terme dobrna so katastrofa
Tega v Dobrni ni. V Topolšici in Rimskih prav tako ne, so bili prijatelji, niso ničesar izpolnjevali. Tudi nisem nikoli slišala, da bi to kje imeli.
Bife ni bogat, ne vem, zakaj pišeš kontra, če ni res. Kaj imaš od tega? Umešanih jajc nikoli ni bilo ob pol 9 in 9 ali pa samo ostanki ob robu posode. Zajtrk nudijo od 7.00 do 10.00, ponudba bi morala biti enaka za tiste ob 7.00 in tiste, ki pridejo ob 9.30. Tisti, ki so bili prvi in je bilo nakuhano, so verjetno dobili, jaz na dopustu ne vstajam ob 6, da bi bila ob 7.00 prva na zajtrku. Ponudba ni bila za vse enaka, to je dejstvo. In siromašna je, zelo. To zame ni bogato, če moram za zajtrk vsakič jesti bel/polbel kruh (samo to na voljo) in izbirati med 4 namazi.
Kaj je namen tvojega zavajanja, ne vem. Pišeš, da delaš v drugem hotelu, torej ne veš, kako je trenutno z boni in korona higieno-mini porcijami, kjer oni nalagajo. Možno, da je prej bilo bolje – ne vem, sem bila prvič, ampak SEDAJ je katastrofa. Vrsta od jedilnega pulta do hodnika ven, čakaš 15-20 min, da prideš na vrsto, občutek sem imela kot da čakam socialni paket z rdečega križa. Res. Ti boš spet zavajala in pisala kontra, kar, jaz sem svoje povedala tako kot je in vemo, da se tja ne vrnemo več.
[/quote]
Bravo, lepo si ji obrazložila nakladačici.
Točno tako je bilo pa tudi po veliko termah zadnjih 10 let nazaj, za zajtrke, preverjeno- nihče ni tako neumen in po vojaško strumen, da bo na dopustu vstajal ob šetih, sploh če imaš familijo, pa otroke takrat in 5 minut pred odprtjem bifejskega zajtrka stal pred vrati in čakal ko pes na klobaso, da boš taprvi in si nalagal na krožnik, ker je še vsega nagomilanega. Ja, tako delajo upokojenci, ki ne morejo spat, in se zbudijo že ob 4ih zjutraj. Če je uradno od pol sedmih do vsaj 9ih in pika. Ti morajo pa iz kuhinje prinest spečena jajca, kaj se pa to pravi. Enako velja za večerjo -max.eno uro vsega, potem pa zmanjkuje in tisti, ki pride ob 8h in ne ob pol sedmih, ko je “navali narode in raja, vrsta pred futrom ko pred branjevko s kislim zeljem ob sobotah na placu skoraj ne dobiš iz tistih posod več nič, samo še ostanke lahko strgaš po zapečenih robovih kovinskih spodaj ogrevanih servirnih posod s pokrovi. Pa govorimo o termah tudi s 4 zvezdami.
Edine terme v Sloveniji, kjer nikoli ni bilo pomanjkanja hrane ob urah, ki so določene za obrok , so pa Rimske terme – ker tudi ne namečejo in ne nagomilajo hrane v stilu ” češ tukaj mate prašiči, pa žrite, dokler je, je” ( žal tako je mišljenje tudi mnogih zapolsenih) in tudi hrana ni mokra, nehrustljava, nenametana …..Ker majhne količine sproti nosijo, dopečejo, karkoli. Res vse pohvale Rimskim termam. Tako da lahko ješ kot gurman, nisi v “straju”, da bo česa zmanjkalo in ti ni treba na krožnik in k mizi odnest dat nečesa že pol ure prej ( naprimer sladico), ker veš, da jo bo potem zmanjkalo.
Ja, res je Dušan Korošec…. in ženkica Maša Potkonjak – Korošec….. 🙂
https://www.mediaspeed.net/fotografije/medium/880486.jpg
drugačna zgodba so Rimske terme – lastnik g. Arakelov, Rus, on dobesedno diha in živi s temi termami; vlaga, investira, skrbi, da je vse tip-top, ne pa samo “špilanje kvazi lastništva, kot zgoraj omenjena”:
https://www.vecer.com/rus-ki-je-tezko-prisel-do-rusov-10013220
Bravo, lepo si ji obrazložila nakladačici.
