tesnilo za kafetjero
Pozdrav vsem!!
Imam kafetjero (napisala sem kar fonetično, čeprav se najbrž pravilno drugače napiše), ki jo zelo rada uporabljam, vendar je tesnilo vzel čas, zato ima kava slab okus in vonj. Problem je, da tesnila v kraju, kjer živim, ne dobim; v Merkurju so mi rekli, da ga je težko dobiti in da ta številka (6) gre takoj, ko jih dobijo. Pogledala je zaloge po računalniku in rekla, da ga tudi v nobeni drugi Mrekurjevi trgovini nimajo. Ne vem zakaj jih potem ne naročijo več??
Prosim vas za pomoč. Ima mogoče katera kako tesnilo odveč in bi mi ga bila pripravljena odstopiti? Seveda ga plačam!! Malo neumno se mi namreč zdi, da bi se ponj vozila ne vem kam.
Za pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem!!
Hej!
Za Bialetti sloh ne bo problema. To je naboljsa in najstarejsa znamka it.
kafetjer. Edino tista stevilka 6 me ne cisto preprica. Ko kupujem tesnila, povem za koliko oseb je. Ce je tvoja veliiika, je potem za 6 espresso kavic
in mogoce tista stevilka res to pomeni.
Moje so tudi Bialetti, pa na nobeni ni cifre. Imam pa za eno, tri in sest kavic.
Na e mail mi napisi premer starega tesnila, se bom ze znasla.
Ponavadi so Bialettijeva original tesnila pakirana po tri skupaj. Strosek ni velik.
Moj e mal naslov: ulmikim@yahoo.it
Lep pozdrav Babi
draga Babi,
res lepa hvala za tvoj trud. problem je, ker semstaro tesnilo izgubila. to se je zgodilo, ko sem ga vzela s sabov Merkur, da bi ga pokazala. in mi je nekako padel iz vrečke, ko sem se kobacala iz avta. res krasno, kajne?
tista številka je napisana (izbočena:-) nekje na robu spodnjega dela, v krogcu. lahko pa pomerim tisti luknjičasti del in ti sporočim mero, bo to pomagalo?
se bereva jutri, zdaj moram na žalost dol z računalnika :-((
lep pozdrav!
Babi, sem prepričana, da gre za kafetjero za 6 ljudi, kot jo imam tudi sama – to je res tista, za katero je najtežje dobiti tesnila, čeprav se jih dobi celo v Mercatorju. Pa da se ti ne bo zdelo čudno, kako je majhna – saj veš, kakšne espresso kavice pijejo italijani. Njim je še Pocket Coffe prevelik 😉 Kot je rekel srbin, ko je prvič pil kavo v Trstu: ‘E, može takva!’ 🙂
Hej!
Tamala, res je – mi jo iz tiste za 6 oseb popijemo sicer trije:)))
Nona je rekla, da jo je za en ” fingrot”, pomeni naprstnik:)
Zmajcica, sem najprej odprla mail in zdaj vidim, da so mere tu.
Vse bo urejeno v najkrajsem casu!
Lep pozdrav z vroce obale; sicer sem osvezena, ker ena ura plavanja ohladi telo skoraj za cel dan:)
Ves cas imam pred sabo misel na slap PERICNIK – joj je tam fletno:) Babi
Forum je zaprt za komentiranje.