terme dobrna so katastrofa
Tudi mi smo se režali na račun sadja. Na sliki je 1 porcija.
Ringlo zelen in kisel ko hudič, hruška trda ko kamen. Oboje majhno 🙂 Mi smo pač hodili drugam dodatno jesti. Mislim, da si vsak sam naredi največ reklame ali anti-reklame še za naslednjih vsaj 10 let. Če je slabo, ne hodiš več.
dejstno je, da za te bone v času korone nategujejo tako s kvaliteto, kot količino hrane – tudi zaradi načina, kako se mora to sedaj podeliti – ker ni sampostrežno. In je to zelo njim v prid. Ampak tole je norčevanje in zavajanje. Ker plačaš praktično enako, kot bi bil paket nočitve z zajtrkom v času, ko je sampostrežni bar za zajtrk in večerjo in si vzameš po svoje.. To je zajebancija in nategancija, zagotovo. To se ne bi smelo dogajat.
terme dobrna razvajajo upokojence, še na dom jih hodijo brezplačno iskat in jih tudi domov pripeljejo brezplačno. Se vsaj dobro namočijo in okopajo, saj še vedno vsi nimajo kopalnic.
Če znaš brat, piše da je vila bila 3.julija letos prenovljena
https://www.terme-dobrna.si/paket/otvoritvena-ponudba-hotel-vila-higiea
[/quote]
Prenoveljen je zunanji in kletni gastronomski del. Sobe so iste in niso bile prenovljene. O tem se je govorilo. Ker sob niso prenavljali, ne tistih iz leta 2007 prenovljenih po feng šuju, niti tistih iz pamtiveka. Vila Higiea ima še več drugih prostorov (Pelikanov muzej, poročno dvorano, kavarno, vinsko klet in vinsko restavracijo z javnimi stranišči in podkletnim prostorom).
Nemci in Italijani v tej smrdljivi scalnici 90 letnikov?? hahaha Taki se še na 100 km ne približajo temu gravžu. Kako te dobrčanka ni sram širiti dezinformacij??? Tam je največ lokalnih slovenceljnev, nekaj iz ostale SLO. Vsi tisti zagovedani podeželani. Braniš svoje selo, samo ne na tak smešen način…vsak, ki je bil kdaj tam, ve da je podn od podna.
[/quote]
Kdo pa pravi, da živim na Dobrni? Drugače pa delam v sosednjem hotelu. In vem, kakšni gostje hodijo v zdravilišče. Lahko se ti zdi še tako neverjetno, ampak hodijo predvsem mladi Italijani, tudi družine z otroci, ter ogromno Avstrijcev in Nemcev. Pritožujejo se pa samo Slovenci v največji meri.
dejstno je, da za te bone v času korone nategujejo tako s kvaliteto, kot količino hrane – tudi zaradi načina, kako se mora to sedaj podeliti – ker ni sampostrežno. In je to zelo njim v prid. Ampak tole je norčevanje in zavajanje. Ker plačaš praktično enako, kot bi bil paket nočitve z zajtrkom v času, ko je sampostrežni bar za zajtrk in večerjo in si vzameš po svoje.. To je zajebancija in nategancija, zagotovo. To se ne bi smelo dogajat.
[/quote]
Na Dobrni je še v hotelu s 3 zvezdicami bogat bife na razpolago … Tako da o porcijah težko jamraš.
Potem pa nisi bila na Dobrni, porcije poznam še predobro, na tvojo žalost, Sicer pa govorim o bifeju – torej si sam postrežeš. In toliko kot si nadevaš, toliko dobiš.
[/quote]
no, pa si se razkrila, da niti slučajno nisi trenutno zaposlena tam
lubica, bifeji trenutno niso dovoljeni nikjer, zaradi koronakrize. hrano ti servirajo.
no, pa si se razkrila, da niti slučajno nisi trenutno zaposlena tam
lubica, bifeji trenutno niso dovoljeni nikjer, zaradi koronakrize. hrano ti servirajo.
[/quote]
A ti slučajno ne znaš brat? Delam v SOSEDNJEM hotelu. Terme Dobrna niso edini hotel na Dobrni niti edino podjetje, ki se gre turizem.
Ja, dobro vem, da ODPRTI bifeji niso dovoljeni. Še vedno pa so dovoljeni bifeji, kjer je hrana zapakirana. Tega imamo tako mi kot v termah. Pa tudi tako je, da dobiš “naročilo” za izpolniti, kaj boš jedel. Če tam napišeš, da hočeš 2 jajci, boš dobil dve jajci. Če napišeš, da hočeš 5 jajc, boš dobil 5 jajc. Pa tudi sicer dobiš lahko naknadno, če le prosiš za dodatno porcijo – in ti je NE RAČUNAJO.
