test iz delovnega področja
Blackmagicwoman, v državni upravi, vsak, ki se zaposli na določeno delovno mesto, je izhodišče kot je pri plači. Tudi 17 razred. Zgodilo se je tudi, ko ženska ni vedela, čeprav je delala na MJU, da če s svojo izhodiščno plačo oz. razredom kandidira za sicer višji naziv in je imela prej pri manjšem nazivu večjo izhodiščno plačo zaradi napredovanj, je bila vsa razočarana, ko je kandidirala za višji naziv, a je padla v prvo stopnjo, ki se začne. In je imela ob tem nižjo plačo.
In zaradi vlade čakamo vsi, ki bi lahko že napredovali, pa ne moremo, ker pač kurijo proračunski denar in nam ne izplačajo niti tistega, kar so nam dolžni že nekaj let!
Osebo Heh bi še sprejeli tudi na Zavod, a ker nima niti uradnih osnov poslovnega komuniciranja, verjamem, da bo težko dobila službo na podlagi takšne korespodence, ki jo zamenja ob vsaki priložnosti.
Oseba Heh, morda se boste kdaj prijavila v mojo firmo, pa ne boste niti vedela in upam, da ne boste imela istega IP.
Otročjih zdrahark, ki bi morale biti že odrasle in odgovorne, v nobeni službi nihče ne bo vzel, ker pač jamrate, da vas nihče noče zaposliti. Odgovor, ki ga podajate, je zelo na dlani. Otroci so za otroški vrtec oseba Heh. Naj vam bo to trening, ko se boste soočali nekoč, če se sploh boste, s svojimi nadrejenimi. Razvajene smrklje nihče ne vzame, če niso sposobne delati, še manj prevzemati odgovornosti za svoje delo, kjer se zanašajo samo na pravice, ne pa tudi na svojo odgovornost. Dokler vam bodo podpirali zadnjo plat starši do vsaj 40 leta, se sploh ne oglašajte na oglase za zaposlitev. Lp.
Znam resno odgovarjati, znam se hecati, včasih kaj štorasto zapišem, so what. So pa takšni ljudje, kot je oseba Heh tudi v realnem življenju in tudi s takšnimi moramo včasih, hočeš nočeš, operirati, ko bi vse storile, da ti škodujejo.In, ker obstajajo ljudje brez svojega lastnega mnenja in pogleda, hitro lepo pridirkajo takšnim ljudem za višanje svojega škodljivega ega, ki stori več škode kot koristi.
Magična, hvala za kompliment, ampak nimaš kaj, tudi s takšnimi moraš živeti, ki navsezadnje morda prilezejo nekam na podlagi svojih staršev, pa nimajo pojma o pojmu, kaj vsebinsko delo sploh pokriva. Sama imam čisto vest. Doštudirala sem ob delu, imela sem hkrati bolno mami, za katero sem morala skrbeti vsak dan, tako zjutraj kot pri prihodu, aktivna športnica sem bila, redno zaposlena, potem pa skobiniraj vse skupaj, redno službo, predavanja in še dve uri aktivnega športanja, kjer sem učila ženske, da sem bila aktivna vsak dan pet dni na teden od šestih zjutraj do enajstih zvečer, ko sem padla v posteljo. In ker sem bila tako dobra učiteljica, sem imela že leta 98 jurja na uro, to je sedanjih 4 €, kot jih imajo sedaj študentje, če organizacija dobro stoji.
Doštudirala sem, zaposlena sem še vedno, mami mi je umrla, šport sem morala zaradi prenatrpanosti žrtvovati, da sem si izborila svoj cilj, ki je bil donosen. Ker sem pa zbolela, daljnoročno, mi je pa zelo nezrelo in otročje, ko neka smrklja sploh ne ve, kaj je življenje, ko je morda navajena, da ji je vse prinešeno na pladnju, ko sama komajda sebi obriše ritko in kot pravi Maja, oseba, ko ji zmanjka argumentov, govori o neki nepotešenosti. Dejstvo je, da vsak, ki operira z nekimi brezpredmetnimi naslavljanji, ki so ponižujoče narave, se ve, da le to sam poseduje in tako želi le sam prikriti svojo pomanjkljivost.
Človek vam želi pomagati z nasvetom, vendar Maja, vedi, da primitivc operira le takrat s primitivizmom, kadar ima polno rit, s katero lahko serje na drug račun.
Tisto, ki je zanimalo, koliko ima nekdo dopusta – 16 ali 18 dni je osnova do 22 dni. Dodatek je na leta zaposlenosti, nato po novem (2 leti) ocenjenost – dobro 1 dan, prav dobro 2 dni, odlično 3 dni in ostalo, kar pripada vodjem enot. To velja za državno upravo, kako je z gospodarstvom, ne vem. Izhodišče za povedano izhaja za delovno mesto, ki se ga omenja v povpraševanju.
