Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Tenrife solo varianta

Tenrife solo varianta

Ja, še nekaj reči me zanima:
– s katero agencijo sta letela, ali je kraja stvar letališča ali letalske agencije?
– okvirno, kakšne so cene penzionov in koliko so zasedeni, ali je težko dobiti sobo?
– priporočljiva literatura, poleg LP?
– kakšne so temperature (zrak, voda) v tem času in po tvojem mnenju, kateri letni čas je najprimernejši za Kanarske?
– na kaj bosta pozorna, ko bosta šla naslednjič, kje in kdaj (koliko vnaprej) rezervirati karte, avto, še kaj?

Še veliko me zanima, toliko, da še vprašati ne znam. Zelo resno razmišljam za drugo leto (spomladi ali jeseni) obisk Kanarskih v solo varianti (ne organizirano s turistično agencijo) s pohodniškimi izleti, …

Jaz sem dala za povratno letalsko karto Munchen-Tenerife 46.000 SIT. Cene prenočiš so zelo različne. Penziončki so poceni od 20-24 EUR za dva, en teden sva bla tud v apartmaju (32 EUR za oba),kjer sva imela pravi komfort -TV,vsak dan menjava brisač,…Najdražje sva plačala na Gran Canarii, ker je blo vse zasedeno, apartma je bil 40 EUR,ampak so nama pa pomivali posodo. Cene hrane v trgovinah so približno takšne kot pri nas al pa cenejše. Men je bla zelo všeč velika izbira sadja za sprejemljive cene. Med otoki sva potovala z trajekti oz. hidrogliserji, cene niso bile pretirane. (npr. trajekt med Tenerifi in Gran Canario naju je prišel 12 EUR na osebo,vožnja pa je trajala 3h). Po otokih sva se vozila z avtom in avtobusi.Tenerife in Gran Canaria imata zelo dobre avtobusne povezave,tako da lahko prideš kamorkoli brez problema. Avto ima pač svoje prednosti,ker se lahko ustavljaš po lastni želji. La Gomera je manjši otok,tako da ni veliko avtobusov in avto zelo prav pride. Na tem otoku naj bi tudi obstajal kamp,ki ga midva nisva našla,za smešno ceno (2EUR/osebo).
Na turističnih krajih te seveda oberejo kokr te lahko,npr. gondola na najvišji vrh te stane 20 EUR/osebo, LORO PARK (živalski vrt) -22EUR/osebo,…Midva sva se takšnih krajev poskušala izogibat,čeprav na najvišji vrh sva pa le šla.

Če te še kej zanima ti kar vprašej!

LP

PP tvoj post sem očitno spregledala, zato ti bom kar zdaj napisala še par stvari, ki te zanimajo. Letela sva s špansko letalsko družbo Iberia, ampak težko rečem, kdo je tu kriv za krajo mojih reči…med čekiranjem in pristankom letala na Tenerifih je le minilo 6 ur, lahko je kradel kdorkoli,ki ima dostop na letališče oz. do prtljage…vmes sva pristala še v Madridu. Če ne druzga mi je sedaj v Sloveniji zavarovalnica povrnila nekaj denarja, tako da se je priporočljivo zavarovati…
Za cene penziončkov sem že zgoraj nekaj napisala, zasedenost pa je odvisna od sezone…midva sva mela v penziončkih vedno srečo in se je kaj našlo,največja kriza je bla na Gran Canarii,kjer je največ turistov in je blo kar težko najt…kdaj je najbolj primerno it tja…mogoče spomladi (maja) al pa jeseni (septembra),takrat tudi cene malo spustijo.
Avgusta je bo kar vroče,vendar ne prevroče,saj te skoz hladi veter iz atlantika…nikoli nisva oblekla dolgih hlač,superge sva pa obula 1x,ko sva šla na najvišji vrh (3817m),pa še tam bi bla lahko v natikačih (nekateri so bili). Avgust je najbolj vroč in tudi voda se najbolj segreje do 24C,dostkrat je blo oblačno,ampak še vedno vroče…Ne priporočam, da greš tja okoli novega leta,ker nabijejo cene,pa en kup Nemcev in Angležev pride.
Karto sva rezervirala preko STA mesec in pol prej,ker je bla neka ugodna varianta. Drugače pa se splača čekirat last minute variante. Avta midva nisva rezervirala vnaprej,pa se je tudi v višku sezone našel avto za naju. Res pa je,da večje agencije,kot npr. AVIS, zahtevajo kreditno kartico, tko da sva mela v Santa Cruzu (gl.mesto Tenerifov) glede tega težave in sva šla z busom v drugo mesto,tam pa sploh ni blo panike.
Literatura:LP,kar najdeš v knjižnici,pa internet,ko si pa tam ,pa samo spraševat v polomljeni španščini….

lp, Tina

Hvala za dodatne informacije.

Živjo!

Bi lahko dal kdo link od strani, kjer je cenik trajektov za potovanje po otokih?
Hvala

Živjo!

Linka žal nimam, ti pa priporočam, da vzameš v roke Lonely planet (2004) Canarian Islands, kjer je kar nekja uporabnih informacij. Tudi ceniki.

Lep podrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close