Televizija kot propaganda?
Zdravo, opisal bom svoje mnenje, vi pa mi prosim povejte kakšen je vaš pogled na to temo.
Najprej bi rad omenil da mi je osebno vseeno kakšne rase/vere/spola/spolne usmerjenosti je človek. Če mi je všeč ga bom obravnaval enakovredno kot vse ostale.
Opažam, da so vse nove serije ki prihajajo na televizijo samo še nekakšna propaganda, kjer je:
-
V glavni vlogi igralka/igralec črne polti,
Če je glavna igralka ženska izredno ”zajebana”,
Arabec vedno najbolj pošten in nikoli nebi ranil nikogar,
Afroameričan vedno najbolj pošten in nikoli nebi ranil nikogar,
Krivec vedno moški (belec) ki ima avtoritetno pozicijo (zdravnik, odvetnik direktor itd…),
Ženska vedno prikazana kot žrtev, ki ni nikoli ničesar kriva,
V vseh serijah je prav tako najmanj en homoseksualni moški ki je priročno prikazan kot izredno simpatična osebnost (kot da bi delali reklamo za homoseksualnost)…
Ali še kdo misli da so začeli s takšnimi vsebinami malenkost pretiravati?
Naj še enkrat napišem da NE podpiram raznega nasilja nad ženskami in rasizma nad drugmi rasami ampak tole kar se je pa začelo zdaj predvajat je pa res malo preveč…
Ne potrebujem raznih komentarjov v smislu ”ti pa si rasist in bla bla bla” zanima pa me vaš pogled na to.
Hvala za mnenje in LP
Ne bom se navezal na vse opisano ampak dejstvo je, da je televizija del propagandnega mehanizma.
Ta mehanizem naj bi jemal pozornost ljudem in jo usmerjal k sebi.
Seveda bi se lahko televizija uporabljala v dobro ampak še vedno bi bila le mehanizem za projiciranje nekih vizij. Tudi neke vaše misli, ki ste jih zapisal držijo.
Televizija je tele, kar pomeni na daljavo in pa vizija, kar sporoča, namiguje,kaže neko naravnanost, cilje itd.
Televizija se ni uvedla za osveščanje ljudi ampak za poneumljanje, programiranje njihovega mišljenja in dovzetnost za namenjanje pozornosti viziji, ki jo sporoča in lažnim idolom, pa tudi še kaj več.
Če bi bila namenjena osveščanju ljudi in grajenju njihovega znanja bi bili programi na televiziji v smislu programskega učenja, kot v šoli. Ker, kdo pa pravi, da na televiziji ne more biti toliko programov, kot jih je v šoli in toliko prikazanih predavanj, kot jih izvede profesor v šoli?!
Torej televizija seveda je propagandna stvar in to še kako.
Če se drugi ne zavedajo tega se pa tisti, ki preko nje delujejo na druge pa naj bo to v marketinški ,politični , ideološki namen ali pa kateri drugi.
“samo moje mnenje”,
no daj, nehajmo bluzit in komplicirat in povejmo kako stvari v resnici stojijo. Naložil si vse kar nima nobene veze, če ne umeniš bistva!
Torej; GOVORIŠ O AMERIKI IN USRANIH AMERIŠKIH SERIJAH! O te ameriki katere hollywood in televizija je sredstvo in del političnega procesa, da zaamerikanizira svet. In izdajalske hlapčevske kur.bice po Evropi in drugih delih sveta se ne morejo upreti, da ne postanejo del tega procesa in ideologije.
Tam je vse politično in vse je propaganda, tako kot LGBT agenda, liberalne feministke, MeToo gibanja in ostalo sranje liberalizma. Vse to je ideologija 1000 krat hujša od JUGOSLOVANSKE. Tako je tudi s ameriško televizijo, kateri se vi sužnji podrejate.
Ko sem jaz v 90ih užival in na nacionalki RTV množično gledal LGBT filme z celga sveta, je kar naenkrat prišla usrana amerika z POP tv-jčki in A kanali in prinesla homofobijo in šovinizem do žensk. Zdaj so pa pogled zamenjali za 100 stopinj in težijo z debilnimi super ženskami in geji.
