Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Tenrife solo varianta

Tenrife solo varianta

14.5. letimo na Tenerife (hvala za karte, Katarina) za en teden….

Zanimajo me izkušnje solo potovanja – brez rezervacij itd. Se je to že kdo šel na Tenerifih ali je večina šla dol z rezerviranim hotelom/apartmajem?

Malo sem gledal apartmaje pa kmečke hiše na podeželju itd. Zgleda dost zanimivo, ampak ne vem ali bi bilo bolje, da gremo kr brez rezervacij dol in si potem iščemo sproti prenočišče, ali pa bi že preko interneta kaj bukiral… Če je že kdo bil v kakšni takšni ‘ruralni hiši’ kot jo oni imenujejo in je bil zadovoljen bi prosil za kontaktne podatke in cene.

Prav tako me zanimajo rent-a-carji – pri komu ste si vi sposodili avto in za koliko…

Kakršnekoli izkušnje bi bile zelo dobrodošle…

Hvala že vnaprej,

Luka

Pozdravljen!

Na zlost ti ne morem pomagati glede odgovorov…

Zanima, pa me koliko si dal za letalsko karto (ter z katero letalsko druzbo letiš) na Tenerife ?

Zdi se mi zanimiva varianta.

Hvala že naprej!

Teja

88 evrov, ne vem še s katero družbo (vse takse vključene v ceno)

karte sem kupil od katarine, poglej par postov nazaj, mislim, da še ima nekaj kart…

a loh grem s tabo?

moram punco vprašat 🙂

ampak sumim že vnaprej, da bo rekla ne…

Pozdravljeni Luka,
tudi midva z fantom greva v sredini maja na kanarske točno na gran kanarijo, kupila sva letalske karte in si preko neta rezarvirala bungalov.
Veliko sva premišljevala in preko maila povpraševala in vsi so nama svetovali, da si vsaj en mesec prej rezarvirava, ker je zasedenost, kar velika pa še dražje pride od 10%-30%, če ne rezarviraš.
Je pa znanka šla to varianto, kot bova šla midva pred tednom dni in se danes vrne in mi bo kaj več povedala.

Če se ne motim bosta letela iz avstrije z letalsko družbo niki-lauda air!?

Če te še kaj zanima pa, kar vprašaj ti povem!

Lp, Mojca

koliko sta plačala za bungalov? kakšen je? itd. mogoče net naslov
a sta gledala kaj rent-a-car-e? za koliko?

zelo bi me zanimali vtisi tvoje znanke…

glede letalske družbe pa še vedno ne vem (mi je v bistvu vseeno)…

…lani sem bil tam in sicer z agencijo in v bungalovih green park.ko sem na recepciji vprasal za ceno na noc ce prides tja pa je rekla usluzbenka da je cena 35 evrov na bungalov za 2 do 3.notri je tv balkon in kuhinja z hladilnikom.drugac pa cekiraj na netu.pa ravno ta datum kot ti s3em jaz letel lani.pa je bil hotel prazen tko da ni panike .je pa res da rentaj avto pa mas do centra dogajanja 10 min voznje.cena za avto je bla 100evrov za 3 dni sam sem mel punta z klimo in otr. sedezem s 5 vrati.najceneje je blo po moje na letaliscu.tam si dobu ene gare za cel teden za 100e.probaj pri vecih
cao

hvala za odgovor.

avto sem našel na netu za 100 evrov – ford ka ali citroën saxo, ampak glede na to, da bomo štrije smo se potem rajo odločili za seat cordobo za 126 eur (vse za en teden)

glede hiše/apartmaja pa že mamo nekaj ponudb in se še odločamo, ampak ni več panike, bo zgleda šlo…

mogoče lahko še našteješ kakšne ‘must-see’ zadeve?

aja, pa kakšno je bilo vreme/temeprature lani tak čas?

Luka (in ostali), kako je bilo na Tenerifih?
Kakšno je bilo vreme, ali so kakšni problemi, če se gre v solo varianti?

