Temperature v Grčiji
mi smo hodili julija na Hvar in Brač, ker nam je bila ostala Hrvaška prevroča.
pa mi klima v Grčiji in Tuniziji julija bolj odgovarja, v Turčiji se mi je zdelo pa bolj soparno.
nikoli se mi ni zdelo julija v Grčiji tako vroče kot npr. v Ljubljani. in tudi na Hrvaškem sem imela vedno močno “alergijo na sonce”, v Grčiji nikoli.
na kosu mi je bilo julija čisto uredu, zvečer mi dolge platnene hlače niso bile odveč. bili smo v predelu psalidi, mogoče je v marmarisu in kardameni kaj drugače, zvečer tam nisem bila. btw ti kardamene ne priporočam!!
Avgusta sta tako morje kot zrak bistveno bolj ogreta kot julija. Mi smo bili lani skoraj cel avgust v Grčiji, malo po celini, malo po otokih v Egejskem morju ter še malo po Peloponezu.
Če vam časovno ustreza bi priporočal konec avgusta ali pa september. Takrat bo morje zelo toplo, temperature zraka pa vsekakor ugodne – cca 30°C.
Vreme na Kosu je sončmo in vetrovno od maja do oktobra, kako bo letos je težko predvidet glede na to kako se klima spreminja. Lani je bil zadnji dež v maju( eno uro in potem spet sonce) in potem ni deževalo in ni bilo oblaka do oktobra oz. konec septembra je dva dni par krat padal dež. Stalno piha veter, ker je pač otok, včasih zna bit veter neprijeten, največkrat pa prav paše, da te malo ohladi. Zvečer je v dneh ko je močan veter hladneje ( ne mraz, vendar v hotelih ki so ob morju na terasi je fajn imet nekaj čez ramena). Temperature morja so nižje kot v Jadranu, Egej ima močne tokove in Kos na strani Kardamene in Južnega dela mesta velike globine, tako da se morje segreje šele julija. Seveda se turisti kopajo že od konec aprila, vendar če imate otroke in radi čofotajo v vodi, vam bo do julija kar hladna voda. Segreje se prej na strani Marmari., Mastihari, Tigaki, severni del mesta, kjer je peščena plaža in voda ni takoj globoka. Ostanejo vam tudi izviri termalne vode 42 stopinj in tam vam sigurno ne bo mraz.
Forum je zaprt za komentiranje.