Tam je gej lahko le spaka, ali pa super človek za propagandne namene. Ženska je lahko le objekt, ali pa junakinja.
In pol so se pa meni debilčine zaamerikanizirane posmehovale, ker sem gledal latinoameriške telenovele. A poglej kaj si ugotovil ko si analiziral ameriške serije?!! Očitno so bili oni največji debili, ki so mislili, da so na višji ravni ker ne spremlajo telenovel. Ne z svojimi ameriškimi bedarijami so bili kvečjem na nižji. Jaz sem imel rad telenovele, ker so v sredini 90ih nehali snemati dobre grozljivke, medtem ko telenovele pa so še vedno imele dobre negativce in morilce tam na nivoju Hannibala Lecterja.
V telenovelah ženske ne rabijo biti le objekti ali propagandni liki. In velikokrat niso žrtve ampak najhujši storilci. Serijske morilke in pošasti. Tam se ženske na smrt spopadejo.
V LGBT, ali gejovskih filmih z vsega sveta, ki jih gledam so geji tudi krvoločni zlobneži. V ameriki bi to izpadlo kot antireklama za geje. Ženske zlobnice pa kot šovinistični prikaz žensk. Ker tam je vse reklama, saj je amerika srce kapitalizma. Tam je vse plastika zato so tudi liki v serijah plastični. Ker v ameriki je vse črno belo. Ali je žarn tak ali pa tak. V telenovelah pa kar zmešajo ženske romance z grozljivkami, trilerji in akcijskimi žarni, to je preveč za ljudi ki so navajeni le ene formule okusa kot v MCDonaldsu.
In amerika je veliko bolj šovinistična od drugega sveta. Ker vsi so vedno oboževali zlobneže, negativce v filmih. A to je rezervirano le za moške, ker le moški imajo v ameriki karizmo, geji in ženske pa so le dodatek. Ker če bo bila ženska v ameriki negativka bo večinoma seksualizirana in fatalna, če bo bil pa gej zlobnež bojo pa se bojo osredotočili pri izdelavi njegovega lika le na stereotipnosti, ki se jih pripisuje gejom.
Torej ta gej in ženska bosta šovinističen prikaz negativcev(nikoli pa ne bosta mogla biti “cool in specifična kot moški negativci ki jih imajo gledalci najmanj za juanake, ali antijunake” če ne bosta v okviru stereotipov) in to danes nemarajo videti in zato raje delajo simpatične geje in ženske junakinje. Zato raje gledam televizijske vsebine in filme iz drugih delov sveta, ker tam so lahko vsi liki ki niso belski hetero moški lahko specifični(zlobni ali dobri), kot smo tudi v resnici ludje. In niso le v okvirih stereotipov in propagande kot v ameriki.
Ker Amerika je ena najbolj zaostalih in šovinističnih držav vseh časov, ki cel svet spreminja v ameriške ku.rbe katerim pere možgane z svojo ideologijo.
Televizijo se redno zlorablja v politične namene. Ti si opisal poskus vplivanja na mnenje ljudi v odnosu do spolnih manjšin ali do ljudi ne-bele rase.
Poglej samo zlorabo pri propagandi za cepljenje!! Dejansko nas politika z obilno pomočjo VSEH TELEVIZIJ dobesedno jebbe v glave ter nam pere možgane in to večkrat na dan, ne samo enkrat!!
Poročil sploh nočem več gledati, ker nočem, da delajo idiiota iz mene.
samo moje mnenje, 17.08.2021 ob 20:11
Zdravo, opisal bom svoje mnenje, vi pa mi prosim povejte kakšen je vaš pogled na to temo.
Najprej bi rad omenil da mi je osebno vseeno kakšne rase/vere/spola/spolne usmerjenosti je človek. Če mi je všeč ga bom obravnaval enakovredno kot vse ostale.