… in če bi šel še enkrat, kako bi se odločil: kdaj, kam, na kaj je treba paziti ….

blo je super…
vreme je blo od začetka malo tak tak – oblačno, pa zvečer se je ulilo, ampak samo prva dva dni. Potem je bilo dopoldan oblačno, popoldan sonce, temperature okoli 22-23 stopinj.

solo variante brez prejšnje rezrevacije ne bi priporočal… sicer ne iz lastnih izkušenj, ampak sem slišal, da imajo vse hotele v tur. centrih zakupljene agencije in je zelo težko dobiti (poceni) sobo.

mi smo najprej mislili najeti en t.i. ‘casa rural’ – hiško na podeželju, pa nam je posrednica dala eno super ceno za eno vilo in nismo je mogli zavrniti… tako da smo bili v bistvu prisiljeni v luksuz 🙂
Stalo nas je samo malenkost več, kot če bi šli v ‘casa rural’, kaj pa smo dobili pa poglej na
http://www.solotenerife.com/vin1_en.html

sposodli smo si avto – seat cordoba – za en teden za 128 evrov – tud dost pocen

dost časa smo preživel v bajti, kar prej nismo načrtovali, ampak če/ko boš pogledal zgornji link, ti bo jasno. drgač smo prevandral v bistvu cel otok, ‘splezal’ na 3717m visok Pico del Teide (najvišji španski vrh), mal nakupoval v glavnem mestu (poceni elektronika, punca pravi da dobra izbira cot)…

večino cajta smo si kuhal doma – hrana nekje 60-70% naših cen, parkrat pa smo jedli tudi zunaj – cene, primeljive z našimi.

če te zanima še kaj, piši…

Vila je pa res ful huda. Samo tud ta cena, ki je tam napisana ni glih nizka. A ste jo vi kej cenej od 130 evrov na dan dobil?

Res, vila je dobra.
Kako je z drugo (tudi privat) ponudbo sob, apartmajev ali bungalovov?
Saj prav sklepam, da hoteli niso edina izbira ??!!

ja, dobil smo jo za 95 evrov na dan (za štiri osebe, kar nanese 5,5jurja na dan na enega), kar je že dosti bolj spodobno, še posebej če upoštevaš, da smo letalske karte dobili za 88 evrov.

drgač smo gledal hiše oz. bungalove za okoli 75-80 evrov na dan, ko pa smo vidl slike od bajte smo pa rekl jebiga… In se je splačal.
Drgač sicer nisem neki petičnež, spal sem že v največjih beznicah v aziji, ampak tule mi pa ni bilo težko dati tistih jurja več na dan kot bi dal za ‘normalno’ bajto/apartma za res ‘good value for money’.

Drgač se najde kar nekaj ponudnikov predvsem privat apartmajev/bungalovov ampak nam ni bilo do dopusta v ‘bloku’ polnem pijanih ali 100 let starih angležev/nemcev, hoteli smo nekaj bolj privat. Zato smo začeli povpraševati po ‘casa rural’

En link, od koder lahko najdeš več o najemu:
http://www.cbel.com/spain_tenerife/

Halo, Luka!

Jaz in fant letiva na Tenerife avgusta in sicer za tri tedne. Zanima me, kje ste najeli avto in kje se najbolj splača vprašat za apartma al pa rural casas. Kar sem jaz najdla na netu je vse precej drago.
Glede na to, da greva za tri tedne se ne misliva ravno preseravat, me zanima, če se dobi prenočišče za spodobno ceno. Aja, a majo tam tud kakšen kamp? Na netu sem sicer neki najdla, ampak ne vem, če to kej deluje.
Pa še eno vprašanje, mogoče veš, kako je s prevozi med otoki?

