Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Terme dobrna. Nikoli vec

Terme dobrna. Nikoli vec

Z mozem sva od otrok dobila za darilo (obletnica poroke) celodnevno kopanje+ savno+ kosilo. V sacno drugace hodiva 2x na mesec, na dobrno, veckrat pa v zrece. V soboto sva prisla na bazen ob 11h. Potem pa sva ob 14 h sla v savno. V savni je bilo cca 40 lezalnikov in vsi so bili zasedeni. Ampak ljudi v savni je bilo najvec 15,18 z nama vred. Na recepciji sva vprasala, ce je v savni guzva in so rekli, da ne. 2 uri sva potrebovala, da sva dobila 1 lezalnik. Ko sem malo gkedala po lezalnikih sem opazila, da so na vecini brisace samo polozene in, da si tako ljudje rezervirajo lezalnik za poznejso uro. Zelo sva bila razocarana. En par je kar na stopnicah sedel in cakal, kdaj bo kaksen lezalnik prost. Zdi se mi zelo neposteno od term, da to dovolijo. Z mozem sva bila v savni do 19h in vsaj 10 lezalnikov ni bilo v tistih 5 urah uporabljenih. Vidi se, da se jim gre samo za denar in ne za pocutje in ugodje gostov. Tako, da sva se odlocila, da v terme dobrna ne greva vec lep cas.

V takih primerih jaz kar odmaknem stvari dol z ležalnika in se jaz gor namestim.

Tam je vsak vikend gužva, med tednom ni tako. Verjetno pa mnogi dajo brisačo na ležalnik in odidejo na bazen ali na kosilo, da jih potem ležalnik čaka, ko pridejo nazaj.

Mah ista fora, kot na plažah s temi brisačami.

Ali pa na kakem smučišču, ko vse klopi založijo s svojimi torbami. Jaz, če ni drugega prostora za sedeti, preprosto odmaknem eno torbo na tla.
Isto s temi brisačami. Dal dol in to je to.

V vsaki savni je savna majster, stopiš k njemu in od njega zahtevaš dva ležalnika. In toliko časa stojiš pri njem da uredi! Čist simpl. Enako storim tudi na bazenih, vedno je tam nekdo, če ne drugega tam pri vstopu, ki mora to uredit. Sicer pa greš ven in zahtevaš denar nazaj. Dovolj glasno in odločno !

V vsaki savni je savna majster, stopiš k njemu in od njega zahtevaš dva ležalnika. In toliko časa stojiš pri njem da uredi! Čist simpl. Enako storim tudi na bazenih, vedno je tam nekdo, če ne drugega tam pri vstopu, ki mora to uredit. Sicer pa greš ven in zahtevaš denar nazaj. Dovolj glasno in odločno !
[/quote]

V savni v termah dobrna zal ne pride v postev, da ti savna mojster prinese dodaten lezalnik, ker ze tistih 40 lezalnikov je namescenih eden zraven drugega, tako da do lezalnika iz strani sploh ne mores dostopit. In tudi ta blizina lezalnikov je zelo neprijetna.

Enostavno bi odmaknila dve brisači in se ulegla!

Kakšna savna je to, da je v njej 40 ležalnikov? V savno grem redko, ker mi nekako ne ustreza, a kadar sem šla, so to bile majhne kamrice, kjer si sedel na lesenih klopcah.

A se hecaš ?

A se hecaš ?
[/quote]

Ne, ne hecam se. V savni sem bila menda v celem življenju trikrat. Vedno v majhni leseni kolibi (verjetno se temu reče finska savna), kjer smo čičali zaviti v rjuho ali pa goli. Kakšna je torej savna s 40 ležalniki?

Savne kot taksne, so res majhne. Ampak vsaka savna kot celota ima prostor z lezalniki za pocitek, kamor se umaknes, ko gres ven iz savne. Se ulezes na lezalnik za 20, 30 minut in potem gres spet v savno

Savne kot taksne, so res majhne. Ampak vsaka savna kot celota ima prostor z lezalniki za pocitek, kamor se umaknes, ko gres ven iz savne. Se ulezes na lezalnik za 20, 30 minut in potem gres spet v savno
[/quote]

A tako. Hvala za pojasnilo. Ta prostor sem verjetno jaz kar spregledala, ker sem šla iz savne vedno ali direkt pod hladen tuš ali pa se fliknila v bazen. Krepitev telesa in duha. 😉

A tako. Hvala za pojasnilo. Ta prostor sem verjetno jaz kar spregledala, ker sem šla iz savne vedno ali direkt pod hladen tuš ali pa se fliknila v bazen. Krepitev telesa in duha. 😉
[/quote]

V vseh savnah, predno stopis vanjo je pravilo, da se stusiras. Enako velja, da ko stopis iz savne gres pod hladen tus ali v hladno kopel

Iz savne se gre vedno pod tuš! Eno osnovnih pravil.
Mater ste eni prasci….ampak važno da nas baba vsaki dan obvešča kake pajkice in najlonke ima oblečene!