Kdo zdaj nima pojma …
v Portorozu samopostrežni bife kot v starih časih Interspar restavracija, samopostrežno, vse lepo v skodelicah, ali krožnikih, glavno jed ti naloži zamaskiran kuhar za pultom, kolk želiš, lahko se vrneš, dobiš nov krožni, sproti pa pobirajo iz miz prazne krožnike..in pribor. solato lahko poveš kaj želiš in ti naloži enako kot glavno jed, ješ neomejeno, le da vsakič dobiš nov krožnik in pribor…..Enako je pri zajtrku, določene jedi so že na krožnikih, jajca recimo ti pa naloži za pultom zamaskirani kuhar. Tudi salame, sira, klobasic, pršuta………vzameš lahko več krožnikov ali pa ti na enega naloži tolk kot želiš. Aja tako je v Grand hotelu Portorož. Ni da ni, izbira pa ohoho……..
A ti slučajno ne znaš brat? Delam v SOSEDNJEM hotelu. Terme Dobrna niso edini hotel na Dobrni niti edino podjetje, ki se gre turizem.
Ja, dobro vem, da ODPRTI bifeji niso dovoljeni. Še vedno pa so dovoljeni bifeji, kjer je hrana zapakirana. Tega imamo tako mi kot v termah. Pa tudi tako je, da dobiš “naročilo” za izpolniti, kaj boš jedel. Če tam napišeš, da hočeš 2 jajci, boš dobil dve jajci. Če napišeš, da hočeš 5 jajc, boš dobil 5 jajc. Pa tudi sicer dobiš lahko naknadno, če le prosiš za dodatno porcijo – in ti je NE RAČUNAJO.
Kdo zdaj nima pojma …
[/quote]
Daj ne seri, kakšno naročilo. Budalo eno, kje se pišejo naročila? Nikjer nismo nikoli izpolnjevali obrazcev za 3 jajca, 200 ml mleka, 20 g marmelade, 150 g pomarančo. Kaj ti klobasaš??? Kaj za kosilo napišem koliko gramov polente in golaža želim, koliko zrn koruze v solati. Ne seri.
Če je “bogat bife” na razpolago sedaj v času korone, so v hudem prekršku – ne, ne sme bit tako, da si gostje sami strežejo! Kaj tebi torej ni jasno? Zavajaš torej?
[/quote]
Ja, bife in to bogato obložen. Seveda si gostje ne strežejo na način, da iz skupne posode zajemajo na svoj krožnik. Pač pa so bifejo z zapakirano hrano, tam pa si vsak vzame svoj izdelek. Kdor želi in to ni prepovedano – na tvojo žalost.
Daj ne seri, kakšno naročilo. Budalo eno, kje se pišejo naročila? Nikjer nismo nikoli izpolnjevali obrazcev za 3 jajca, 200 ml mleka, 20 g marmelade, 150 g pomarančo. Kaj ti klobasaš??? Kaj za kosilo napišem koliko gramov polente in golaža želim, koliko zrn koruze v solati. Ne seri.
[/quote]
No lepo da priznaš, da nimaš pojma. Ja, gostje dobijo list paprija z obrazcem. Pri nas morajo napisati okvirni čas, kdaj bodo prišli na zajtrk/kosilo. Nato obrkrožijo ali vnesejo križec poleg želenega menija (pri zajtrku je 7 izbir, pri kosilu 3). Pri zajtrku je še dodatna reazpredelnica za “posebne želje”, kjer dodatno izpolnijo, kaj želijo in ja, pri “kuhano jajce” napišejo število jajc, ki jih želijo dobiti. Druga razpredelnica je še pekovski izdelki, kjer prav tako opomnimo gosta, da obkroži želene pekovske izdelke in vpiše število, koliko žemljic/prestic ali rezin kruha želi.
Zaradi korone, ker se potem posebej pripravi za vsakega porcija.
Ne, koliko polente in koliko zrn koruze želiš, pač ne napišeš oziroma ti ni potrebno. Obkrožiš pa ali želiš zeleno, mešano ali poletno solato. Čeprav upoštevamo pri nas tudi, če nekdo napiše zraven, da naj bo solata brez kisa ali pa makaroni brez omake ali pa vegeterjanski meni brez sira.
No lepo da priznaš, da nimaš pojma. Ja, gostje dobijo list paprija z obrazcem. Pri nas morajo napisati okvirni čas, kdaj bodo prišli na zajtrk/kosilo. Nato obrkrožijo ali vnesejo križec poleg želenega menija (pri zajtrku je 7 izbir, pri kosilu 3). Pri zajtrku je še dodatna reazpredelnica za “posebne želje”, kjer dodatno izpolnijo, kaj želijo in ja, pri “kuhano jajce” napišejo število jajc, ki jih želijo dobiti. Druga razpredelnica je še pekovski izdelki, kjer prav tako opomnimo gosta, da obkroži želene pekovske izdelke in vpiše število, koliko žemljic/prestic ali rezin kruha želi.
