Tenerife s promocijo sončnega zahoda
Midva sva bila na promociji in nisva sodelovala pri licitaciji, sva pa potem žrebala in izžrebala nastanitev za 1 teden na Fuerteventuri. Takoj so nama ponudili, da lahko to zamenjava za Tenerife za 550 EUR češ da na Fuerteventuri nimajo svojih predstavnikov in podobnih uslug. V listu, ki so nama ga dali piše, da ne garatirajo za nastanitvene zmožnosti. Zanima naju, če je že kdo izžrebal in koristil to varianto. Tu sicer nič ne plačava za nastanitev, vendar pa letalske karte tudi niso tako poceni, tako da ne bi rada prišla tja in se čisto nasankala.
ljudje ne nasedajte, to kar vam obljubljajo dobiš slabih 50%, apartma kjer smo mi stanovali je vreden 2 zvezdice, ne pa nadstandart kot je bilo obljubljeno, okno v spalnici je zasenčeno z kartonom, vrata od spalnice komaj odpreš (ponoči zbudiš ostale ko greš na wc, mize v apartmaju sploh ni bilo, jedli smo za šankom kuhinje ali pa na terasi.. Ko prideš dol sploh nočejo slišati za promocijo sončnega zahoda. skratka KATASTROFA,
PS. mi smo plačali za 4 osebe 840 evrov, ko pa se pogovarjaš z ostalimi pa so dali po 520 evrov, popolni nateg
Pozdravljeni,
Še mojih 5 vrstic. Starša sta Vplačala Tenerife lansko leto za 800 EUR za 6 oseb. Po kratkem googlanju smo ugotovili, da to načeloma ni drago. Tisti, ki ste plačali 800 za 4 so vas po domače povedano nategnili.
Dopust smo koristili v prejšnjem tednu in izkušnje so sledeče:
Ko smo prispeli dol nas je pričakala slovenska predstavnica, ki nam je že takoj pojasnila, da Regency resourt in RCI z Promocijo sončnega zahoda nimajo nič in da karkoli so nam obljubili pri PSZ ne pomeni ničesar. To nam je povedala, ker da imajo številne težave z gosti ki pridejo tja preko PSZ. Morali smo podpisati izjavo, da se bomo udeležili prezentacije, drugače bomo plačali kazen in da bomo položili varščino za hotel. Oboje naravnost primitivno. PRezentacija po njenih besedah traja najmanj 6, raje 8 ali več ur.
Nastanitec
Nastanili so nas v Regency Country Club, ki je ena od njihovih kapacitet. Po besedaj slo predstavnice gre za najboljše od njhiohve ponudbe. Nad samim aprtmajem tako nismo bili razočarani, vendar pa je bilo daleč od nadstandarda ali česa posebnega. Aparma je bil velik: tri spalnice vsaka s svojo kopalnico (wc je bil v dveh), dnevna soba in terasa. Vendar pa je bilo vse v apartmajih pomanjkljivo vzdrževano in zmatrano. Vrata tuš kabine se niso zapirala, na enem kotličku je bila zlomljena ročica za splakovanje, balkonska vrata so bila povešena in jih je bilo težko zapirat. Pohištvo je bilo obtolčeno…
Nič posebnega pač, vsekakor pa nič prestižnega ali nadstandardnega, ob enem pa tudi nič hudo pomankljivega. Nočem pa si predstavljat kako zgledajo njihove ostale kapacitete, če je to najboljše kar premorejo.
V sklopu kompleksa smo imeli na voljo še bazen, mini golf in savno, ki je bila bolj podobna kleti za krompir in v njej več kot dve osebi hkrti nista mogli sedeti.
Cene v restavraciji in baru pa turistično zasoljene (3,5€ za veliko pivo, v 1km odaljeni vasi je enako pivo stalo 1,8€).
Prezentacija
Začela se je ob 10h zjutraj in so nam ob kavi predstavili RCI in timesharing. V grobem pač kupiš apartma, ki je potem eden ali dva tedna na leto tvoj. Aparma lahko potem prodaš naprej, deduješ, posojaš in podobno. Razložili so nam koncept menjavanja apartmajev, kjer lahko svoj teden vsako leto preživiš drugje.
