Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice tenerifi- od letalisca do hotela?

tenerifi- od letalisca do hotela?

Mi lahko kdo svetuje, ki je ze bil na Tenerifih, kaksne so moznosti prevoza od letalisca na tenerifih do hotela (mislim, da je cca 20-30km). Ali so kaksne avtobusne povezave ali se splaca vzet taxi (koliko pribl. to stane) oz kak druga opcija.
Hvala za info!

Predlagam, da takoj najamete avto, ki ga boste potem furali ves cas. Letite na severno letalisce ali na Reino Sofio na jugu.

Za 30 km bi taxi že kar veliko stal, tako da taxi vzamite samov primeru, če boste meli polni avto. Če sta recimo samo 2, al pa 3-je, pa se bol splača kak shuttle, ki se ga da rezervirati tudi online (lahko pa se kupijo karte tudi na letališču), vozijo pa do vseh glavnih letovišč. Najcenejši je pa javni prevoz-busi, ki pa tudi vozijo dokaj pogosto in povezujejo med samo glavna letovišča. Ampak za javni prevoz pač potrebuješ malo iznajdlivosti in potrpljenja.

Playa de Fanabe, mislim, da je to jug 🙂 in potujemo z majhnim otrokom (4 leta).A v teh shuttlih imajo otroske sedeze?

Če ne mislite ves čas tičati v hotelu tudi jaz predlagam, da najamete avto, ker ni pretirano drago. Otroški sedež je seveda doplačilo (prej bi bilo dobro preveriti kakšnega imajo na voljo). Mi smo bili sicer na GC (mislim, da je Tenerife še malo večji), oblezli ves otok in bi v primeru ponovitve “ekspedicije” zagotovo spet vzeli avto za ves čas bivanja.

Koliko pa pride npr rent a car za 1 teden (verjetno ga vzames (in potem vrnes) kar na letaliscu)?

Uf, naši stroški so že davno pozabljeni. Na hitro sem pogledal in je za avto srednjega razreda okrog 150€ za cel teden. Preveri na CarDelMar.

Eh, izgubil napisano. Če povzamem – naši stroški so že davno pozabljeni. Vem samo to, da ni bilo drago. Na hitro sem pogledal na CarDelMar in pride okrog 150€ za avto srednjega razreda. Avto smo prevzeli in vrnili na letališču.

kaj ne znaš na netu najti druga, kot ta forum? 😉
vse cene lahko najdeš na netu, nihče ti ne more povedati cene, če ne vemo, kakšen avto bi vzela. na tenerifih je brez avta brezveze. plaže so take, da se težko kopaš, saj je otok vulkanskega izvora in je zelo kamnito, zaradi atlantika pa piha in močno valovi.
treba je iti okrog, na Teide, v Loro Park, malo v šoping itd, drugače je brezveze tja hodit.
aja, pa parfum so full poceni, se splača! (jaz sem bila na jugu, je boljše kot sever)

Nekaj me heca tale forum. Cene preveri na CarDelMar. Avto prevzameš in vrneš na letališču.

Pa obvezno hotel, ki ima ogrevan bazen, drugače je brrrrrrrrrrrrrrr, tudi poleti.

Najem avta za 1 teden stane ziher tam okol 170€. Tako, da če ne nameravate vsak dan hodit po ogledih in se furat po otoku, jaz odsvetujem najem avta. Tistih 30 min vožnje s shuttlom boste pa že preživeli 🙂

OJ

preko spleta rezerviraš avto Cicar, mi smo dali za opel astro 150 eur za 1 teden, bili dol decembra.

Avto dobiš že za cca 70-80 EUR za cel teden. Recimo seat Ibizo! Govorim iz prve roke.

Stela 32, v kateri hotel greste? Mi smo tudi bili na Playa de Fanabe. 🙂

Ce sestejes denar, ki ga boste uporabili za transfer do hotela in nazaj, plus voznja vsaj do Loro Parka in vulkana, boste placali vec kot na rentacar.

gremo v santido jacaranda :)). kje ste bili pa vi? daj, ce se ti ljubi mi malo napisi, kaj se splaca videt oz je primerno tudi za otrocke (potujemo z 4 letnim otrockom in se z eno druzino z 2 in 4 letnikoma)

kje pa ste vi dobili tako ugoden rent a car (za 70-80 eur), kar tam ali ste prej kaj rezervirali preko neta?

ubistvu sem zdaj poklicala se agencijo in so rekli, da imamo mi transfer iz letalisca do hotela urejen :)))…se dobro…ker mi prej tega ni nihce omenil. in ker sem vajena potovati brez agencije, mi je bilo logicno, da si moram poiskati prevoz do hotela.

za rent-a-car me pa vseeno zanima, ker bomo vseeno verjetno kaj potovali po otoku (vsaj te vecje znamenitosti)- ali mislis, da se bolj izplaca, da se v hotelu pozanimam, ce je kaj organizirano (np z busom) ali naj gremo raje sami z avtom?

