Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tema: Kdo si upa povedat, da ne mara ciganov, bosancev…

Tema: Kdo si upa povedat, da ne mara ciganov, bosancev…

Slučajno sem naletela na tole temo na enem drugem forumu in mi je dala mislit. Res danes ne smeš nič več reči in napisati, da ti takoj ne grozijo z nekim sovražnim govrom in spletnim očesom. Kaj pa ja s svobodo govora? Če nekoga ne maram, ga pač ne maram, noben mi ne more tega prepovedat. Čeprav bi očitno eni radi prepovedali vse s čimer se ne strinjajo. Pa to so glih tisti, ki najbolj vpijejo o svobodi govora. Preberite si temo in povejte svoje mnenje.

http://med.over.net/forum5/read.php?12,7310238

Pa še nekaj mnenj, ki so bila označena za sovražni govor.

Če koga ne maraš, je to tvoja pravica – s tem se strinjam.

Problem je napeljevanje k -, ali spodbujanje sovraštva. Za to so nas pa že v vrtcu učili, da ni lepo – in verjemi – imeli so mnogo izkušenj.
Nekateri so preživeli dve svetovni vojni in so videli kam pelje stopnjevano sovraštvo.
In tudi zdaj lahko nazorno vidiš kam to pelje – če želiš videti. Žal jih pa mnogo ne želi in zato je prepoved sovražnega govora še kar smiselna.

Samo v tem je problem.

Ni pa problema v kulturno izraženem mnenju, pa čeprav je mnenje negativno.

Jaz pa sovražim komuniste. Romi in Bosanci so OK !

NE MARAM HUDOBNIH OSEBKOV IN POTEM NI VAŽKO KDO JE, IZ KJE JE…

In tak, ki takole širi sovražni govor, kot si ti nalepila poste, je hudobnež najnižje vrste, kot je bil Hitler in slični…bojmo se takih!

Jaz pa javno razglašam, da ne maram Slovencev oz. slovenskih moških, ki so navadne pičke, ki ne morejo si najti ženske. In pol pljuvajo čez bosance, ki se uspešno poročijo s slovenko.

Moja sorodnica ki živi v Avstriji pravi da sovraži Slovence,ona slovence imenuje alpski srbi,,in vedno kadar potuje na jug gre prek Madjarske.Osebno spoštujem vsakega ki spoštuje mene,da bi pa nekoga sovražila zaradi kompleksa večvrednosti pa ne.

Ne maram točno določene osebe in ne posplošujem na celo skupino, ki ji tista oseba pripada.

Komaj čakam, vrnitev časov, da zopet pridejo špijoni s klobukom in dežnim plaščem, kateri po pajzlih stojijo na koncu šanka in vlečejo na ušesa. Takrat boste lahko svobodno obrazložili, kaj je svoboda govora; če si boste sploh upali.

Dandanes “samo” ženske padajo po stopnicah, kmalu bodo tudi moški imeli razbite smrčke, verjemite! Zgodovina se ponavlja…

no ja, ti še od moderatorja zahtevaš da briše vice o židih ccccc

Ti kar povej, samo povej tako, da bo za med ljui. Namig: beseda ‘sovražim’ ni problematična, samostalniki so bili težava.

Ljudi ne delim na tiste, ki jih maram in tiste ki jih ne glede na narodnost, raso, veroizpoved, spolno usmerjenost…
Ne maram pa nekulturnih, nerazgledanih (=butastih), nesramnih, žaljivih, homofobnih, nestrpnih… ljudi. Pa še kaj bi se našlo.

Kdo si upa povedat, da sovraži cigane…verjetno vsaka oseba, ki ima v krogu 5 km za sosede cigane.

Pridejo poletji k nam pa sprašujejo, če lahko odpeljejo bratovo kolo, ki je stalo ohoho…kao za staro železo.
Pridejo k sestri pa ji vse iz vrta pokradejo, pa še smejijo se ji v obraz, ker jih je zalotila na delu.
Poletji so “naši sosedi cigani” izjavili enemu znancu naj si pospravi okoli hiše, ker pridejo potem eni cigani od drugje in pokradejo stvari. (iz Prekmurja pridejo v Belo krajino)

Jaz pa si upam povedati, da nimam nič proti bosancem in ciganom!

no ja, ti še od moderatorja zahtevaš da briše vice o židih ccccc[/quote]

