Najdi forum

temen monitor-drugič

Pred časom sem že spraševal za pomoč, kako urediti nastavitve, da bi bila slika na monitorju svetlejša. Uspelo mi je z nastavitvami v nadzorni plošči-zaslon-upravljanje barv. Sedaj se mi je PC nekaj sesul in sem bil primoran na novo instalirati Windowse- prej sem imel WinXP home, sedaj imam WinXP profesional. Težave z monitorjem so se ponovile, spet je slika temna. Za čuda, sedaj možnosti nastavitve svetlosti zaslona v nadzorni plošči več ni – oblika okna pri nastavitvah zaslona je drugačna, ni več drsnika, s katerim je bilo mogoče prej uravnavati svetlost. Ima kdo idejo, kaj mi je storiti?

Ne vem točno kaj iščeš ampak probaj na namizju desni klik lastnosti
in poglej če je to, to.

A na monitorju nimaš nobenih gumbov za nastavitve? Probaj inštalirati gonilnike za grafično, tako boš dobil dodatne nastavitve za barve… Mogoče še gonilniki za monitor, ampak dvomim.

Lp, Max

Monitor kot tak je nastavljen na maksimalno svetlost in kontrast… grafična je Radeon 9600pro, gonilniki inštalirani. Ma je zanimivo, ker prej mi je to delalo (je bil v nastavitvah drsnik za svetlost), sedaj, ko sem pa preinštaliral windowse, pa tega v nastavitvah ni več (je drugačna maska).

sicer bom pa poskusil ponovno inštalirati gonilnike za grafično, najbrž res zna biti tam problem…

http://www.omegadrivers.net/

Tule poišči ustrezne omega gonilnike za tvojo kartico. Meni sedaj delajo vse igre, z originalnimi ATI gonilniki pa skoraj nobena 3d.
Nisi pa povedal, zakaj je slika preveč temna? Je monitor že star in iztrošen? V tem primeru ti priporočam nakup lcd-ja, saj je škoda oči. Cene teh zaslonov pa se znižujejo.

Evo, pa je zadeva spet rešena. Na novo sem inštaliral gonilnike za grafično in sedaj deluje. Očitno se pri reinštalaciji windowsov gonilniki “pohodijo” in jih je potem potrebno za brzhibno delovanje ponovno inštalirati.
Hvala vsem za namige in trud. Še dobro, da imamo takele forume-kako bi si sicer pomagali mi, ki smo bolj neuki v poznavanju računalniškega drobovja 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close