Hvala! Vsaka ingormacija je dobrodošla!
Tina

mislim, da je kamp samo eden…
lahko ti prodam lonely planet canary islands – tam imaš ogromno informacij o vsem, kar te zanima

avto smo najeli na:
http://www.orcarcanarias.com/ing/catalogo_grupo.asp?Id=a

za apartmaje in rural case sem že zgoraj dal link, lahko ga ponovim:
http://www.cbel.com/spain_tenerife/
tukaj sem našel največ zanimivih bajt

že na samem http://www.solotenerife.com je dost spodobnih stvari… ne vem pa, kaj je za tebe poceni – najceneje, kar sem videl, je bilo nekaj pod 20 evrov za dva, če bi vas blo več, na enega še manj (vendar minimalno 15€

med otoki letijo dnevno letala, lahko pa greš tudi z ladjami/trajekti. To drugo je mnogo ceneje. Če pa hošeš na ostale otoke peljat tudi avto, se mora o tem dogovoriti z rent-a-car agencijo…

… nekaj pod 20 evrov za dva – pozabil sem napisati na osebo…

Ja, tam okrog 15-20 evrov na osebo sva računala, to je še znosno. Midva bova potovala med otoki, ker imava tudi let domov iz Gran Canarie. Na netu sem našla približne cene za trajekt in hidroglisarje.
Pa šotor bova mela tud s sabo, tko da bova v skrajni sili lahko tud kampirala.
Napisal si, da bi prodal knjigo lonely planet, tko da me to interesira. Zanima me, a gre to za novo knjigo in seveda kakšna je cena.

Hvala ti za vse informacije! Lepo bodi!
Tina

Še neki: A avto ste kar preko interneta bokirali?
Lp, Tina

ja, knjiga je nova – no, malo obrabljena od tedenskega potovanja po tenerifih 🙂
Zanjo sem plačal 4800 SIT, prodam jo za 3500…

Avto smo preko interneta bukirali – ni ti treba dati ne depozita ne št. kreditne kartice – samo ime in št. vozniške… Potem pa dol daš referenčno številko na šaltru, plačaš (vnaprej) in dobiš avto…

piši mi nalukabbb@email.si glede lonelyja

Luka poslala sem ti mejl na lukabbb@email.si, ampak to je očitno napačen naslov. Jaz bi knjigo vzela, tako da mi piši na: tinca27@email.si

LP, Tina

Tina,

ali sta se že vrnila s Tenerifov?
Kako je bilo na Tenerifih?
Ali sta kaj uporabljala šotor?
Kaj sta si ogledala, kje sta spala in sploh kakšni so občutki?

Živjo!

Ja,sem že nazaj iz Kanarskih,kjer sva se imela zelo fajn.Hja,šotorirala ravno nisva, to pa zato,ker so me že na začetku poti okradli. In to na samem letališču. Ko sva sva se v Munchnu sčekirala sva oddala prtljago in jo prevzela šele na Tenerifih. Tam pa sem takoj ugotovila,da mi manjka kar nekaj stvari,ruzak je bil namreč napol prazen. Zmanjkale so seveda vse stavri za kampirat + moje kopalke + toaletna torbica+moje superge. No,letalska družba seveda odgovornosti ne prevzema,tako da…
Mogoče dobim kaj povrnjeno v Sloveniji,ker sem bila zavarovana,ampak ne upam preveč.

OK,pa pustimo zdaj to,ker drugače je bilo vse super. Bila pa sva na treh otokih in sicer Tenerife, La Gomera in Gran Canaria. Povsod je bilo zelo lepo,ampak men osebno je bila najbolj všeč La Gomera, ker je to manjši otok in manj turistov. Spala sva pa po raznih penziončkih,apartmajih, pa tudi v avtu,ko sva ga rentala.

Če te še kej zanima, ti samo vpraš. Moji vtisi so zelo pozitivni,tri tedne pa je prehitro minilo. Še bmo šla nazaj,ampak na čimmanj turistične kraje.

LP

Prosim te, napiši cene poleta, nočitev ipd. Kakšen prevoz sta uporabljala na otoku in med otoki?

Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close