Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Teološko vprašanje za nadarjene tolmače

Teološko vprašanje za nadarjene tolmače

Odgovor na objavo uporabnika
Darwin184, 18.08.2021 ob 23:20

Odgovor na objavo uporabnika
Mary nepr, 18.08.2021 ob 20:21

Kako si pa ti razlagas Darwin.?

Se malo za razmisljanje

Dobro beri

Geneza 1. 26

Bog je rekel naredimo cloveka po nasi podobi, po nasem liku, vladali bojo …da ne nastevam

1. 27

Bog je ustvaril cloveka po svoji podobi in liku, moskega in zensko je ustvaril, ustvaril ju je.

1. 28

Bog ju je blagoslivil in jima rekel razmnozujta se in napolnita zemljo, vladajta ribam v morju, pticam na nebu …itd

1. 29

Bog rece dajem vama vso seme na zemlji (zgoraj) in vsa drevesa, ki imajo plod, to bo vasa hrana

Bog je videl da je vse dobro in bil je 6 dan jutro

2.4

To so generacije nebes in zemlje, ko so bile ustvarjene na dan ko je ustvaril nebesa in zemljo.

2. 7

In bog je ustvaril cloveka iz zemlje in mu vdihnil duso zivljenja in clovek je postal ziva dusa.

Vmes ustvari vrt v katerega polozi cloveka..

potem opisuje reke itd da ne nastevam vsega

nato postavi cloveka  da bo rihtal in vzgajal vrt od katerega zivi in je

2. 16 in 17

Bog ukaze cloveku vse lahko jes samo od drevesa znanja dobrega in zla ne, ce bos jedel bos umrljiv oz bos umrl

2.19

Bog je rekel ni dobro da je moz sam, naredil mu bom pomoc drugacno od njega (zunanjost)

2. 21

Bog je moza  uspaval  itd

pripelje zensko

2. 23

Moski je rekel tokrat je kost moje kosti in meso mojega mesa, ta se bo imenovala zenska ker je vzeta iz moskega.

Kako si razlagam, kaj točno?

Kako si ti razlagas to kar si citiral iz biblije.

3. 5

Kaca rece

Bog ve, da ce bos jedel se ti bojo oci odprle in postal bos kakor angeli, ki poznajo dobro in zlo.

Angelska imena vedno vkljucujejo boga npr tisti ki je kakor bog, moc bozja, bog zdravi…

Pa za tistega gor, ki pravi da sem pijana, Tora se najlepse bere v hebrejscini.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close