Točno tako je bilo pa tudi po veliko termah zadnjih 10 let nazaj, za zajtrke, preverjeno- nihče ni tako neumen in po vojaško strumen, da bo na dopustu vstajal ob šetih, sploh če imaš familijo, pa otroke takrat in 5 minut pred odprtjem bifejskega zajtrka stal pred vrati in čakal ko pes na klobaso, da boš taprvi in si nalagal na krožnik, ker je še vsega nagomilanega. Ja, tako delajo upokojenci, ki ne morejo spat, in se zbudijo že ob 4ih zjutraj. Če je uradno od pol sedmih do vsaj 9ih in pika. Ti morajo pa iz kuhinje prinest spečena jajca, kaj se pa to pravi. Enako velja za večerjo -max.eno uro vsega, potem pa zmanjkuje in tisti, ki pride ob 8h in ne ob pol sedmih, ko je “navali narode in raja, vrsta pred futrom ko pred branjevko s kislim zeljem ob sobotah na placu skoraj ne dobiš iz tistih posod več nič, samo še ostanke lahko strgaš po zapečenih robovih kovinskih spodaj ogrevanih servirnih posod s pokrovi. Pa govorimo o termah tudi s 4 zvezdami.
Edine terme v Sloveniji, kjer nikoli ni bilo pomanjkanja hrane ob urah, ki so določene za obrok , so pa Rimske terme – ker tudi ne namečejo in ne nagomilajo hrane v stilu ” češ tukaj mate prašiči, pa žrite, dokler je, je” ( žal tako je mišljenje tudi mnogih zapolsenih) in tudi hrana ni mokra, nehrustljava, nenametana …..Ker majhne količine sproti nosijo, dopečejo, karkoli. Res vse pohvale Rimskim termam. Tako da lahko ješ kot gurman, nisi v “straju”, da bo česa zmanjkalo in ti ni treba na krožnik in k mizi odnest dat nečesa že pol ure prej ( naprimer sladico), ker veš, da jo bo potem zmanjkalo.
[/quote]
Popravek in dodatek : ( žal tako je mišljenje tudi mnogih zaposlenih po drugih termah po Sloveniji, ne v RImskih termah, da ne bo pomote……
Kdor ne verjame, naj se zglasi med 18. in 20. v restavraciji hotela in se preprica na lastne roke. Razdalja minimalno meter in rokavice in vse, prav vse je samopostrezni. Bom ja vedela, ce dopustujemo v tem tednu tu. Slikam naj pa kaj, tuje goste zoper njihovo voljo ali kaj? Vsakega posebej vprasam, ce jih lahko slikam, ko si jemljejo hrano, da vam dokazem? Ce imate drznost nekoga obtozevati necesa, kar niste pripravljeni niti preveriti priti, potem se zamislite nad sabo. Najlazje je pa s prstom kazat. Zato pa pravim, pridte pogledat, loh tud za 15 eur (se mi zdi), sami povecerjate in to samopostrezno. Pa le poslikajte se zraven svoje prste v rokavicah ko jemljete sami hrano. In to kolikokrat hocete. Pladnje pa vseskozi polnijo.
Klicala informativno na recepcijo, ker gre babi čez dobra dva tedna tja pooperativno na zdravljenje. Obroki so ta hip samopostrežni, tako da to drži. Izbira naj bi bila zadovoljiva za mesojedce koz vegeterijance. Protokol, ki ga imajo je: razkužiti roke pred vstopom, rokavice ob vhodu in nato vzdrževati razdaljo v razmaku najmanj metra. Maska obvezna do mize, ko ješ ne več, za hrano iskat, je treba nadeti nazaj tako masko kot rokavice. Poskrbljeno imajo, da so mize dovolj oddaljene. Maske obvezne po vsem hotelu, v medicinskem oddelku morajo biti kirurške. Ob vhodu lahko zahtevajo merjenje telesne temperature. Ob prihodu se izpolni vprašalnik o zdravstvenem stanju iz naslova Covida.
Meni se zdi ok. Več pa lahko povem, ko pridemo tja, saj jo bomo pripeljali in izkoristili še celodnevno kopanje s kosilom.
Peeesda si glupa! Slikaj bazen od daleč, hotelski kompleks z datumom! Kdo pravi, da tujo faco. Ampak si toliko glupa, da niti ne dojemaš napisanega. Nihče na pamet ne govori, se jih je že par javilo z izkušnjami in to SLABIMI!
[/quote]
Slikaj račun, da bo vidna njihova lokacija. Slikajo svojo kartico. Peesda si glupa.
