točko (na primer postavljen prometni znak, robni stebriček oz. cestni smernik). Ko pred nami vozeče vozilo z zadnjim delom vozila prevozi to točko, pričnemo šteti v sekundnem taktu: enaindvajset, dvaindvajset. Če isto mesto s sprednjim delom vozila prevozimo ob izteku štetja dveh sekund, imamo ustrezno varnostno razdaljo, če ga prevozimo prej, je naša varnostna razdalja premajhna.

Dvesekundna varnostna razdalja (štejemo 21, 22) se uporablja v neproblematičnih, normalnih razmerah v prometu.

hitrosti nad 100 km/h;
vožnji v megli;
vleki priklopnika;

[/quote]

Mislim da se bomo strinjali, da to kar kdorkoli napiše ni nujno veljavno, veljavni so zakoni. Tvoje sklicevanje na linke torej nič ne pripomore veljavnosti določenega zakona….

[/quote]

Sem šel še enkrat se peljat, pa na vseh omenjenih odsekoih govori samo o 2 sekundem testu, nikjer o trisekundem. Mogoče si pa ti slaba voznica ter ne ločiš številk?

Jebenti, boga baba ob takem sitnem dedcu…

Verjetno bi lahko tudi lepše napisal, da si se zmotil.

Nič se nisem zmotil!!! Sem delal januarja CPP pole …

Še enkrat te vprašam vseved : kje v Sloveniji je test 3 sekund? In v katerem zakonu je predvidena 3 sekundna varnostna razdalja?

V kolikor nimaš odgovora na vprašanji, se raje vrni v svojo luknjo.

New Report

Close