TERAPIJA PO POSEGU
Pozdravljeni
Pred tremi meseci sem bil na drugem posegu zaradi prirojene asimetrije obraza (desna stran obraza je zgledala otekla). Pri prvem posegu mi je kirurg na podlagi predhodne diagnostike (slikanja, magnetna resonanca) opravil liposukcijo, vendar po njej ni bilo kakšne velike razlike. Še vedno je bila asimetrija očitna. Pri drugem posegu mi je kirurg skozi rez okoli desnega ušesa opravil redukcijo mehkih tkiv in izsesal precej odvečne snovi. Pri prvem pregledu, kjer je odstranil šive mi je priporočal vztrajno in kvalitetno »limfno drenažo« s pomočjo katere naj bi oteklina od samemega posega počasi plahnela (to obdobje lahko traja tudi do 6 mesecev).
Za sabo imam 30 »limfnih drenaž«, s pomočjo katerih oteklina od samega posega zelo počasi plahni, desno lice si masiram z ledom, na lice si dajem ledene obkladke, včasih pa imam ponoči na obrazu kompresijsko oblačilo ki sem ga nosil 3 tedne po posegu. Skušam se izogibati sonca in naporov, ki bi povzročili toploto na obrazu. Takrat ko to ni možno čutim toplo kožo na licu, zaradi katere oteklina malenkostno še naraste. »Limfno drenažo« sem začel kombinirati z TENS masažo.
Koža je na dotik še vedno rahlo trda in otekla.
Zanima me še vaše mnenje o terapiji. Ali je dovolj »limfna drenaža«, kaj menite o »akupunktni masaži po Penzlu« in TENS masaži in ali je smiselen nakup naprave za domoče izvajanje TENS masaže ?
Hvala za Vaš odgovor.
Dominik
Forum je zaprt za komentiranje.