Če gre pa za sodišče, oni imajo tako ali tako ločeno in morda kakšen svoj sistem, glede na to, da tudi razpisi za prijave niso objavljene standard na straneh MJU, ampak imajo svoje objave na svojih straneh.
Še enkrat lahko le rečem, da za to delovno mesto je potrebno poznati ZUP v okviru delovnega mesta, kar sem že opisala – osnove.
Punce, želim vam veliko sreče, da boste dobile zaposlitev, ker vem, da je v sedanjih časih težje. Tiste, ki pa smo zaposlene, pa nam želim, da bo šlo navzgor vse skupaj. Srečno punce, ženske, pa tudi moški. Po mojem nismo same, da bi moškim ne želeli dobrega hehe.
Odgovor osebi Pelapela.
Kaj je danes sploh fer?
Prijavljala sem se nekje na razpis, kjer sem dobila datum opravljanja testa. Če je delodajalec širine, bo pač spraševal širše tudi iz delovnega področja, za katerega kandidirate.
Nisem bila izbrana. Ker je bilo že izbrano.
Sem ponovila prijavo drugje, so me zaposlili, pa zaribale ženske, ki so nadomestile naslednika nadrejenega. Vse je pač politika. Tudi meni je sedaj smešno, da imam več znanja in bi morala podajati predlogi sedanji namestnici nadrejene. Pa kaj čmo.
Tisti osebi o počasnosti, kakšne roke je potrebno tudi poznati. Če vam niso odgovorili v roku 60 dni, kar je zakonsko predpisano, ne gre govoriti o počasnosti. V razpisu pa načeloma tudi piše, v kolikšnem roku vam morajo odgovoriti, mar ne?
Točno to. Zavod naj objavlja samo prosta delovna mesta in ne fiktivnih. Počasi sem že obupala. Prvi mesec ti še “paše” biti doma, naslednji mesec tudi še, zda imam pa počasi vsega dovolj. Zavod ne ponudi nič. V 6 mesecih odkar sem prijavljena, sem bila enkrat pri svetovalki, pa še to 5 minut, ker ima vsaka svetovalka čez 800 iskalcev. Ni mi jasno, kako naj se ti potem sploh posveti.
Delovna mesta so zasedena že vnaprej, tebe pokličejo samo zato, ker imaš vse pogoje in morajo zadostiti zakonom. Na začetku sem bila še optimist, pa sem se za vsak razgovor posebej pripravila, pa malo “raziskala” podjetje / ustanovo, se poučila o njihovi strukturi. Vse je bila samo izguba časa.
Zdaj prihajajo trije “mrtvi meseci” junij, julij, avgust, ko ne bo nikjer nikogar, nas brezposelnih je pa čedalje več.
ja,takšna je kruta realnost-radi bi delali,pa ne dobimo službe-jaz sem tolk vložila v priprave na razgovore,testiranja ipd. za vsakega delodajalca extra,za vsako ministrstvo posebej in saj ne vem,da za V.stopnjo izobrazbe morš biti podkovan max.?Prav bojim se,kaj se pričajuje na delovnih mestih za bodočo VII.stopnjo. Kaj se zavoda tiče-ne poznam primera,ko bi nekomu res pomagali-jaz lepo prosim za tečaj tujega jezika,ponujajo pa ti tečaj računovodstva-mislim halo??a ima to kakšno povezavo?
Resnično si želim delati v državni upravi,ne glede na to,kakšne so plače,pač pa zaradi področja.A ima kdo recept za to??
Zelo podobno razmišljam kot ti blackmagicwoman. Za tuje jezike preko zavoda sem slišala, da je zmanjkalo denarja oz. je preveč prosilcev. Tečaji so menda okoli 400 – 500 evrov po osebi.
Jaz sem se prijavila za ZUP (zakon o upravnem postopku) in so mi odobrili, tako da v petek začnem s tečajem. Poizkusi to, tudi ta papir slej ko prej rabiš v javni upravi, če ti uspe tja priti.
sicer ta izpit iz ZUP-a pride cca.100€ – bom videla,saj moral opraviti še nekaj izpitov na faksu+diplomo,da bom šla na ZUP za VII.stopnjo-sicer sem ta izpit imela na faksu,pa mi nič ne priznajo,tako da je treba jovo na novo.Če mi pa v doglednem času ne uspe opraviti manjkajočih izpitov,pa bom vsekakor “skočila” na tega. Na srečo še imam te obveznosti,da ne vegetiram,vendar bi vseeno želela se zaposliti,prošenj več ne štejem…..edino kaj sem ugotovila,da Zavod plačuje radodarno šolnino za faks-vendar le do VI.stopnje,Bolonjskega sistema pa ne,če slučajno koga zanima in ima željo po študiju-vendar pa je na VI.stopnji izbira slaba,vsaj meni
Forum je zaprt za komentiranje.