Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Test očetovstva

Test očetovstva

Sem v 19. tednu nosečnosti in me pesti neko vprašanje. O zadevi vas sprašujem zgolj zato, ker bi rada, da mi podate svoje morebitno vedenje o tej zadevi in niti slučajno ne zato, da bi mi držali moralno pridigo o moji preteklosti. S partnerjem živiva v zunajzakonski skupnosti in kot sem že dejala, pričakujeva drugega otroka. Vendar pa se pri meni pojavlja nek dvom, namreč nisem prepričana, če je otrok res partnejev, lahko se je namreč zgodilo, da je od nekega drugega moškega, ki je nepričakovano križal mojo življenjsko pot. Prosim, ne me zdaj linčat, ker res ne potrebujem tega in sem s svojo slabo vestjo že skoraj povsem opravila. Rada pa bi se prepričala, morda še preden se otrok rodi – je to s stališča medicine možno? Obstajajo kakšni testi, ki jih opravijo že v nosečnosti in potrdijo očetosvtsvo določene osebe? Če to obstaja, mi prosim navedite, kam naj se obrnem za testiranje…….hvala za vaše odgovore in hvala ker me ne kamenjate!

F.

Draga ferla

si pa v neugodni situaciji ,

testi oz . dokazovanje očetovstve so dolgotrajni in komplicirani postopki, pravzaprav niso testi ampak komplicirane preiskave.

Najprej krvna grupa otroka in tebe, pa možnega očeta, nato pa naprej.

Obrni se na Ginekološko kliniko v Lj.

Pa srečno !

Ojla!

Pusti teste pri miru in se posveti nosečnosti, sebi in otroku. Zdaj tako ali tako je, kakor je. Noben test ne bo nič spremenil.

Kaj boš imela od tega, če boš vedela? Boš to razložila svojemu partnerju ali potencialnemu drugemu očetu ali nekoč svojemu otroku? Po moje je najboljše, da živiš in počneš vse v prepričanju, daje otrok tvoj in od tvojega partnerja – za vse udeležene, tudi in predvsem za otroka!

Lp

Si pa skuhala eno mineštro :((( Nič ti ne zavidam. Logično se mi zdi, da za to rabijo samo eno DNK – od moža ali avanturista. Če misliš na splav, bodo te preiskave verjetno trajale predolgo (AC je 3 tedne). Vprašaj na genetsko posvetovalnico, ali pa na ginekologijo. Srečno!

Jala, v 19. tednu malo težko misliš na splav, bi rekla.

Oprosti, nasveta pa nimam, kolikor pa sem slišala, pa teste opravljajo le, ko je otrok že rojen, ampak kar je je.
Vso srečo.

Po meni znanih podatkih naredijo test očetovstva takrat, ko je otrok že rojen (celo takoj po porodu), med nosečnostjo to ni možno.
Za ugotavljanje očetovstva je že dovolj, če pošlješ v laboratorij uporabljeno žvečilno, lase otroka in očeta. V Nemčiji imajo očetje možnost, da kupijo v lekarnah test očetovstva (tako kot test nosečnosti), ali testerje naročijo preko interneta. S testno palčko odvzame slino otroka, z drugo pa svojo slino in pošlje v laboratorij, od kod dobi v treh dneh rezultate, ki so 99,999% zanesljivi.
Pri nas o tem še ni bilo nič slišati.
Če razumeš nemško, potem si preberi vse o teh testih na

Res je mr Springer , toda pri nas je možno šele , ko je otrok že rojen, pa ni še takšnih testov.

Možno je tudi pri amniocentezi, tudi pri nas…samo ne vem, če bi se zaradi tega odločila za amniocentezo.

pozdravljena!

Preverjanje očetovstev pa je možno tudi za še nerojenega otroka. Embrionalno DNK se da izolirati iz horionskih resic ali iz amnijske tekočine, zato pri tem ni potrebno prekiniti nosečnosti. Očetovstvo se lahko preverja tudi po abortusu v zelo zgodnji nosečnosti (8 do 10 tednov). DNK se izolira iz embrionalnega tkiva in placente, kar daje po tipizaciji mešan genetski profil matere in otroka.

upam da ti je to kaj v pomoč!

“Kaj boš imela od tega, če boš vedela? Boš to razložila svojemu partnerju ali potencialnemu drugemu očetu ali nekoč svojemu otroku? Po moje je najboljše, da živiš in počneš vse v prepričanju, daje otrok tvoj in od tvojega partnerja – “

resnica je resnica in ta je najbolj koristna. Kaj pa če se potem otrok poroči kdaj s svojo sestro? A je to bolj koristno? Po internetu pa je že veliko poceni testov, pošlješ slino in ti pošljejo po e-pošti.

Vem da to vprašanje ni ravno v navezi z prejšnjimi – zanima me ali je možno določiti “bratovstvo” oz. “sestrstvo” se pravi krvno povezavo v kolikor je straš ki naj bi bil skupen že pokojen? Obstaja možnost da imam brat oz. sestro – oče ki naj bi bil tudi njun je pa pokojen.

Kakšen je to test in kje se izvaja?

Hvala za odgovore,
Lana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close