V prezentaciji sta se cedila mleko in med so pa hoteli zatajiti par pomembnih dejstev. Za apartman je potrebno plačevati 150€ letno za vzdrževanje. Članarina RCI, ki je nujna če želiš menjavat apartmaje je 100€ letno, na koncu pa še sam postopek menjave vsako leto stane 170€. Če želiš koristiti njihove storitve torej letno plačuješ 420€. to je BREZ storška samega nakupa. Koliko dejansko stanejo kapacitete pa nismo uspeli izvedeti, ker tega prodajalci ne vejo. ampak ele ko se odločiš da bi kupil, pripeljejo velikega šefa, ki se potem pogovarja o cenah. Debilno, po mojem mnenju. Uspeli smo iz podajalke izvleč, da najcenejša garsonjera za en teden na leto v najslabšem resourtu (ki pa je po njenih besedah še vedno oh in sploh…) 20.000 EUR. Torej letno v najboljšem primeru prihraniš 100€, če vzameš time share namesto, da bi si sam poizkal garsonjero. pri envesticiji 20.000€ si vsak lahko zračuna koliko časa traja da se to izplača.
Pri prodaji uporabljajo vse božje metode zavajanja: prikrivajo informacije, prilagajo izračune, prezentacije trajajo nečloveško dolgo in podobno. Sami smo po treh urah prezentacijo prekinili in šli na kosilo. Prodajalka je bila nad tkao samovoljnostjo povsem šokirana in je grozila, da če bo to njen šef videl nam bodo vzeli akontacijo.
Po kosilu nas je odvlekla na drugi del prezentacije v kletne prostore v Regency Club, kjer je za stekleno steno prisoten tudi veliki šef, ki spremlja prodajo in se priključi ko se treba pogovarjat o denarju. Nam je bilo po eni uri vsega dost in smo ustal ida bomo šli. Na to gesto je iz pisarne priletel zaripel 50 letnik z fake rolexom na roki in nam začel grozit, da smo podpisali, da bomo na predstavitvi in, da nam bodo zaračunali kazen in vzeli akontacijo. Tukaj nekje mi je počil film in sem ga nekam poslal. Na njegovo grožnjo za kazen pa sem mu zabrusil, da bom tisto sekundo ko bodo probali bremenit moj Mastercard (ki smo ga dali za akontacijo) prijavil zlorabo kartice in naj se potem zajebava z zavarovalnico. Z prezentacije nas je pospremil z besadami: Fuck off and dont you dare to come back. Bili so tako nesramni, da nam niso hoteli plačati niti taksija nazaj do našega resourta.
Pod črto:
ČE dobite aparma za normalno ceno ne gre ravno za nateg.
Odnos RCI in Regency do strank je KATASTROFALEN, sploh ko izvejo, da ne boš nič kupil.
PSZ se v bodoče izogibam kot hudič križa.
Za kakšne podrobnosti pa sem vam na voljo:
Lakotnikpsn@gmail.com
Mislim, bolj ko vse tole berem, manj mi je jasno, zakaj gre kdorkoli v take aranžmaje z nekimi prisilnimi prezentacijami in skoraj grožnjami in podobnim, ko se vsedeš za računalnik in sam najdeš apartma, kjerkoli želiš, po zmernih cenah (če ne iščeš nekega luksuza), brez vnaprejšnjih plačil in kakršnihkoli drugih obveznosti.
Apartma, ki ga opisuje Lakotnik, pa zame ne da je daleč od nadstandarda ampak od čisto navadnih standardov, ki morajo veljat v nastanitvenih objektih ne glede na kategorizacijo. Po apartmajih sicer ne hodim, sem pa že bivala v hotelih 2* npr. v Španiji, Grčiji … in na tkole zmahano sobo nisem nikol naletela.
Pozdravljeni,
malo vas prebiram in moram priznati, da me je groza… Moja sestra je podpisala v Portorožu pogodbo za letovanje na Tenerife v Regency Resorts. Komu znane? Bi bila zelo vesela, če bi kdo napisal, kakšne so bile izkušnje še na tej strani Tenerifov, saj bova po vsej možnosti šla namesto njiju midva s partnerjem, če naju kaj prej ne preseneti oz. onemogoči odhod.
