Teološko vprašanje za nadarjene tolmače
Biblija Izgon iz Raja
22 Tedaj je Gospod Bog rekel: »Glejte, človek je postal kakor eden izmed nas, saj pozna dobro in húdo. Da ne bo zdaj iztegnil roke in vzel še z drevesa življenja ter jedel in živel na veke!
————————————————
Kot vam je znano se govori o enem najvišjem.
V redu.
Mi znate povedati, komu reče *** glejte (množina) in pa postal eden izmed nas (množina). Kdo so oni? Jasno izreče eden izmed NAS. Kdo je to nas? Zakaj pove v množini, če je on sam eden in edini? Na koga se obrne, komu to spregovori?
Misli, misli….
Darwin184, 18.08.2021 ob 17:58
Biblija Izgon iz Raja
22 Tedaj je Gospod Bog rekel: »Glejte, človek je postal kakor eden izmed nas, saj pozna dobro in húdo. Da ne bo zdaj iztegnil roke in vzel še z drevesa življenja ter jedel in živel na veke!
————————————————
Kot vam je znano se govori o enem najvišjem.
V redu.
Mi znate povedati, komu reče *** glejte (množina) in pa postal eden izmed nas (množina). Kdo so oni? Jasno izreče eden izmed NAS. Kdo je to nas? Zakaj pove v množini, če je on sam eden in edini? Na koga se obrne, komu to spregovori?
Misli, misli….
Budala nepismena, če so v raju skupaj z živalmi, se obrača ostalim bitjem. Kača govori z njimi v tej pravljici, ti pa sprašuješ kdo so ostali. Kreten zabit smrdljivi.
Nepismeni majmun, 18.08.2021 ob 19:17
Budala nepismena, če so v raju skupaj z živalmi, se obrača ostalim bitjem. Kača govori z njimi v tej pravljici, ti pa sprašuješ kdo so ostali. Kreten zabit smrdljivi.
Biblija:
Dajmo, stopimo dol in zmešajmo tam njih jezik, zato da drug drugega govorice ne bodo razumeli!« In razkropil jih je Gospod od ondod po vsej zemlji in nehali so zidati mesto.
————————————————————-
Ti poznavalec živalskega sveta, je tudi tu se obrnil na živali? Tebi živali meštrajo tvoje jezikanje?
Kaj, po tvoje je zdaj,kot Dedek Mraz, ki z medvedi okrog hodi ali tebi podobnimi opicami?
Darwin184, 18.08.2021 ob 19:35
Eden je Oče. Tudi eden je Edenski vrt. Zanimivo kajne?…
https://smarthistory.org/wp-content/uploads/2019/08/595dc946-f69f-4b8d-9a44-bad39d88b3e9-870×464.jpg
Čudovita slika.
Kako si pa ti razlagas Darwin.?
Se malo za razmisljanje
Dobro beri
Geneza 1. 26
Bog je rekel naredimo cloveka po nasi podobi, po nasem liku, vladali bojo …da ne nastevam
1. 27
Bog je ustvaril cloveka po svoji podobi in liku, moskega in zensko je ustvaril, ustvaril ju je.
1. 28
Bog ju je blagoslivil in jima rekel razmnozujta se in napolnita zemljo, vladajta ribam v morju, pticam na nebu …itd
1. 29
Bog rece dajem vama vso seme na zemlji (zgoraj) in vsa drevesa, ki imajo plod, to bo vasa hrana
Bog je videl da je vse dobro in bil je 6 dan jutro
2.4
To so generacije nebes in zemlje, ko so bile ustvarjene na dan ko je ustvaril nebesa in zemljo.
2. 7
In bog je ustvaril cloveka iz zemlje in mu vdihnil duso zivljenja in clovek je postal ziva dusa.