Hvala vsem!

Glede na to, da potujete z majhnimi otroki, se ne zanasajte na buse. Sploh so pa izleti, ki jih organizirajo hoteli dragi in neprilagodljivi. Blizje hotelu je izposoje lanica avtomobilol, drazje je. Najbolj se splaca rezervirat v naprej preko neta. Preveri, kako je v hotelu s parkingom, nimajo vsi.

Otroke bo zanimal Loro park, pa morda tudi botanicen vrt, vse na severu. Z gondolo greste lahko na El teide, za vrh potrebujete dovoljenje v naprej. Morda greste na enodnevni izlet na LaGomero.

mi smo bili v las americas in smo za 3 dni C3 najeli za 90 €. bencin je bil lani po enim €. kaj več si pa preberi tukaj: https://sites.google.com/site/kanarskiotoki/home

aja, monkey park je ful lušten, se splača pogledat. je blizu avtoceste nasproti los cristianos in ko boste imeli avto zavijte še tja. mi smo šli zjutraj, da smo bili med prvimi obiskovalci. https://sites.google.com/site/kanarskiotoki/tenerife-monkey-park

Stela, že večkrat sem bila v tem hotelu. Je super. Ima več bazenov z ogrevano vodo, hrana je super. Je malenkost oddaljen od plaže, ampak na Tenerife pač ne greš ležat samo na plažo. Morje je v tem zalivu (Playa Fanabe) malenkost bolj toplo kot na severu ali kje malo bolj stran, saj ni takega toka in se malo bolj segreje.
Vsekakor pa MORATE najeti vsaj za 3 dni avto, če že ne za cel teden.
Loro park, Teide (najvišja gora oz, vulkan, kamor se na 3000 m pripelješ z avtom, če želiš višje, vozi gondola – obvezno se oblecite, ker je zelo mrzlo tam), izlet po otoku… to si morate ogledati.
Uživajte

Glede na razmere v Grčiji, ki je moja najljubša poletna destinacija, bi šli letos poleti na Tenerife ali Gran Canario. Kateri otok bolj priporočate (več kopanja kot pohajkovanja) in ali je poleti bolje na sever ali na jug? Pa še: kateri kraji na Tenerifah so primerni, če se želimo kopati v morju, da je toplo in ni valov?

Hvala

Nikjer na kanarskih otokih ni voda nad 22 stopinj, tako da nekega blaznega kopanja ni. Za plaže imaš na internetu vse napisano kje so, kako izgledajo,…

Kkašno pa so razmere v Grčiji letss napram lanskemu letu da ni za dol it ??!

Ola
NAJBOLJŠE POČITNICE NA TENERIFIH!! )

Sem slovenka in zivim in delam na Tenerifih
Ponujamo vam;
STUDIO (2 – 3 osebe) za 7 dni = 400€ na studio za vseh 7 dni
1 SOBNI APARTMA (4 – 5 oseb) za 7 dni = 500€ na apartma za vseh 7 dni

Za vse ostale aktivnosti, katere zelite doziveti smo vam prav tako na voljo po ugodnih cenah..
(Loro park, Siam park, vulkan Teide, Aquapark, katamarani, delfini, La Gomera,…)
Tudi ugoden rent-a-car vam uredim.
Organiziramo lahko tudi partyje, rojstne dneve, skupinske pocitnice,…
…kar vam srce pozeli…
Letalske karte od 150 eur dalje (lahko vam jih tudi pomagamo poiskati).
https://www.facebook.com/pages/Tenerifejoy/395306367247166
Tenerifejoy na facebook.
Vse dodatne info glede cesarkoli v zvezi Tenerifov na:
mail: http://www.tenerifejoy888@gmail.com
telefon: 0034 672/ 903 900

Se vidimo na Tenerifih…

Monique

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close