V vseh savnah, predno stopis vanjo je pravilo, da se stusiras. Enako velja, da ko stopis iz savne gres pod hladen tus ali v hladno kopel
[/quote]

In kaj sem napisala? Enkrat pred mnogimi leti, ko ni bilo v bazenu prav nikogar, sem se pa res vrgla v bazen. Je pasalo še pa še. 🙂

Iz savne se gre vedno pod tuš! Eno osnovnih pravil.
Mater ste eni prasci….ampak važno da nas baba vsaki dan obvešča kake pajkice in najlonke ima oblečene!
[/quote]

Pomiri se. Se grem stavit, da si ti večji pujs od večine ostalih monovk in monovcev.

Evo kaj si napisala: iz savne vedno ali direkt pod hladen tuš ali pa se fliknila v bazen

Eni ste res nemarni. Tuširamo se zato, da speremo švic dol, ne glede na to koliko ljudi je tam v bazenu.

Razlaga, še enkrat, samo zate, lepo počasi:
V savni sem bila trikrat. Enkrat sem iz savne skočila v bazen (v njem ni bilo nikogar, bil je rekreacijski bazen – upam, da ti je jasno, da se plavalci, ki trenirajo, v vodi potijo), dvakrat sem iz savne šla pod hladen tuš. A je hudo prenesti, da kdo zmore iz savne pod hladen tuš???? Mater, bizgeci!

Razlaga, še enkrat, samo zate, lepo počasi:
V savni sem bila trikrat. Enkrat sem iz savne skočila v bazen (v njem ni bilo nikogar, bil je rekreacijski bazen – upam, da ti je jasno, da se plavalci, ki trenirajo, v vodi potijo), dvakrat sem iz savne šla pod hladen tuš. A je hudo prenesti, da kdo zmore iz savne pod hladen tuš???? Mater, bizgeci!
[/quote]

No….upam res da ne hodiš več v savno. Kot so ti omenili že zgoraj: glavno pravilo je, da se človek stušira pred vstopom v savno in ob izstopu, ne glede na to v kateri bazen se mečeš, in kdo je tam.

No….upam res da ne hodiš več v savno. Kot so ti omenili že zgoraj: glavno pravilo je, da se človek stušira pred vstopom v savno in ob izstopu, ne glede na to v kateri bazen se mečeš, in kdo je tam.
[/quote]

Glej…jaz se lahko stuširam (ali pač ne, kakor me je volja), tebi pa sposobnost razumevanja ne bo dana nikoli.

Saj vem…ti si tisti, tista, tisto, ki vedno išče nekoga, da se spravi nanj. Se posipam s pepelom, da sem ti sploh odgovorila. :-S

Res ste nekatere pujse….pa še nepismene.

Glej…jaz se lahko stuširam (ali pač ne, kakor me je volja), tebi pa sposobnost razumevanja ne bo dana nikoli.

Saj vem…ti si tisti, tista, tisto, ki vedno išče nekoga, da se spravi nanj. Se posipam s pepelom, da sem ti sploh odgovorila. :-S
[/quote]
Packe nemarne slovenceljske! Ko greš ven iz savne ( kjer švicaš in gre od tebe odmrla koža) greš vedno in obvezno najprej pod tuš ( lahko je tudi mlačen, če ne maraš mrzle vode) ampak obvezen! Potem je šele bazen! In porkaflek, kje so bade majstri? Ali so slovenceljske savne za velik denar res tako nemarne, da nimajo bademajstrov, ki bi nemarne babe in dece poslale pred in po savnanju pod tuš. Gravži ste!

He he he, glej glej kdo mi očita nesposobnost razumevanja. Za crknit res……daj raje se oglasi v temi o oblačenju, pa povej kake pajkice imaš danes. Je tema bolj na tvojem nivoju.

Razmišljam, da bi začela redno hoditi v razne savne. In nato bom iz savne vedno direkt skočila v bazen. Da monovski trol dobi dovolj bacilov in ga vzame starka s koso. 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close