Vmes ustvari vrt v katerega polozi cloveka..
potem opisuje reke itd da ne nastevam vsega
nato postavi cloveka da bo rihtal in vzgajal vrt od katerega zivi in je
2. 16 in 17
Bog ukaze cloveku vse lahko jes samo od drevesa znanja dobrega in zla ne, ce bos jedel bos umrljiv oz bos umrl
2.19
Bog je rekel ni dobro da je moz sam, naredil mu bom pomoc drugacno od njega (zunanjost)
2. 21
Bog je moza uspaval itd
pripelje zensko
2. 23
Moski je rekel tokrat je kost moje kosti in meso mojega mesa, ta se bo imenovala zenska ker je vzeta iz moskega.
Darwin184, 18.08.2021 ob 20:04
Že videl to sliko. Ta slika je kot rečem psiho slika. Poimenovanje nje pa ne bi edinil z edenskim vrtom čeprav o tem sploh ne mislim soditi. Umetnost naj ostane v umetnosti in to kar je.
Jp, kdo od top umetnikov pa ni bil vsaj malo psiho!? Slika nosi drugo ime ja, neki garden of eatrhly, gugl ve! -skratka mn je qlska, ker talent in ker um, vse to si zmislt, tk fino prkazat dotik zla, enjoy!?
Darmun ni hodil v šolo, 18.08.2021 ob 20:47
Ker Darmun ni hodil v šolo mu ni jasno da se lahko govori o nekomu v tretji osebi ali celo kakor že predlagano nagovarjanje sebe v množini.
Glej papa smrk in večni sovražnik skrit pod blazino:
———————
Misli, misli….
—————————–
Sem vam tolmačil nekaj ali sem vprašal za vaše tolmačenje z odprtjem teme in začetnim zapisom?
Mislim, da je dovolj, da si dvakrat pokazal, kdo je tu nepismen.
Mary nepr, 18.08.2021 ob 20:21
Kako si pa ti razlagas Darwin.?
Se malo za razmisljanje
Dobro beri
Geneza 1. 26
Bog je rekel naredimo cloveka po nasi podobi, po nasem liku, vladali bojo …da ne nastevam
1. 27
Bog je ustvaril cloveka po svoji podobi in liku, moskega in zensko je ustvaril, ustvaril ju je.
1. 28
Bog ju je blagoslivil in jima rekel razmnozujta se in napolnita zemljo, vladajta ribam v morju, pticam na nebu …itd
1. 29
Bog rece dajem vama vso seme na zemlji (zgoraj) in vsa drevesa, ki imajo plod, to bo vasa hrana
Bog je videl da je vse dobro in bil je 6 dan jutro
2.4
To so generacije nebes in zemlje, ko so bile ustvarjene na dan ko je ustvaril nebesa in zemljo.
2. 7
In bog je ustvaril cloveka iz zemlje in mu vdihnil duso zivljenja in clovek je postal ziva dusa.
Vmes ustvari vrt v katerega polozi cloveka..
potem opisuje reke itd da ne nastevam vsega
nato postavi cloveka da bo rihtal in vzgajal vrt od katerega zivi in je
2. 16 in 17
Bog ukaze cloveku vse lahko jes samo od drevesa znanja dobrega in zla ne, ce bos jedel bos umrljiv oz bos umrl
2.19
Bog je rekel ni dobro da je moz sam, naredil mu bom pomoc drugacno od njega (zunanjost)
2. 21
Bog je moza uspaval itd
pripelje zensko
2. 23
Moski je rekel tokrat je kost moje kosti in meso mojega mesa, ta se bo imenovala zenska ker je vzeta iz moskega.
Kako si razlagam, kaj točno?
si na Netflixu epizode ufo project in ti bo jasno, da jih je več in da so že ves čas med nami in nas opazujejo. To meni niti ni presenečanje, gre bolj za domnevo mnogih, ki je bila dokumentirana, a hkrati utišana, da ne bi bilo panike med ljudmi. V tvojem citatu iz Biblije je bolj vprašanje v drugem delu citata: “Da ne bo zdaj iztegnil roke in vzel še iz drevesa življenja ter jedel in živel na veke.”
kaj je drevo življenja iz katerega bi lahko jedli, da bi živeli večno? Očitno je to mogoče, a tega še ne poznamo.
Forum je zaprt za komentiranje.