Zaradi korone, ker se potem posebej pripravi za vsakega porcija.
Ne, koliko polente in koliko zrn koruze želiš, pač ne napišeš oziroma ti ni potrebno. Obkrožiš pa ali želiš zeleno, mešano ali poletno solato. Čeprav upoštevamo pri nas tudi, če nekdo napiše zraven, da naj bo solata brez kisa ali pa makaroni brez omake ali pa vegeterjanski meni brez sira.
[/quote]
Tega v Dobrni ni. V Topolšici in Rimskih prav tako ne, so bili prijatelji, niso ničesar izpolnjevali. Tudi nisem nikoli slišala, da bi to kje imeli.
Bife ni bogat, ne vem, zakaj pišeš kontra, če ni res. Kaj imaš od tega? Umešanih jajc nikoli ni bilo ob pol 9 in 9 ali pa samo ostanki ob robu posode. Zajtrk nudijo od 7.00 do 10.00, ponudba bi morala biti enaka za tiste ob 7.00 in tiste, ki pridejo ob 9.30. Tisti, ki so bili prvi in je bilo nakuhano, so verjetno dobili, jaz na dopustu ne vstajam ob 6, da bi bila ob 7.00 prva na zajtrku. Ponudba ni bila za vse enaka, to je dejstvo. In siromašna je, zelo. To zame ni bogato, če moram za zajtrk vsakič jesti bel/polbel kruh (samo to na voljo) in izbirati med 4 namazi.
Kaj je namen tvojega zavajanja, ne vem. Pišeš, da delaš v drugem hotelu, torej ne veš, kako je trenutno z boni in korona higieno-mini porcijami, kjer oni nalagajo. Možno, da je prej bilo bolje – ne vem, sem bila prvič, ampak SEDAJ je katastrofa. Vrsta od jedilnega pulta do hodnika ven, čakaš 15-20 min, da prideš na vrsto, občutek sem imela kot da čakam socialni paket z rdečega križa. Res. Ti boš spet zavajala in pisala kontra, kar, jaz sem svoje povedala tako kot je in vemo, da se tja ne vrnemo več.
Jaz sem bila nekje drugje za bone. Pri zajtrku osebje streze kavo, caj, sokove, tala hrenovke, jajca takva i onakva, slanine…salama je ze nalozena na krozniku, razlicni krozniki tako da si ga sam izberes, enako sir, jogurte, namaze izbiras sam, kruha in zemelj je ene tri stiri vrste, vakuumsko pakirano. Za vecerjo pa en dan prej dobis kuponcek, pri vecerji meni za naslednji dan…tri razlicne. Juhe sta bili dve vedno na razpolago, spet streze kuhar, ostali meni ti prinesejo na mizo, solata je ze narejena in pripravlkena v skledah, sladico si izberes. Zame in za vse, ki smo te dni bili tam na oddihu cist zadost korektno in zvrhan dovolj za pojest. Ni pa to dobrna, niti topolsica ali rimske. Vrste ni bilo, vsaka druga miza je bila oznacena, da je bila prazna za zadostno razdaljo, maske smo imeli na gofljah kadar sno zapuscali mizo, vecerja je bila pa v dveh terminih,ravno v izogib gneci. Smo se prvi dan prijavili v kerem terminu bomo obedovali. Meni dejansko bolj vsec kot ce je cisto samopostrezno,ker sem poskusila vec zadev kot bi jih sicer, pa se licno pripravljen kroznik dobis ala un sefe na tv.
Da povem se trenutno, pravo stanje. Prisli smo v Dobrno vceraj. V hotel Vita. Samopostrezna vecerja. Za vecerjo smo izbiralo med 3 vrstami mesne jedi, zelenjava, tortelini, dve vrsti krompirja, potem se narezek itd. Klasicno kot v drugih hotelih. Edino rokavice gor, ko smo izbirali hrano. Zajtrk. Pol familje je prisla on 8, pol malo pred 10. Vsi imeli na voljo jajca v treh oblikah, dve vrsti hrenovki, narezki, kosmici, mlecne jedi, kruha kolikor hoces, vec vrst in vse samopostrezno. Nic pakirano, razen kak kos kruha, kdor ne zelo samopostrezno. Tudi sladice normalno kot juhe. Skratka dalec od prvotno napisanega. Sobe ciste, posesane. Zjutraj pospravljene, pobrisane. Prav nic od tega, kar se je avtorica pritozila. Prav skepticna sem bila se dva dni nazaj ce ne bi nemara bilo bolje odpovedati. No sedaj smo veseli, da nismo.
Forum je zaprt za komentiranje.