Je pa sicer za 4 ljudi/7dni za 535 EUR in sicer v pogodbi piše, da je predstavitev dolga približno dve uri. Se pravi po dveh urah me ni več in mi tudi nič ne morejo, saj bi drugače moralo pisati v pogodbi…
čisto na kratko. Dopust v Club Marina stane za 4 osebe 60 eur na dan, če greš v lastni režiji. Oni ti “podarijo” počitnice za 800 eur. Mi smo bli. Nateg po dolgem in počez. Zapraviš veliko. Slike ko jih pokažejo so lepe, ampak od ene do druge je najmanj pol ure vožnje. Torej če greš malo turista špilat je lepo, če pa sam kopat se pa uživat pa pozabiš lahko na užitek. Bli smo 11.4. 11 in smo imeli vse: mraz, dež, vroče, pa skos piiiihaaaaa. v bazenu mrzla voda, plaže tam sploh ni. Tur 5 zvezdic. Potem ti pa še tam predavajo ko nori najmanj 3 ure (najboljši odgovor je nimamo denarja – das jih prej frej). In najhujše, kar rečeš o pogodbi ki jo imaš, ti rečejo da za njih ne velja in jih ne briga (nam je po 3 urah pranja možganou že prešlo in sem omenila, da mi v pogodbi piče cca 2 uri predavanja). Obvezno pa če se želite kopat morate od maja pa do septembra it….drugače ni topla voda. Skratka mene ne vidjo več. Lepše je v Izoli, pa je ne maram
Marjančka,
zakaj ne daš prijave na tržni inšpektorat? Meni so rekli, da se nobena stranka ne pritoži, da ni nameščena v hotel 5 zvezdic in da je očitno vse OK. Ker ni nobene pritožbe ne morejo ukrepati. V tvojem primeru bi ti morali vrniti del denarja.
Prosim, da se mi javiš na mail, da te vprašam par stvari – glede namestitve. Kdaj so ti povedali da boš v klub Marina??
Tale “fotr” je zagotovo eden od tistih, ki je plačan, da daje pozitivno mnenje o tej agenciji. Ane, fotr? Ali pa si še en jucek, ki še ni ugotovil, da bi v lastni režiji prišel ceneje skozi.
Ti kar razmišljaj o zakupu za 10 let. Tako in tako te firme čez 2 leti ne bo več in več kot polovica vplačanega denarja bo šla po gobe. V teh apartmajih pa o kakšni “promociji sončnega zahoda” niti slišati nočejo. Že takoj na začetku povedo, da z njimi nimajo nič. Torej?
Zadeva je stara že več kot 20 let. kot sem pisala v sosednji temi, so se prijatelji nasmolili že takrat. Samo da se je takrat firma imenovala drugače, imel jo je pa v lasti tudi nek Anglež. Po dveh letih ni nihče več posloval pod tem imenom, na destinaciji, ki naj bi jo prijatelji imeli zakupljeno za še 18 let pa seveda nič niso vedeli. NATEG, ne kupujte teh apartmajev!
POZDRAVLJENI¨
TUDI MIDVA SVA BILA NA PROMOCIJI SONČNEGA ZAHODA IN SI ZAKUPILA APARTMA…ZANIMA NAJU KJE SE DOBIJO NAJUGODNEJŠE LETALSKE KARTE – ALI SE LAHKO DOBI KJE KAKŠEN KONTAKT, KATERO LETALIŠČE JE POTREBNO DA SE GLEDA, GLEDE NA TRANSFER, KATERI JE VKLJUČEN V CENO!
KAKŠNI SO APARTMAJI IN ALI KDO POZNA KAKŠEN PAR KATERI BI ŽELEL OBISKATI TENERIFE, KAJTI MIDVA IMAVA ŠE 2 PROSTI MESTI..
KAKŠNE SO CENE HRANE IN KAJ SE SPLAČA POGLEDATI!
NAJINA EMAILA STA:
petra.znidar@gmail.com, marko.kozole@gmail.com
lep pozdrav M in P
Pozdravljeni. Tudi midva z možem sva se pustila, da naju okrog prnesejo in sva zakupila 7 dnevno potovanje na Tenerife. Z največjim veseljem bi prodala to pogodbo, če bi jo kdo kupil oziroma bi jo stornirala, če bi mi kdo svetoval, če se to da. V ljubljani na promociji se sploh ne oglašajo na telefon, nikakor nam ne zrihtajo tistega tedna kot želimo, pa smo napisali tri tedne – pa noben teden nimajo frej. Če ima kdo željo po potovanju, mu z največjim veseljem prodava pogodbo. Bojimo se, da bo po prihodu na Tenerife vse narobe in drugače kot bi moralo biti. že z avionom in prevozom do hotela sem ugotovila, da bojo težave. Mi kdo lahko svetuje, kako naj rešim težave in se rešim tega potovanja?
Hvala
Forum je zaprt za komentiranje.