Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika teranov liker

teranov liker

Živjo!
Rada bi kakšen preizkušen recept za teranov liker. Da bo res najboljši. 🙂 Zanimajo pa me tudi vaše ideje kje bi kupila kakšno lepo steklenico – na območju Ljubljane.
Hvala!

jaz ga delam iz refoška, in je odličen. 1 l vina 500 g sladkorja kuhaš, da zavre, ko zavre dodaš 8 vanilijevih sladkorjev, narežeš 1 limono 1 pomarančo 1 mandarino (ali kar imaš), dodaš nageljnove žbice , cimet, brinove jagode, vejico rožmarima, 2 dcl ruma in 2 dcl domačega šnopca in pokuhaš še kakšnih 5 min. Ohladiš, precediš, preliješ v steklenice in podariš ali popiješ. Pozor liker je zelo močen! In zelo dober, Miele

za 5 litrov terana

7 dcl ruma
2-3 kg sladkorja
20 g vanilija sladkorja
klinčki

kuhaj-mešaj da se sladkor raztopi potem naj vre še 10 min

Lani sem liker podarila za darila. S steklenicami sem pa zelo enostavno rešila. Šla sem v trgovino in si izbrala meni najbolj všečno stekleničko 2dcl soka, doma spila vsebino, oprala in napolnila z likerjem. Naredila sem majhne kartončke, napisala liker, preluknjala in privezala na stekleničko.
Na začetku sem mislila kupiti prazne stekleničke, pa je bilo ceneje kupiti polne, pa še pokrovček je že zraven.

vino,sladkor,vanilj, rum, nag.zbice…. postavimo na stedilnik,premesamo in pazimo- stvar namrec ne sme zavreti!!! torej,do vrelisca. odstavimo…ko se shladi,usteklenicimo. lp petra

Kakšno je razmerje? Točne količine.

Lp, T

kolicine :

1 l terana
2,5 dcl ruma
1/2 kg sladkorja
6-8 vanilij sladkorjev
1 rezina limone
par klinckov

kolicine damo v lonec,dobro premesamo,postavimo na ogenj in “kuhamo” do vrelisca. ne sme pa zavreti.!! odstranimo limono in klincke. ko je hladno prelijemo v steklenico. lp petra

Jaz sem delala po temle receptu:

1 l terana
30 dag sladkorja
vanilij sladkor
sok 1 limone
sok 1 pomaranče

Segrej, da se sladkor raztopi, ohladi in dodaj

2 dl ruma.

Ustekleniči.

Zelo dober!!!

Povejte prosim v kakšne stekleničke liker nalijete ( če je za darilo so steklenice verjetno manjše ) in kje jih dobite ? Sama bi rada kakšne lepe in jasno, poceni.

Tukaj so se dekleta razpisala ravno o tej težavici:

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close