No, zalit se pa ne pustimo. Ne vemo, kako stanje je blo v casu avtoricinega obiska, vemo pa, kako je sedaj. In ja, samopostrezna hrana, nasa soba je cista. In kot je predhodnica zapisala, rokavice si moramo nadeti gor preden si sami postrezemo hrano in ja, rokavice so prozorne kot v trgovinah za kruh vzet. https://ibb.co/4fn9zpF
Sokantno kajne? Da je celo necemu vse skupaj podobno in ni tako grozno, kot se predstavlja.
Avtorica, ostala bi doma in si prihranila živce. Podarjenemu konju se ne gleda v zobe, veš.
Moja teta je bila v Dobrni in jih pohvalila. Zaradi korone so sprejeli neke ukrepe (ni masažnih bazenov, ni vodnih curkov, ni samopostrežnega zajtra in večerje, nosijo maske). Seveda je to za gosta moteče. Ampak oni spoštujejo neka pravila, ki jih niso oni sprejeli, ampak politika. In če ti kaj ni prav, se pritoži njim.
Koliko je pa bazenov, pa bi si lahko prebrala prej. Saj znaš brati, ane.
Očitno so nekaj spreminjali, morda zaradi pritožb? Mi smo bili prejšnji teden, našla en svoj račun v denarnici, ko sem dodatno naročala https://ibb.co/xgKcZkz . Ni bilo nobenih rokavic in nobene razdalje, s hrano smo bili razočarani, pa tudi nasploh slabi vtisi. Nas ne vidijo več. Vam pa lep dopust.
A bejžnooooo – še ena, ki zagovarja “samo da nekam grem in je drugače”. Pojma nimate o standardih ne po toplicah, ne po hotelih drugje izven meja Slovenije in tega, kar je na voljo pod dolčenimi zvezdicami, pa še zdaleš ni to “to”. Ker niste videliin izkusili niti še dlje od lat domačega plota kar se tega tiče. Zakaj sprejemat tako poniževanje?
Če greš na bon, pomeni, da moraš biti zadovoljen z greznico? Če tam pustiš dodaten denar za pijačo in polpenzion/polni penzion, pomeni, da moraš vse dol požreti, ker si nastanitev dobil za bone? Če dodatne nočitve plačaš , k*** te gleda, prišel si na bone, s tabo se ravna kot z izmečkom. Hvala, ne pridemo več.
Očitno so nekaj spreminjali, morda zaradi pritožb? Mi smo bili prejšnji teden, našla en svoj račun v denarnici, ko sem dodatno naročala https://ibb.co/xgKcZkz . Ni bilo nobenih rokavic in nobene razdalje, s hrano smo bili razočarani, pa tudi nasploh slabi vtisi. Nas ne vidijo več. Vam pa lep dopust.
[/quote]
Saj pravim, ne vem, kaj je bilo pred nami. In priznam. Ravno v petek sem brala avtoricin prispevek. Skoraj me je kap in sem dejansko poklicala nekaj drugih term ampak cez noc nikjer prosti pa smo rekli kar bo pa bo. In nam ni zal. Ni to 5 zvezdic, ni nam pa hudega. Bazen je majhen, mamo pa zgleda sreco, da guzve ni. Edino lezalnika notri se ne najde ker je vse zasedeno, zunaj pa je te dni bolj oblacno. Sicer pa res ni sile oz. tako slabo. Ni pa nobene muzke zvecer kot naj bi bilo vcas, vsaj mi je vceraj nismo doziveli. Sistem rokavic pa ni slab. Vse se da.
O a res, Nataša K iz Ljubljane je tujka?
https://www.tripadvisor.com.au/ShowUserReviews-g666704-d808684-r727498861-Depandance_Vila_Higiea_Terme_Dobrna-Dobrna_Styria_Region.html
[/quote]
Ja če piše v angleščini, nooo!
Ma tele linkane Tripadvisorske fotke so kar lepo olepšano “komercialne”, ne pa realne od obiskovalcev, no….. Tudi una ženska na fotki s fenom pred špeglom, pa tisti stejki na krožniku. To je vse plačan fotograf poslikal za portfelj term Dobrna, ne pa kak gost realne fotke….
[/quote]
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g666704-d663252-Reviews-Hotel_Vita_Terme_Dobrna-Dobrna_Styria_Region.html
Pri teh tripadvisor ocenah je povsod tudi rubrika “traveler photos” …, niso samo uradne fotografije. Je pa treba to seveda videt in kliknit gor.
Forum je zaprt za komentiranje.