Opažam, da so vse nove serije ki prihajajo na televizijo samo še nekakšna propaganda, kjer je:
-
V glavni vlogi igralka/igralec črne polti,
Če je glavna igralka ženska izredno ”zajebana”,
Arabec vedno najbolj pošten in nikoli nebi ranil nikogar,
Afroameričan vedno najbolj pošten in nikoli nebi ranil nikogar,
Krivec vedno moški (belec) ki ima avtoritetno pozicijo (zdravnik, odvetnik direktor itd…),
Ženska vedno prikazana kot žrtev, ki ni nikoli ničesar kriva,
V vseh serijah je prav tako najmanj en homoseksualni moški ki je priročno prikazan kot izredno simpatična osebnost (kot da bi delali reklamo za homoseksualnost)…
Ali še kdo misli da so začeli s takšnimi vsebinami malenkost pretiravati?
Naj še enkrat napišem da NE podpiram raznega nasilja nad ženskami in rasizma nad drugmi rasami ampak tole kar se je pa začelo zdaj predvajat je pa res malo preveč…
Ne potrebujem raznih komentarjov v smislu ”ti pa si rasist in bla bla bla” zanima pa me vaš pogled na to.
Hvala za mnenje in LP
Tule si na polni črti zgrešila !!! Nič od naštetega se ne ponavlja. Vsebine so zelo pomesane, več je turkov in crncev a njihove vloge so totalno različne.
se popolnoma strinjam. Že nekaj let je tako (v saki seriji vsaj en črnc, azijec, homič in možača), ampak se samo še stopnjuje – mislim predvsem na novoproducirane serije, naša TV je še v zamudi 🙂
tudi v novih dokumentarnih serijah (history, discovery) so v glavnih vlogah temnopolti, v pogovore vključujejo temnopolte, azijske znanstvenike (pa imaš včasih občutek, da ne ve, kaj govori)..
sej nimam nič proti, samo se mi zdi, da so zdaj šli v drugo skrajnost. Zgleda, da je glavno, da je vse politično korektno in kao napredno, ne glede na končni rezultat. Če bo novi Thor ženska no…. 🙁
Para Bellum, 17.08.2021 ob 21:43
Televizijo se redno zlorablja v politične namene. Ti si opisal poskus vplivanja na mnenje ljudi v odnosu do spolnih manjšin ali do ljudi ne-bele rase.
Poglej samo zlorabo pri propagandi za cepljenje!! Dejansko nas politika z obilno pomočjo VSEH TELEVIZIJ dobesedno jebbe v glave ter nam pere možgane in to večkrat na dan, ne samo enkrat!!
Poročil sploh nočem več gledati, ker nočem, da delajo idiiota iz mene.
Ja, ampak on govori o serijah!!
Poročil ne gledam že vsaj 10 let, serij tudi ne gledam. Občasno pogledam kak reality show, oddaje o živalih in pa šport. Vse skupaj zgolj za zabavo, ne z namenom spoznavati kakšen je “svet”.
Naj prikazujejo kar hočejo s kakršnimi nameni že pač, mene noter v njihov nateg ne bodo potegnili, če jim je to cilj. Mnoge bodo, ker še vedno TV dojemajo kot neko avtoriteto, ki govori le in samo resnico. Haha.
Meni se ne zdi propaganda, pač pa enostavno gonilo zgodbe. Filmi, serije itd. pač vedno prikazujejo neke obrobne, redke, senzacionalistične in raznolike stvari. Medrasne, medseksualne napetosti in odnosi pač so taka zanimiva stvar.
Ne vem, kako bi izgledal film, ki bi ga vi posneli:
belec se rodi
belec gre v šolo
belec spozna punco
se poročita
starši belcu kupijo stanovanje
v javnem sektorju vleče lepo plačo in prelaga papir
skupaj z ženo gre k drugim belcem na obisk
cel dan ne vidi nikogar drugačnega in ne zgodi se nič
z ženo kramljata o tem, kakšne zavese bosta kupila
Forum je zaprt za komentiranje.