Najdi forum

temen monitor

Na novejši PC imam priklopljen starejši monitor in opažam, da je slika precej temna. Predvsem se to opazi pri pregledovanju digitalnih fotografij. Nastavitve na monitorju so na maksimalni svetlosti in kontrastu. Ima kdo kakšno idejo, kaj mi je storiti, da bi sliko posvetlil na neko normalno vrednost? Grafična kartica na PC je Radeon, ne vem tipa.
Hvala za vsak namig in pomoč…

Mogoče se pozna starost monitorja in mu pešajo moči 🙁 Koliko pa je star? Mogoče lahko preveriš nastavitve od grafične kartice, če se da kaj pomagat (funkcija: Barva korekcija recimo).

Lp, Max

Star je cca 6 let, tako, da mislim, da mu moči najbrž še ne pešajo (je tudi sicer lepa slika). Verjetno bo problem v kompatibilnosti z grafično kartico, ampak tukaj se pa ne znajdem. Z nastavitvami na grafični sem poskusil, pa nič od tega.

Najbolje enostavo je, da preveriš kable od monitorja in grafične, posodobi gonilnike za grafično in monitor in daj nastavitve na monitorju na privzete. Ko boš naredil to, poročaj kaj je. Prvo pa lahko probaš to, da poveš kakšna je slika predno prideš v WIN in kakšna je v varnem zagonu?

Lp, Max

Max, hvala za namige. Res sem šel še enkrat preverjat nastavitve na grafični in mi je uspelo zadevo uredit. Slika je taka, kot se šika. Ti pa zdaj ne znam povedat, kaj natančno sem prestavil…pa saj tudi ni važno, glavni je razultat. Hvala še enkrat!

Sam da dela. Mogoče je bila kakšna kljukica odveč 🙂

Lp, Max

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close