Ne, moderatorja sem prosila, da pobriše temo, kjer se je žide pozivalo na ples z brzostrelko.
Pa bi ga še enkrat.
In prosila bi ga tudi, če bi bili namesto židov tam Srbi, Avstralci, hare-krišnovci, homoseksualci ali pa mačke. Čisto vseeno.

no ja, ti še od moderatorja zahtevaš da briše vice o židih ccccc[/quote]

Ne, moderatorja sem prosila, da pobriše temo, kjer se je žide pozivalo na ples z brzostrelko.
Pa bi ga še enkrat.
In prosila bi ga tudi, če bi bili namesto židov tam Srbi, Avstralci, hare-krišnovci, homoseksualci ali pa mačke. Čisto vseeno.[/quote]
ne če ne maraš plesa, si mogoče bolj za olimpijske športe?
skratka, nacisti organizirajo plavalno tekmovanje, prvih 10 ki preplava 25 m bazen lahko oddide na prostost , še več, dobijo brezplačen transport do Švice, Židje trumoma poskačejo v bazen, po parih metrih plavanja pa samo še glugluglu… Hitler pogleda Hansa in mu reče, daj no Hans, razredči malo to kislino

za politično korektnost, se pogovarjata Izraelski( židovski) vojak in Palestinec z zahodnega brega preko bodeče žice, pa vpraša Žid Palestinca, povej, kakšno je kaj življenje tam na zahodnem bregu? in mu Palestinec odgovori, po vaši zaslugi je Bombastično

med veliko ofenzivo gre partizanom že pošteno za nohte, ni drugega kot da se umaknejo in pustijo enega da jim brani umik, logična izbira je Cigo, pustijo mu pištolo in dve ročni bombi…čez nekaj časa z rezervnih položajev vidjo Cigana kako je obkrožen z Nemci, 3 Nemci brez čelade, čelade na tleh Cigan pa s smejočim glasom, no bratje Nemci pod katero čelado je granata?

Lahko izraziš svoje mnenje na kulturen način, namesto kot piše zgoraj:
ja povem in to naglas da sovražim cigane…in kaj zdaj?????
izkoriščevalci in lenuhi so

npr. : sovražim tiste Rome, ki so izkoriščevalci in lenuhi.

A čutiš razliko? Ne moreš nekoga sovražiti samo in izkjučno zaradi njegove narodnosti, ker to potem lahko postane zelo nevarno (so ti že zgoraj opisale).

Pravo bosanec ne bo nikoli poročil slovenke. Že zaradi vere ne.

Pravo bosanec ne bo nikoli poročil slovenke. Že zaradi vere ne.[/quote]

Ti pa nisi ravno razgledan. V Bosni ne živijo samo muslimani, ampak tudi pravoslavci in katoliki. In zakaj bi torej enega Bosanca, ki je katolik vera ovirala pri poroki s Slovenko?

Ne maram (ne ne sovražim) tistih romov, ki imajo dve zdravi nogi in roki, pa nič ne delajo, ampak lenarijo in kradejo ali se ukvarjajo z nelegalnimi posli. Zakaj me tako motijo? Ker bi si lahko zasadili na državni zemlji, pa jim nihče ne bi nič rekel (ko že imajo cel dan časa), ampak gredo raje ponoči krasti na tujo zemljo.

sovražim samo dve ciganki, ki sta mi denarnico spizdle, ena se je muvala pred mano in me ni spustla naprej, druga pa čarala po torbici

Jaz pa živim v eni mešani vasi (no, ni ravno vas). Od 12 hiš sva samo midva z možem prava Slovenca. Ostali Hrvati, Bosanci, Srbi, Arabci, Španci, Avstrijci… Moj najbližji sosed je srbski bosanec.. on tako pravi. Tip sicer ni po naših normah (bo, ko bo..), ampak je čisto ok. Bo pač dobil užiško kolo za rojstni dan namesto golice.. nam je fajn… in res čisto mi vseeno, kakšne narodnosti je kdo, važno mi je lepo sožitje z vsemi..

Ga imate kaj v hlačah? Da slišimo ?

Ce smo realni nihce ne mara taspodnjih , ciganov….Vsaj tisti, ki so imeli kdaj opravka z njimi.    Oni pa ne marajo nas, Slovencev…    Vsak po svoje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close