Najdi forum

Temperatura GPU?

GPU Diode (MemIO) 71 °C (160 °F)

Ja, in?

A je to normalno če ne obremenjuješ preveč računalnika, da je taka temperatura

Verjetno ti malo nagaja ventilator.Odpri in ga spucaj.Moralo bi pomagati. Imel sem isti problem le,da je pri meni bilo 102°C.Bil ja zabasan z umazenijo.

NE ni normalno! Temperatura NAJ BI BILA do MAX 40°C
Očisti ventilator in hladilna rebra. Verjetno imaš 1kg prahu v računalniku.

S čim pa navadno čistite svinjarijo iz mlinčkov? Sesalec ne zaleže dosti, je potreben kompresorček, potem ventilatorji spet delujejo tiho kot novi.

Če nimamo kompresorja pri roki je dovolj tudi tlačilka za kolo ali moped.
Jaz ponavadi snamem ventilator, očistim hladilna rebra in dam ventilator nazaj na svoje mesto. Obvezno je potrebno očistiti tudi napajalnik.
Jaz računalnik čistim cca. 2× letno.

p.s. Posebej pazljivi bodite tisti, ki imate še računalnik v garanciji. Če boste “predčasno” odprli računalnik se nalepka strga in adijo garancija

Lp

CPU Dioda 41°C, Procesor 30°C, Osnovna plošča 38°Ci

Dragi majstri.

Prvo se naučite kaj je GPU in kaj CPU, potem njihove delovne temperature itd….

Grafika se lahko segreje bistveno bolj kot pa procesor. In vsak procesor ima svoje karakteristike.

Šele potem vam bo jasno kaj in kako naprej.

Imam eno vprašanje, ko igram igrice jih igram 5 minut potem pa se mi vse ugasne in morem računalnik resetirat. Je kaj narobe z temperaturami, prosim za nasvet???

Temperature:

Osnovna plošča: 36°C (97°F)
Procesor: 38°C (100°F)
CPU #1/ Core #1: 41°C ( 106°F)
CPU #2/ Core #2 40°C ( 104°F)
GPU Diode: 41°C ( 106°F)

Ventilatorji:

Procesor: 1503 RPM
Grafični procesor (GPU): 35%

je to samo v igricah??
kakšno mašino pa imaš??
kakšno grafično imaš??
kakšen -koliko W je napajalnik??
si kaj navijal??

potrebno je vedet da so grafične igre ogromen “požiralec” sistemskih resoursov-tako CPU kot GPU zato se takrat poveča temperatura oz poraba mašine kot celote..

če pri wordu še vse špila pa potem ni nujno..

naredi experiment, na netu se dobijo razni programi za testirat PC.. memorija, CPU, GPU..
tako boš lahko eleminiral vsakega posebaj..

potem pa dodatno hladit, če je poanta v tem..
al pa večji/nov napajalnik..

Mam težave samo v igricah enkrat sem že meu ta problem peljal sem komp na servis potem sem lahko igral kakšne 4 mesece sedaj pa se mi ta težava ponavlja in ne vem kaj naredit.

Imam grafično nvidia ge force 9600 GT

ja jst mam 119 temperaturo in pomoje je to posledica za štekanja zvoke in slika..
dokr je še un garanciji je ok..pol pa sam odprt pa spucat ventilatorje in posledično menjanje grafićne pomoje tud.. :/
komp star 3 mesce .lol!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close